Obavijesti

Sport

Komentari 633

Dinamo - PAOK 2-0: Slavlje na Maksimiru, 'modri' na korak od novog europskog četvrtfinala!

Dinamo - PAOK 2-0: Slavlje na Maksimiru, 'modri' na korak od novog europskog četvrtfinala!
20

Dinamo je napravio veliki korak prema četvrtfinalu Konferencijske lige. Modri su pred više od 18 tisuća gledatelja na Maksimiru srušili PAOK u prvoj utakmici osmine finala, oba gola zabio je sjajni Bruno Petković

Nogometaši zagrebačkog Dinama u prvoj su utakmici osmine finala Konferencijske lige na stadionu u Maksimiru svladali grčki PAOK sa 2-0 (1-0). Veliku prednost Dinamu pred uzvrat s dva je gola osigurao Bruno Petković (37, 71).

POGLEDAJTE SAŽETAK:

 

Zagrebački je sastav u početku dvoboja svjesno prepustio posjed gostu, ali igrači PAOK-a bili su potpuno bezidejni kada je u pitanju kreacija pa su jedini udarac u okvir suparničkog gola uputili tek u petoj minuti sudačke nadoknade.

Što je dvoboj više odmicao, to je Dinamo postajao sigurniji te je postupno prebacivao igru na suparnički dio terena, a to je rezultiralo i velikom prilikom u 36. minuti te pogotkom samo minutu potom.

Zagreb: Petković povećao vdostvo na 2:0

Prvo je u 36. minuti Sučić prošao po desnoj strani i potom poslao prizemnu loptu na 12-ak metara od vrata gdje je natrčao Baturina, ali Kotarski je uspio zaustaviti njegov udarac.

Dinamo na korak od četvrtfinala 

Minutu kasnije Dinamo je poveo i to nakon velike pogreške Jonnyja. Desni bek PAOK-a neoprezno je poslao jednu paralelnu loptu na vlastitoj polovici do koje je Petković stigao prije gostujućih stopera te se sjurio u kazneni prostor. Kotarski je pravodobnim istrčavanjem zaustavio prvi Petkovićev pokušaj, ali kapetan Dinama je najbrže reagirao na odbijanac te zatresao nebranjenu mrežu.

Zagreb: Dinamo i PAOK u 1/8 finala UEFA Konferencijske lige

Nastavak utakmice nije ponudio ništa novo, PAOK je i dalje bio bezidejan, dok je Dinamo vrebao svoje prilike iz protunapada. Prvu izglednu situaciju domaći su imali u 67. minuti kada je Špikić ipak preslabo tukao glavom nakon ubačaja Sučića.

No, u 71. minuti Dinamo je odigrao najljepšu akciju na utakmici te udvostručio prednost. Petković je ostavio loptu za Baturinu na 30-ak metara od gola PAOK-a, a ovaj je odmah poslao okomitu loptu prema Špikiću. Mlado krilo hrvatskog prvaka se nije najbolje snašlo, ali je zato Petković sjajno ispratio akciju, utrčao iza leđa gostujuće obrane i rutinski po drugi put svladao Kotarskog.

Zagreb: Petković povećao vdostvo na 2:0

PAOK je prvu priliku na utakmici imao u 84. minuti kada je Murg došao do prostora za udarac sa 14 metara, no lopta je prohujala preko grede, da bi u petoj minuti nadoknade Nevistić zaustavio udarac Tzimasa iskosa. Uzvrat će se igrati u Solunu za tjedan dana.

Dinamo je na koračić od novog europskog četvrtfinala. Posljednje su igrali prije tri godine kada su u Europskoj ligi ispali od Villarreala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Konferencijska liga, osmina finala, prva utakmica 21.00 , Maksimir, Zagreb
Dinamo
Petković 37',71'
2 : 0
PAOK
Sortiranje događaja
KRAJ

KRAAAAAAAAAAAJ! Gosti su imali veliku priliku u posljednjim sekundama, ali Nevistić je to obranio i sačuvao svoju mrežu netaknutom. Dinamo je pobijedio PAOK 2-0 i došao na korak od četvrtfinala Konferencijske lige! Za tjedan dana će u Solunu pokušati obraniti ovu prednost i nakon tri godine se opet plasirati u europsko četvrtfinale. Tada su 'modri' šokirali Tottenham u osmini finala Europske lige pa u četvrtfinalu izgubili od jakog Villarreala. 

Bila je ovo možda i najbolja utakmica Dinama ove sezone. Dominantno i uvjerljivo slavili su protiv grčke momčadi, djelovali su razigrano, samouvjereno i odigrali bez greške. Baš sve je funkcionirali, Baturina i Sučić su briljirali, ali junak utakmice bio je Petković s dva gola. 

 

90+2'

Prolazi vrijeme, Dinamo je sve bliže velikoj pobjedi. Halilović je ušao u igru umjesto Baturine koji je zaradio pljesak tribina. 

90'

Pokušavaju gosti ubačajima zapapriti Dinamu u posljednjim minutama, ali obrana hrvatskog prvaka je danas besprijekorna. 

Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

89'

Bruno Petković izašao je iz igre uz gromoglasni pljesak više od 18 tisuća gledatelja. Ušao je Sandro Kulenović.

87'

E sada su svi u Dinamu poludjeli. Sučić je pao nakon duela s Babom, ali je Alijev označio prekršaj za PAOK. Sučić je polduio na njega i dobio žuti karton, kao i Danijel Zagorac zbog prigovora. Poprilično čudna odluka suca, još jedna na štetu Dinama...

Komentari 633