Obavijesti

Sport

Komentari 44

Zubčić je jedini Hrvat u top 30! Četvorica naših skijaju u drugoj

Zubčić je jedini Hrvat u top 30! Četvorica naših skijaju u drugoj

Nakon dva tjedna najbolje skijaške akcije stigli smo i do posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u francuskim Alpama. Zubčić je bio najbolji od Hrvata, a sva četvorica naših predstavnika nastupat će u drugoj vožnji

Austrijanac Manuel Feller vodeći je nakon prve vožnje slaloma na Svjetskom prvenstvu u francuskom Courchevelu, dok je od četvorice hrvatskih predstavnika jedini među prvih 30 završio Filip Zubčić koji je 24. sa 1.41 sekundom zaostatka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kolega, Zubčić i Vidović iz Pekinga VIDEO

Kako na svjetskim prvenstvima u drugoj vožnji nastupa 60 najbržih iz prve vožnje, prvo kreću vozači od 30. do prvog iz prve vožnje, a potom oni od 31. do 60., nastup u finalu izborila su i preostala tri hrvatska predstavnika. Istok Rodeš je završio na diobi 31. mjesta sa 2.09 sekundi zaostatka, Matej Vidović je 33. sa 2.18 sekundi slabijim vremenom, a Samuel Kolega 36. sa 2.27 sekundi iza Fellera.

Drugo mjesto iza Fellera dijele vodeći slalomaš u Svjetskom kupu Norvežanin Lucas Braathen i Grk AJ Ginnis, koji je bio drugi u slalomu u Chamonixu prije dva tjedna, sa po 13 stotinki slabijim vremenom od Fellera, četvrti Nijemac Linus Strasser zaostaje 14 stotinki, dok je branitelj naslova otprije dvije godine iz Cortine d'Ampezzo Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag peti sa 35 sekundi zaostatka. Olimpijski pobjednik iz Pekinga prošle godine Francuz Clement Noel je osmi sa 64 stotinke iza vodećeg Austrijanca.

Staza je bila vrlo jednostavno postavljena o čemu svjedoči i podatak kako je čak 19 skijaša unutar samo jedne sekunde, no takva zgusnutost u redoslijedu jamči neizvjesnu drugu vožnju koja počinje u 13.30 sati. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo, slalom (M) 10 sati , Courchevel, Francuska
Sortiranje događaja
ČETIRI HRVATA U 2. VOŽNJI

Filip Zubčić završio je na 24. mjestu i jedini je u top 30 nakon prve vožnje.

Kako na Svjetskom prvenstvu u drugoj vožnji nastupa čak 60 skijaša, Hrvatska će imati četiri predstavnika u drugoj vožnji.

Rodeš je bio 31., Vidović 33, a Kolega 36.

SAMO ZUBO U TOP 30

Španjolac Juan Del Campo je sa startnim brojm 41 odradio solidnu prvu vožnju, doskijao do 23. mjesta pa pretekao sve hrvatske predstavnike. 

Izgurao je Zubčića na 24. mjesto, a Istoka Rodeša izbacio izvan top 30 najboljih skijaša.

VIDOVIĆ IZGURAO KOLEGU

Posljednji Hrvat danas ujedno je bio i drugi najlošiji. Već na prvom prolazu imao je sedam desetinki zaostatka, a ciljem je prošao s 29. vremenom prve vožnje.

Time je gurnuo Kolegu van top 30.

Vidovićev zaostatak za Fellerom iznosi 2,18 sekunde.

HRVATI U TOP 30

Filip Zubčić je u ovim trenucima 23., Istok Rodeš je na 27. mjestu, a top 30 zatvara Samuel kolega.

RODEŠ 25.

Dobro je krenuo, ali do središnjeg dijela staze nakupio je podosta veliki zaostatak. Na kraju je završio s +2,09 iza Fellera i nalazi se na 25. mjestu.

Ni Istok Rodeš nije uspio iskreirati senzaciju, isporučiti dobru vožnju zbog koje bi se nadali ponekoj medalji na Svjetskom prvenstvu...

Posljednji Hrvat danas je Matej Vidović sa startnim brojem 38.

Komentari 44