Obavijesti

Sport

Komentari 385

VIDEO Dinamo - Varaždin 1-0: Petković iz penala za slavlje

VIDEO Dinamo - Varaždin 1-0: Petković iz penala za slavlje
8

Iako su 'modri' bili bolji cijeli susret, imali terensku inicijativu, ali ne i nekih prilika, gosti imaju za čime žaliti jer su u smiraj utakmice mogli izjednačiti s bijele točke. No, nisu pa je Petkovićev penal odlučio pobjednika

U posljednjem susretu 23. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pred 7.200 gledatelja pobijedio Varaždin 1-0. Nakon slavlja u Sevilli protiv Real Betisa sa 1-0 u prvom susretu osmine finala Konferencijske lige, Dinamo je identičnim rezultatom porazio i Varaždin u prvenstvu.

Dinamo nema šampionski gard. Nevistić spasio 'modre' i Jakira
Dinamo nema šampionski gard. Nevistić spasio 'modre' i Jakira

Ponovo je pitanje pobjednika odlučio Bruno Petković iz penala, ovoga puta u 18. minuti. Varaždin je u 81. minuti imao penal, no Ivan Nevistić je obranio udarac Marka Dabre. 'Modri' su očekivano, dominirali od starta, no u prvih 15 minuta nije bilo previše uzbuđenja. Dinamo je poveo u 17. minuti golom Brune Petkovića iz jedanaesterca. Martin Baturina je ubacio iz kornera, Arijan Ademi je pucao glavom, no lopta je pogodila Igora Postonjskog u ruku. VAR je pozvao suca Antu Terzića da pogleda snimku, a to je napravio i pokazao na bijelu točku.

Zagreb: Dinamo i Varaždin sastali su se u 23. kolu SuperSport HNL-a

Petković je sigurno realizirao kazneni udarac za deveti gol ove sezone. Dinamo je u nastavku poluvremena kontrolirao rezultat, jedinu ozbiljniju priliku gosti su imali u 36. minuti kada je Antonio Boršić pucao sa 20 metara, a Maxim Bernauer je malo skrenuo njegov udarac preko gola. U nastavku akcije Varaždin je zaprijetio iz kornera, no Leon Belcar je pucao glavom pokraj gola.

VIDEO GOLOVA POGLEDAJTE OVDJE

Početak drugog dijela nije donio previše uzbuđenja, Dinamo je držao loptu i kontrolirao rezultat. 'Modri' su mogli do drugog gola u 72. minuti, Ristovski je potegnuo izvana, ali je Zelenika dobro reagirao. Najbolju priliku na utakmici gosti su imali u 81. minuti, međutim Marko Dabro nije realizirao kazneni udarac, točnije njegov udarac je obranio Ivan Nevistić. I taj je penal Terzić dosudio nakon pregleda snimke, a Poldrugač je iz blizine pogodio Bernauera u ruku što je bilo dovoljno za penal.

Zagreb: Dinamo i Varaždin sastali su se u 23. kolu SuperSport HNL-a

U posljednjim trenucima susreta gosti su imali još jednu sjajnu priliku, no Nevistić je obranio i zicer Poldrugaču s pet metara od gola, a time se bivši golman Varaždina nametnuo Sergeju Jakiroviću za mjesto 'jedinice' i donio tri vrijedna boda Dinamu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
23. KOLO SUPERSPORT HNL-A 17:10 , MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
18' Petković 11m
1 : 0
Varaždin
Sortiranje događaja
90'+5'

'Kupio' si je sad Nevistić na golu Dinama! Čudesno je obranio udarac Poldrugača u petoj minuti sudačke nadoknade, bio je to zicer za izjednačenje!

90'+1'

Ubacio je iz kuta Halilović, Petković je naletio na loptu i pucao pokraj gola.

90' NADOKNADA

Igrat će se najmanje još četiri minute.

81'

Loptu je uzeo Dabro, ali pucao je slabo u lijevu stranu i obranio je to Nevistić!

80'

Ni iz čega je Varaždin dobio penal na Maksimiru! Rukom je igrao Bernauer, Poldrugač ga je pogodio iz blizine, a sudac je pokazao na penal!

Komentari 385