Sport

Komentari 44

Zubčić je jedini Hrvat u top 30! Četvorica naših skijaju u drugoj

Zubčić je jedini Hrvat u top 30! Četvorica naših skijaju u drugoj

Nakon dva tjedna najbolje skijaške akcije stigli smo i do posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u francuskim Alpama. Zubčić je bio najbolji od Hrvata, a sva četvorica naših predstavnika nastupat će u drugoj vožnji

Austrijanac Manuel Feller vodeći je nakon prve vožnje slaloma na Svjetskom prvenstvu u francuskom Courchevelu, dok je od četvorice hrvatskih predstavnika jedini među prvih 30 završio Filip Zubčić koji je 24. sa 1.41 sekundom zaostatka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako na svjetskim prvenstvima u drugoj vožnji nastupa 60 najbržih iz prve vožnje, prvo kreću vozači od 30. do prvog iz prve vožnje, a potom oni od 31. do 60., nastup u finalu izborila su i preostala tri hrvatska predstavnika. Istok Rodeš je završio na diobi 31. mjesta sa 2.09 sekundi zaostatka, Matej Vidović je 33. sa 2.18 sekundi slabijim vremenom, a Samuel Kolega 36. sa 2.27 sekundi iza Fellera.

Drugo mjesto iza Fellera dijele vodeći slalomaš u Svjetskom kupu Norvežanin Lucas Braathen i Grk AJ Ginnis, koji je bio drugi u slalomu u Chamonixu prije dva tjedna, sa po 13 stotinki slabijim vremenom od Fellera, četvrti Nijemac Linus Strasser zaostaje 14 stotinki, dok je branitelj naslova otprije dvije godine iz Cortine d'Ampezzo Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag peti sa 35 sekundi zaostatka. Olimpijski pobjednik iz Pekinga prošle godine Francuz Clement Noel je osmi sa 64 stotinke iza vodećeg Austrijanca.

Staza je bila vrlo jednostavno postavljena o čemu svjedoči i podatak kako je čak 19 skijaša unutar samo jedne sekunde, no takva zgusnutost u redoslijedu jamči neizvjesnu drugu vožnju koja počinje u 13.30 sati. (Hina)