Obavijesti

Sport

Komentari 47

Dinamo se pošteno namučio! Livaković je spašavao 'modre'

Dinamo se pošteno namučio! Livaković je spašavao 'modre'
3

U zanimljivoj utakmici naslovne role imali su vratari: Matković koji je sukrivac za Dinamov gol, ali je onda obranio penal Andriću, a na drugoj strani sjajni Livaković je frustrirao Interove napadače i skinuo im tri zicera

VIDEO

U utakmici bez posebnog značaja što se HNL-poretka tiče Dinamo je teže od očekivanog došao do nova tri boda. Minimalnih 1-0 i vrlo bitna rola Dominika Livakovića na putu do 21. pobjede.

Inter je od prve minute pokazao da će u obranu samo ako ga nemjerljivo kvalitetniji Modri na to natjeraju. A prvaci danas baš i nisu bili najmotiviraniji.

Malo 'proljetni blues', malo činjenica o zapravo već odavno osvojenom novom naslovu, a malo žustri Žuti Samira Toplaka i... Dinamo je do trijumfa došao zbog kiksa gostujućeg golmana Mladena Matkovića.

Zagreb: Dinamo i Inter iz Zaprešića sastali se u 8. kolu HT Prve lige

Igrala se 15. minuta, Petković je s lijeve strane ušao u Interov 'kazneni', poslao oštar ubačaj na peterac, Matković ne hvata nego nespretno odbija pa Nikola Moro natrčava i sa 5 metara lako zabija za, pokazalo se - konačnih 1:0.

Petnaest minuta kasnije Ivan Bebek dosudio je penal za Dinamo i pokazao žuti karton Ivanu Čelikoviću zbog oštrog prekršaja na Mariju Musi.

Komnen Andrić pucao je dobro, oštro u donji lijevi kut, ali Matković je odabrao pravu stranu i sjajnom paradom skinuo Andrićev penal.

Interu je to bio dodatni poticaj da krene po senzaciju, ali Žuti su udarali u neprobojni zid zvani Dominik Livaković. Reprezentativni vratar skinuo je sve polušanse, šanse i zicere te Dinamo odveo do minimalnog trijumfa.

Modri sada imaju 43 boda više od Intera koji sigurno živi što se opstanka tiče, sa sedam bodova više od pretposljednje Istre 1961. A Dinamo nad drugoplasiranom Rijekom ima nevjerojatnih - 17 bodova prednosti.

Interu svaka čast na prikazanome u Maksimiru koji su BBB sa sjevera branili natpisom 'Dinamo ostaje na Maksimiu', a sjetili su se i pokojnog zadarskog nogometaša sa visoko podignutim transparentom - 'Hrvoje Ćustić 2008-2019'.

Sve u svemu: dobra, u prvom poluvremenu i jako zanimljiva utakmica! Neizvjesnija nego što se očekivalo, ali sa očekivanim i za Prvu HNL najuobičajenijim mogućim raspletom... Dinamo je i danas pobijedio.

Tablica Prve HNL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom