Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Croata' ugušio Brazilca! Prvi je šampion lake kategorije FNC-a. Sjajan nokaut Janičića koljenom

'Croata' ugušio Brazilca! Prvi je šampion lake kategorije FNC-a. Sjajan nokaut Janičića koljenom

U inauguralnoj borbi za pojas u lakoj kategoriji Francisco 'Croata' Barrio sredio je Ribeira u trećoj rundi. Fantastičnim nastupom osvojio je pojas. I ostatak 'carda' pružio je sjajne okršaje

FNC je po prvi put otišao izvan granica Republike Hrvatske i u Ljubuškom priredio spektakl. FNC 10 pružio je sjajne borbe, a ona središnja osigurala je inauguralnog prvaka lake kategorije. Pojas je pripao fantastičnom Franciscu 'Croati' Barriju, koji je pobijedio sjajnog Arlena Ribeira.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Bila je to ujedno i glavna borba večeri. Prva runda pripala je Ribeiru, koji je pokazao znatno bolju borbu u stojci, no samo se čekalo kada će 'Croata' demonstrirati svoj forte. A to je hrvanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iduće dvije runde dominirao je Brazilca u parteru, fantastičnom izvedbom u trećoj rundi srušio suparnika, dominirao u gornjoj poziciji pa slavio stražnjim gušenjem.

'Croata' je još jednom dokazao o kakvom borcu je riječ, a nakon borbe prozvao je Savu Lazića.

Ljubuški: FNC 10, Arlen Ribeiro - Francisco Bairro

U sunaslovnoj borbi vidjeli smo strašan nokaut Miloša Janičića u prvoj rundi... Brutalno je uspavao brazilskog suparnika Joelsona Nascimenta koji je ostao ležati nekoliko dugih minuta. Nije mogao doći sebi nakon teškog nokauta.

Na koncu se ustao i sve je bilo u redu. Janičić ga je zagrlio i sportski pozdravio, a publika je uzvratila pljeskom dok je izlazio iz oktagona.

Fantastičnu akciju odradio je Janičić, pogodio desni kroše, a zatim vezao i direkt. Silovit i brz napad završio je teškim koljenom u glavu kojim je presudio Brazilcu i nakon kojeg se njegov suparnik ispružio koliko je visok. Crnogorski borac sasvim sigurno će za ovaj nokaut dobiti bonus.

Ljubuški: FNC 10,  Milos Janičić - Joelson Nascimento

Inače, glavni program otvorili su hrvatski borac Ivan Sičaja i Rumunj Nelu Bogdan. Nakon tri runde dobre borilačke akcije, Sičaja je pobijedio rumunjskog suparnika. Bila je to dominantna predstava u kojoj je Sičaja dobio sve tri runde.

Prve dvije uspio je srušiti suparnika i zadati dosta štete u parteru, a u posljednjoj je sjajnim direktima i low kickovima polako lomio Bogdana do kraja. Na koncu su i suci presudili u njegovu korist: jednoglasna pobjeda Sičaje!

Ljubuški: FNC 10, Ivan Sičaja - Nelu Bogdan

I druga borba otišla je do odluke sudaca. U tri runde bolji je bio srpski borac Nenad Avramović (37) koji je čisto slavio protiv 14 godina mlađeg Hrvata Leona Krajačića

Većinu borbe ga je kontrolirao u parteru i uz žicu, kada su stajali jedan preko puta drugog dobro je bacao kickove i sjajno se kretao pa taktičkom izvedbom nanio Krajačiću peti poraz u karijeri. Suci su jednoglasno odlučili da pobjeda pripada Avramoviću.

Ljubuški: FNC 10, Leon Krajačić - Nenad Avramović

Nevjerojatno vrhunsku predstavu pružio je Tariel Abbasov u trećoj borbi... Kakva izvedba Azerbajdžanca. Od samog starta krenuo je u visokom tempu i dalo se naslutiti da će ovaj okršaj pružiti visoku razinu MMA-a.

Sve je bilo gotovo krajem prve runde kada je Abbasov sjajnim ulaskom otvorio Brazilca Paisaa, vrlo lako mu probio gard pa uzeo leđa. Brazilac inače ima crni pojas u BJJ-u, ali protiv tehnika Abbasova nije imao recept.

