Obavijesti

Sport

Komentari 257

Prvi poraz Rijeke na Rujevici u HNL-u! Fernandes je bio koban

Prvi poraz Rijeke na Rujevici u HNL-u! Fernandes je bio koban
8

DINAMO RUTINSKI Modri su u Rijeci iskoristili sve probleme domaćina i preko sjajnog Juniora Fernandesa upisali velika tri boda. Prvi je ovo poraz Rijeke u HNL-u na Rujevici i to poslije 43 utakmice

VIDEO

Sve je moguće pa čak i to da Rijeka izgubi prvenstvenu utakmicu na Rujevici. Dogodilo se to poslije 43 meča u nizu, a fatalan je bio baš zagrebački Dinamo koji je na krilima preporođenog Juniora Fernandesa upisao sasvim zaslužena tri boda.

VIDEO

Kek je bio u ogromnim problemima uoči utakmice jer za ovaj derbi nije mogao računati na Vešovića, Maleša i Gavranovića. Župarić je pak bio 'načet', a Rijeku je unazadio i odlazak Ristovskog.

S druge pak strane, Cvitanović nije imao tolikih problema, iako mu je neposredno pred utakmicu otpao Hilal Soudani.

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku odličnog Čileanca Juniora Fernandesa, koji je već u 11. minuti iskoristio prvu priliku za gol nakon velike smušenosti Rijekine obrane prilikom kornera gostujuće momčadi.

Ostavši potpuno sam ispred Rijekina vratara Fernandes traljavo puca, ali i takav njegov udarac ulazi u mrežu. 

U 37. Fernandes opasno puca s vrha kaznenog prostora, Sluga brani, a u 40. minuti sudac Pejin je dosudio penal nakon igranja rukom Žute, a sigurno realizator bio je Fernandes. 

Čileanac je okončao svojih sjajnih prvih 45 minuta još jednom akcijom i još jednim opasnim udarcem u 42. minuti, ali je Simon Sluga to uspio obraniti.

Rijeka je nakon vrlo slabog prvog dijela drugo poluvrijeme otvorila velikom šansom Jelića, ali je domaći napadač pogodio umjesto mreže desnu stativu.

U 59. minuti je Dinamo ostao s igračem manje nakon što je Čeh Jan Lecjaks dobio crveni karton zbog grubog starta. Bio mu je to drugi žuti.

Domaći su potom jurnuli naprijed iskoristiti brojčanu prednost, no u tome uspjeli - Slovenac Matic Črnic pogađa prečku u 84. minuti, a u 90. minuti udarac Gorgona odlazi iznad prečke.

Dinamo je tako pobjegao četiri boda Rijeci i odvojio se na prvoj poziciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 257
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače