Obavijesti

Sport

Komentari 103

Otpao Raketa! Dalić: Rujevica? O tome ću tek nakon utakmice

Otpao Raketa! Dalić: Rujevica? O tome ću tek nakon utakmice
2

Problem je što nemamo igrače koji su u kontinuitetu s minutažom u klubovima. Da nije bilo VAR-a, bili bismo svjetski prvaci. Izbor Rujevice? Imam mišljenje o tome i reći ću ga nakon Slovačke

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se ovaj ponedjeljak u Zagrebu uoči posljednje utakmice kvalifikacija za Euro 2020. protiv Slovačke u subotu (20.45) na Rujevici, a uoči konferencije za medije izbornika Zlatka Dalića otpao je Ivan Rakitić.

Pokretanje videa...

03:43

Veznjak Barcelone prekinuo je, naime, nedjeljni trening Barcelone dan nakon pobjede nad Celtom (4-1) u kojoj nakon dugo vremena nije dobio ni minute. Zbog upale Ahilove tetive morat će mirovati barem tjedan dana. Raketa će doći na okupljanje, pozdraviti se s izbornkom i suigračima, ali već u večernjim satima odletjeti u Barcelonu gdje ga čekaju terapije.

Zlatka Dalića muče stoperi, ali i Rebićeva minutaža u Milanu...
Zlatka Dalića muče stoperi, ali i Rebićeva minutaža u Milanu...

- Baš mi je krivo, jedva sam čekao igrati protiv Slovačke. Žao mi je što neću moći pomoći momčadi, ali uvjeren sam da će dečki uspjeti i bez mene. Uostalom, pobijedili su Slovačku u prvoj utakmici i bez mene, vjerujem da će tako biti i sada u Rijeci. Bit ću svim srcem uz njih - rekao je Rakitić za Novi list.

POGLEDAJTE VIDEO:

Šok za 'vatrene': Ivan Rakitić otpao za Slovačku!

Objavljuje 24sata Sport u Ponedjeljak, 11. studenoga 2019.

Ipak, izbornik Dalić na konferenciji za medije nije izrijekom potvrdio kako je ostao bez Rakitića, tek da će doći na pregled pa će odlučiti.

- Čeka nas odlučujuća utakmica s protivnikom koji isto ima šanse za Europsko prvenstvo. Dobili smo ih tamo, ali ne smijemo se tom utakmicom zavarati. Treba nam bod za prvo mjesto i 15 bodova bit će dovoljno, ali moramo tražiti pobjedu. To je naš stil i obveza kad igramo kući. Nema nikakvih kalkulacija - rekao je Dalić i nastavio:

- Znate da nam nedostaju stoperi i da tu tražimo rješenja. Andrej Kramarić će doći, ali nije u treningu i vratit će se u klub. Matej Mitrović je osjetio problem na zadnjem treningu i ići će na kontrolu. Ako je situacija s njim upitna, nećemo riskirati. Rakitić nije igrao za Barcelonu, pogledat ćemo kakva je situacija i, ako bude tu problem, vratit će se u klub. Zato smo pozvali Roga i Juranovića. Nadam se da će ostali biti u redu.

Izbornik će imati neko vrijeme za uigravanje postave koja mora osvojiti barem bod želimo li osigurati plasman na Euro.

- Veseli me da imamo tri treninga, utorak, srijeda i četvrtak, probat ćemo nešto napraviti. Ne smijemo se zanositi rezutlato protiv Slovačke, ovo je sasvim drugačija utakmica - kaže Dalić.

- Problem je što nemamo igrače koji su u kontinuitetu s minutažom u klubovima, ali ja gledam pozitivno. Kad dođu u reprezentaciju, to je malo drugačije, primjer je Rebić. Jako malo igra u Milanu, gotovo ništa, Perišić ne igra u Bayernu koliko bi trebao. Neću govoriti o tim problemima, pokušat ću igrače okrenuti u pozitivnom smjeru. Znaju da nas tih 90 minuta vodi na Europsko prvenstvo - nastavio je i govorio o Slovačkoj:

- Lobotka, Hamšik i Kucka su opasni igrači, čeka nas velika borba na sredini terena. Naravno, tu je i stoperski par Škriniar i Vavro, talijanska liga. Ali tražit će rezultat koji će ih voditi na Euro i neće biti nimalo lako. Dobili smo ih visokim pressingom tamo, nećemo sad izmišljati ništa novo.

- Problem nam je zadnja linija, u potpunosti je nova. Ali naći ćemo neko rješenje, ti igrači ne smiju biti nositelji igre.

Upitali smo Dalića i za komentar o povratku Ćaleta-Cara u reprezentaciju nakon pet mjeseci.

- Nije to bila nikakva kazna, samo sam zvao druge igrače. Igra dobro, zaslužio je poziv, a onda nije bio među četiri stopera koja sam zvao. Očekujem da će biti pravi i da će nam pomoći.

Puno polemike izazvao je izbor Rujevice za ključnu utakmicu s obzirom na jako mali kapacitet, tek nešto više od 8000 mjesta. A čini se da Dalić ne gleda blagonaklono na tu činjenicu, no o svemu će podrobnije nakon subote.

- U većini slučajeva zadnja utakmica je odlučivala o nečemu. Nekad o play-offu, sad o plasmanu, a komentar o tome ću dati nakon Slovačke. Imam ga i dat ću ga tada.

- Znam da je pritisak i važna utakmica, ali moram igrače osloboditi i dati im puno povjerenje. Njima je dovoljan i bod u nekim kalkulacijama pa se možda neće toliko otvoriti, ali znaju da pobjedom idu na Europsko prvenstvo. Mi ne smijemo puno razmišljati o tome, to nam samo može biti nova motivacija. Žao mi je što nismo to riješili ranije. Da nije poništen gol Azerbajdžanu, bili bismo na Euru. Da je bio suđen faul u Walesu, bili bismo na Euru. Ako Bog da pa pobijedimo pa imamo 17 bodova, izgubili bismo samo sedam bodova i to bi bile jedne od najboljih kvalifikacija, samo su takve bile još 2008. - kaže Dalić, koji je prokomentirao i VAR:

- Izgubili smo Svjetsko prvenstvo zbog VAR-a, da ga nije bili bismo svjetski prvaci. Kad je za tebe, dobar je, kad nije, nije ti dobar. Sudac ti napravi kako želi.

Samo je Ćiro Blažević uspio osigurati dva velika natjecanja zaredom, Dalić bi mogao biti drugi.

- Nisam znao za taj podatak. Bilo bi lijepo biti drugi izbornik koji se plasirao na drugo veliko natjecanje zaredom.

- Teren? Očekujem ga dobrog iako je najava kiše. Trenirali smo tamo i igrali protiv Jordana i Engleske, Perić, Petković i Oršić su jučer bili tamo. Ali ne smijemo misliti o tome. Imat ćemo podršku 8000 ljudi i znamo što nam je činiti. Kakav je nama, takav je i njima - zaključio je Dalić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi