Obavijesti

Sport

Komentari 42

Danska u finalu Eura! Slomili su Nijemce u drugom poluvremenu

Danska u finalu Eura! Slomili su Nijemce u drugom poluvremenu
2

Francuska je izborila mjesto u finalu nakon čudesne drame, a izgledalo je nakon prvog poluvremena da bi to mogla i Njemačka. Ali, onda su dodali gasa Danci i pokazali zašto su prvi favorit prvenstva

Rukometaši Danske i Francuske borit će se za naslov europskog prvaka u Koönu, gdje su Danci u petak u polufinalu svladali Nijemce s 29-26 (12-14), a prethodno su Francuzi pobijedili Šveđane s 34-30 u produžetku.  Nakon što je Francuska na dramatičan način došla do svog četvrtog finala Eura izbacivši u polufinalu branitelje naslova, Danska je to isto ostvarila puno boljom igrom u drugom poluvremenu slomila otpor Njemačke.

Domaća reprezentacija je u prvom poluvremenu igrala odličnu obranu i u 28. minuti došla do tri pogotka prednosti (13-10). U drugo poluvrijeme su Nijemci donijeli dva gola prednosti (14-12), ali je ona nestala već za dvije minute igre u nastavku. Danci su utakmicu prelomili od 49. do 53. minute, kad su od 22-20 došli do pet pogodaka prednosti (26-21) i bez poteškoća prednost održavali do konačnih 29-26.

Koeln: Susret Njemačke i Danske u polufinalu Europskog prvenstva u rukometu

Emil Jakobsen, Mikkel Hansen i Simon Pytlik su postigli po pet pogodaka za pobjednike. Njemačke strijelce su predvodili Renars Uscins s pet golova i Juri Knorr sa četiri. Tako će se u nedjelju, od 15 sati, Njemačka i Švedska boriti za broncu, a u finalu koje će započeti u 17.45 sati za zlato će igrati Francuska i Danska.

Bit će to repriza finala s posljednjeg Svjetskog prvenstva, kad su Danci osvojili treći uzastopni naslov svjetskih prvaka, te repriza finala olimpijskog turnira 2021. u Tokiju, gdje su do zlata došli Francuzi. Francuzi su u sva tri dosadašnja finala na europskim prvenstvima izašli kao pobjednici, a za svoj posljednji europski naslov su svladali baš Dance, 2014. pred njihovim navijačima u Herningu.

Koeln: Susret Njemačke i Danske u polufinalu Europskog prvenstva u rukometu

Danci će tražiti put prema trećem europskom zlatu, a prvom od 2012. Danska i Francuska su na Euru još dvaput igrale za broncu; 2018. u Hrvatskoj slavili su Francuzi, a prije dvije godine su broncu osvojili Danci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
POLUFINALE RUKOMETNOG EURA 20.30 , NJEMAČKA
Danska
29 : 26
Njemačka
Sortiranje događaja
KRAJ

Gotovo je, Danci su u finalu!

59'

Uspio je Kohlbacher doći do gola, ali Hansen je odgovorio s druge strane i prelomio utakmicu!

59'

Prešli su Nijemci na obranu igrač na igrača, moraju krenuti na sve ili ništa. Gurnuo je Gidsel na crtu loptu, ali obranio je to Wolff!

58'

'Zaiskrilo' je malo na terenu, došlo je i do naguravanja nakon što je Kirklokke u letu odgurnuo Kostera. U sve se uključio Golla koji je uzeo pravdu u svoje ruke, ali se ubrzo ispričao danskom kolegi. Dobio je Danac dvije minute.

56'

Lichtlein je izborio sedmerac, ali promašio je to Weber! Danska je imala sreće s druge strane i pet minuta prije kraja s igračem manje otišli na pet golova prednosti.

Komentari 42