Obavijesti

Sport

Komentari 484

Hrvatska slavila u drami penala protiv Tunisa! Ivušić obranio čak tri, u finalu 'vatreni' na Egipat

Hrvatska slavila u drami penala protiv Tunisa! Ivušić obranio čak tri, u finalu 'vatreni' na Egipat
20

Bili su izabranici Zlatka DAlića na korak od poraza u polufinalu turnira u Egiptu, ali je golman Pafosa Ivica Ivušić obranio tri penala u raspucavanju i tako poslao 'vatrene' u finale na Egipat

Hrvatski nogometni reprezentativci igrat će u utorak u finalu međunarodnog ACUD kupa protiv domaćina turnira Egipta. U polufinalu je Hrvatska, poslije 0-0 u 90 minuta, s 5-4 nakon jedanaesteraca bila bolja od Tunisa.

International Friendly - Tunisia v Croatia

Bolje prilike za gol u prvom poluvremenu je imao Tunis. U nastavku se Hrvatska donekle razigrala, ali u pogodak nije pretvorila ni jednu od četiri-pet dobrih prilika pa su o pobjedniku i finalistu nakon 0-0 odlučivali jedanaesterci. Tunis je imao 'meč-loptu' tijekom jedanaesteraca, ali Jaziri nije svoj udarac pretvorio u gol. Hrvatski golman Ivica Ivušić je obranio njegov udarac, kao i Haddadiju na kraju, čime je odveo Hrvatsku u finale. Tijekom jedanaesteraca od hrvatskih igrača nisu zabili Vlašić i Juranović, dok su precizni bili Kramarić, Petković, Mario i Marco Pašalić te Majer.

Došli, uzeli novac, pokazali mane i da su kraljevi penala te se zabavili. Navijače baš i nisu
Došli, uzeli novac, pokazali mane i da su kraljevi penala te se zabavili. Navijače baš i nisu

Hrvatski reprezentativci istrčali su na polufinalni ogled u novoj garnituri plavih dresova, a od samog starta preuzeli su posjed, dok su Tunižani odmah zauzeli obrambeni gard.

VAR spasio 'vatrene' u prvom poluvremenu

U prvih deset minuta Hrvatska je plela mrežu oko suparničkog šesnaesterca, ali bez ozbiljnog pokušaja do 13. minute. Tada je Pašalić proigrao Ivanušeca, a ovaj je s 15 metara pucao u vratara Tunisa. Tunižani su se orijentirali na kontranapade, ali su od sredine prvog poluvremena potpuno uspostavili ravnotežu i počeli sve odlučnije napadati. U 26. minuti imao je Tunis sjajnu priliku za pogodak. Ubačena lopta je prošla pokraj svih ispred Livakovića te došla do Ali Abdija koji je iskosa pucao dosta loše i neprecizno.

Susret Hrvatske i Tunisa u polufinalu ACUD kupa

Bila je to ozbiljna prijetnja Tunisa koji je u 31. minuti postigao pogodak. Iz prekida je ubačena lopta u hrvatski šesnaesterac gdje nitko od Vatrenih nije reagirao, ali jest Jelassi koji je glavom pogodio za 1-0. Ipak, nakon VAR provjere otkriveno je milimetarsko zaleđe zbog čega je pogodak poništen.

VIDEO Ovacije i uzvici na svaki dodir s loptom! Luka Modrić izazvao euforiju kod navijača
VIDEO Ovacije i uzvici na svaki dodir s loptom! Luka Modrić izazvao euforiju kod navijača

Do kraja poluvremena opet je uslijedio period igre u kojem je dominirala Hrvatska, ali osim neinventivnog kruženja oko suparničkog šesnaesterca ništa konkretno nije kreirano. Bolje je Hrvatska otvorila drugo poluvrijeme pa je nakon mlakih pokušaja glavom Kramarića i Pašalića uslijedila najbolja šansa aktualnih brončanih na svijetu. U 56. minuti je pucao Gvardiol, a loptu je dočekao Kramarić okrenut leđima suparničkim vratima. Trznuo je napadač Hoffenheima glavom, ali je krajnjim naporom pogodak spriječio tuniski vratar Ben Said.

International Friendly - Tunisia v Croatia

U tim trenucima izbornik Zlatko Dalić je obavio niz promjena, a Hrvatska je nastavila napadati pa je Ivanušec u 63. minuti pokušao iz daljine, u 70. Ćaleta-Car glavom iz blizine, ali promjene rezultata i dalje nije bilo. Još je bolja bila šansa Gvardiola u 73. minuti kada je nadskočio obranu Tunisa, ali je njegov udarac glavom preletio malo iznad grede, kao što je malo neprecizan na drugoj strani bio Ltaief u također vrlo izglednoj prilici.

Penali otišli na Hrvatsku stranu

Vrlo blizu pogotka Hrvatska je bila u 92. minuti kada je s 18 metara potegnuo Marco Pašalić, ali je Ben Said još jednom dobro obranio premda se lopta na svom putu i djelomično odbila te promijenila smjer. Bila je to posljednja šansa na susretu nakon čega je odluka o pobjedniku pala izvođenjem jedanaesteraca gdje je Hrvatska bila bolja s 5-4.

FOTO Hrvatska protiv Tunisa u novom dresu. Kako vam se čini?
FOTO Hrvatska protiv Tunisa u novom dresu. Kako vam se čini?

U petak je finale izborio domaćin Egipat koji je s minimalnih 1-0 pobijedio Novi Zeland. Tako će u utorak finalnu utakmicu odigrati Hrvatska i Egipat, dok će se za treće mjesto boriti Novi Zeland i Tunis. Oba susreta počinju u 21 sat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
PRIJATELJSKA UTAKMICA 21:00 , KAIRO, EGIPAT
Hrvatska
0 : 0
Tunis
Sortiranje događaja
KRAJ

Brani Ivušić i šalje Hrvatsku u finale turnira!

GOL PAŠALIĆ 5-4

Nema brige za Marca Pašalića, hladno je zabio za vodstvo Hrvatske!

BRANI IVUŠIĆ

Jaziri je uzeo loptu, ali obranio je to Ivušić!

PROMAŠAJ JURANOVIĆA

Drama se nastavlja, idemo u šestu seriju. Loptu je uzeo Josip Juranović, a njegov je udarac obranio Dahmen.

GOL TUNISA

Taief se čudno zaletio, ali hladno zabio kraj Ivušića. 

Komentari 484