Ljubuški: FNC 10,  Tariel Abbasov vs Mauro Paixao

Azerbajdžanac je pokazao da je strahovito talentiran i opasan borac te je vrlo brzo uhvatio stražnje gušenje. Malo je popravio poziciju i dublje zavukao ruku pod bradu pa Brazilac nije imao drugog izbora nego tapkati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FNC 10, glavni dio priredbe 21 sat , Gradska športska dvorana, Ljubuški
Sortiranje događaja
3. RUNDA/KRAJ

Treća runda pružila je nešto mirniji ulazak. Croata nije odlučio hrvati, a Ribeiro je pokušao pronaći način kako namjestiti high kick.

Croata se nije dao iznenaditi i plasirao je fantastičan aperkat pa pokušao pogoditi i kroše nakon čega se bacio u double leg. Opet je Brazilac obranio rušenje i leđima se naslonio na žicu.

No, Croata je ponovno pokazao hrvačko iskustvo i na isti način kao i rundu ranije zakucao Ribeira u tlo.

Uzeo je gornju poziciju pa čak izborio i crucifix nakon čega je pokušao izvući kimuru. Brzo ju je pustio i samo nekoliko sekundi kasnije posao riješio stražnjim gušenjem!

Kakav nastup Croate! Francisco Barrio je prvi prvak FNC-a u lakoj kategoriji!

2. RUNDA

Croata je po ulasku u drugu rundu primijenio drugačiju taktiku. Odmah je krenuo na rušenje i skoro je uspio. Uhvatio je single leg, no Brazilac je ponovno pokazao odličnu obranu pa odveo borbu uz žicu.

Uslijedilo je fantastično hrvačko bacanje Croate nakon kojeg je fenomenalno uzeo leđa suparniku i uhvatio "crank". Pritisnuo je hrvatski borac koliko je mogao, ali Brazilac se uspio obraniti. Barrio je stigao u gornju poziciju.

Radio je Croata, pokušao probiti gard, no Ribeiro se odlično branio. Na trenutke je ustajao i iz stajaće pozicije teškim udarcima pogađao Ribeira, koji je uzvratio upkickom, no Croata ga je blokirao.

Nastavio je raditi iz gornje pozicije do kraja runde. Nakon dvije dionice rezultat kod sudaca bi morao biti 1-1 u rundama.

1. RUNDA

Croata je u kavez tradicionalno ušao uz 'Dolazak Hrvata' Marka Perkovića Thompsona, a publika u Ljubuškom pozdravila ga je velikim pljeskom.

Borci su se pozdravili u centru kaveza, a prvi je napao Brazilac. Bacio je high kick, Croata je eskivirao. Nakon nekoliko sekundi odmjeravanja, hrvatski borac uzvratio je stražnjim direktom.

Zatim je pogodio lijevim krošeom iza uha, no udarac je djelomično odsjeo na rukavici pa nije bilo veće štete. Ribeiro je uzvratio teškim low kickom, a zatim je vezao dva middle kicka koje je Croata dobro osjetio.

Uslijedio je brz napad high kickom i desnim krošeom, ali Brazilac je promašio oba udarca.

Rasplesao se Ribeiro, sve više stjecao samopouzdanje pa ga je Barrio sasjekao i pokušao srušiti. Brazilac se obranio i borba je otišla u klinč uza žicu gdje je Ribeiro zavukao giljotinu, ali bezuspješno. Brzo su se odvojili.

Ribeiro je rundu zaključio s dva middle kicka i jednim low kickom.

CROATA VS. RIBEIRO

Stigli smo i do glavne borbe večeri. Pružit će okršaj između Francisca 'Croate' Barria (10-3) i Brazilca Arlena Ribeira (12-4).

Radi se o inauguralnoj borbi za pojas u lakoj kategoriji (-70 kg).

JANIČIĆ NOKAUTIRAO NASCIMENTA

Strašan nokaut Miloša Janičića u prvoj rundi... Brutalno je uspavao brazilskog suparnika koji je ostao ležati nekoliko dugih minuta. Nije mogao doći sebi nakon teškog nokauta.

Na koncu se ustao i sve je bilo u redu. Janičić ga je zagrlio i sportski pozdravio, a publika je uzvratila pljeskom dok je izlazio iz oktagona.

Fantastičnu akciju odradio je Janičić, pogodio desni kroše, a zatim vezao i direkt. Silovit i brz napad završio je teškim koljenom u glavu kojim je presudio Brazilcu i nakon kojeg se njegov suparnik ispružio koliko je visok.

Crnogorski borac sasvim sigurno će za ovaj nokaut dobiti bonus.

Komentari 25