Obavijesti

Sport

Komentari 278

Dinamo opet sredio Astanu i u Maksimir vratio europsku jesen

Dinamo opet sredio Astanu i u Maksimir vratio europsku jesen
9

Nogometaši Dinama plasirali su se u play-off Lige prvaka nakon što su i u uzvratu pobijedili kazahstanskog prvaka Astanu 1-0 (ukupno 3-0). "Modri" su tako izborili najmanje grupnu fazu Europske lige

VIDEO

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u posljednje, 4. pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu 3. pretkola na svom terenu pred 11.903 gledatelja svladao kazahstansku Astanu sa 1-0 (0-0) što mu je uz uspjeh od 2-0 iz prve utakmice prije tjedan dana donijelo ukupnu pobjedu od 3-0.

Strijelac jedinog gola bio je Mario Gavranović u 74. minuti.

Hrvatski je prvak rutinski sačuvao prednost ostvarenu prije tjedan dana u glavnom gradu Kazahstana. Iako nije pokazivao preveliku ambicioznom u napadačkoj fazi igre, Dinamo je u potpunosti kontrolirao događanja na terenu te gosti iz Astane nisu pronalazili način kako ozbiljnije zaprijetiti Zagorcu na vratima Dinama.

U prvom poluvremenu Dinamo je u dva navrata imao dobre situacije pred suparničkim golom, no udarac Hajrovića s vrha kaznenog prostora u 18. minuti Erić je uspio skrenuti u korner, dok je Ademi iz dobre pozicije u 43. minuti sa sedam-osam metara poslao loptu daleko preko gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gosti su u prvih 45 minuta stvorili samo jednu situaciju pred domaćim golom, ali udarac Jange glavom sa 10-ak metara prošao je pored gola.

Početak drugog poluvremena počeo je novom prilikom Astane, ali je Henriquez sa 16 metara iskosa pucao ravno u Zagorca. Dinamo je odgovorio u 57. minuti nakon lijepe kombinacije Gojaka i Gavranovića udarac sa 16 metara oprobao je Olmo no bio je neprecizan.

Vratar Dinama Zagorac istaknuo se u 68. minuti kada je odličan udarac Majevskog s više od 20 metara koji je išao pod gredu izbio u korner.

Dinamo je poveo u 74. minuti kada je ubačaj Leovca sretno stigao na glavu Gavranovića, a ovaj je preciznim udarcem glavom svladao Erića.

Astana se umalo spasila poraza u Zagrebu u sudačkoj nadoknadi kada je Kbananga odličnim udarcem sa 30-ak metara pogodio prečku. 

Dinamo će u 4. pretkolu igrati protiv švicarskog prvaka Young Boysa. Prva utakmica igrat će se 22. kolovoza u Bernu, dok je uzvrat 28. kolovoza u Zagrebu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 278
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića