Obavijesti

Sport

Komentari 38

Dilaver: Izmislili smo nešto za Benficu. Nije naš stil braniti se

Dilaver: Izmislili smo nešto za Benficu. Nije naš stil braniti se
8

Dinamo u četvrtak od 21 sat igra uzvrat protiv Benfice za četvrtfinale EL. Nenad Bjelica zna kojih 11 igrača će istrčati na teren, a o sastavu Portugalaca ne razmišlja: Važno mi je samo kako će moja ekipa izgledati!

VIDEO

Imamo više od 20 igrača koji su spremni i koji su spremni dati sve od sebe. Pogledali smo Benficinu zadnju utakmicu, zasluženo su vodili i dominirali, a onda iz dva kiksa primili golove. To se događa u nogometu... Trebamo ih natjerati da opet prave ovakve greške, rekao je Nenad Bjelica prije puta prema Portugalu.

Pokretanje videa...

00:58

Dinamovi nogometaši poslije 11 sati su poletjeti za Lisabon. Danas poslije podne će odraditi trening na Luzu, gdje ih u četvrtak od 21 sat očekuje uzvratna utakmica osmine finala Europske lige protiv Benfice.

- Benfica ima veliku individualnu kvalitetu i igrače koji s jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Moramo biti gusti, dobro se braniti i kontrirati. To je put do uspjeha. Oni su izbacili Galatasaray, jako su kvalitetni, vrijede jako puno. Vidjet ćemo kako će istrčati, ali najvažnije je kako će moja momčad izgledati - dodao je Bjelica koji već zna prvih 11, ali ništa nije želio otkriti.

Pokretanje videa...

00:30

- Šitum će moći igrati. Odlučio sam tko će zamijeniti Leovca i Šunjića, neće biti velikih iznenađenja - kazao je pa se kratko osvrnuo na poziv u reprezentaciju Brune Petkovića.

- Dosta je novih reprezentativaca. Sretni smo i ponosni, nadam se da će i više naših igrača pozivati u budućnosti.

Pokretanje videa...

00:15

Veliki posao čeka obranu Dinama. Emir Dilaver je otkrio da je za Benficin napad spremna posebna taktika.

- Spremali smo se kao i inače. Znamo što nas čeka, gledali smo video, zadnju utakmicu. Vratit će im se iskusni igrači u ekipu, neće biti mladi kao u Zagrebu, bit će teško jer će pritiskati. Moramo ih zatvoriti. Izmislili smo nešto, šef je to napravio... Iz ničega mogu stvoriti nešto jer imaju kvalitetu, ali ne smijemo se braniti jer i mi imamo igrače koji znaju zabiti. A i nije naš stil da se branimo - rekao je Dilaver pa nastavio:

- Jonas umjesto Seferovića? Gledali smo ga, dobar je i iskusan igrač. Ne treba mu puno prostora i vremena, inteligentan je, dobro se postavlja kad lopta ide preko strana i uvijek bježi od zadnje linije. Moramo uvijek biti na njima. Tu će biti ključno da mi u obrani odradimo dobar posao.

- Ovo je nešto prelijepo. Utakmica sezone. I za nas je to velika utakmica, na velikom stadionu, protiv velikog kluba. Uvjereni smo da ćemo uspjeti- završio je branič Dinama.

Dinamovci lete u Lisabon! Nenad Bjelica: 'Idemo po četvrtfinale' Reporter: Antonio Bevanda

Objavljuje 24sata u Srijeda, 13. ožujka 2019.

"Plavi" su iz Zagreba odnijeli prednost 1-0. Koja im jednom u povijesti protiv Portugalaca nije bila dovoljna: 1982. u Kupu prvaka Sporting je to nadoknadio pobjedom 3-0. No, u 86 posto slučajeva Dinamo je u nokaut fazi eurokupova prolazio nakon pobjede u prvom susretu.

Nenad Bjelica nema na raspolaganju ozlijeđene Arijana Ademija i Izeta Hajrovića, kao ni Ivana Šunjića i Marina Leovca, koji su suspendirani zbog kartona. Na mjestu Ademija i Šunjića vjerojatno će zaigrati Moro, lijevi bek bit će Rrahmani, a desno krilo Kadzior.

Na put je trener odlučio za nagradu voditi zaslužne juniore koji su slomili Liverpool: golmana i junaka Dinka Horkaša, te (po)najboljeg igrača Antonija Marina.

Sretno, momci, vratite se s još jednim velikim skalpom! Ili kako bi se reklo na portugalskom: boa sorte!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union