Obavijesti

Sport

Komentari 19

Sjajna najava Sljemena: Dvije Hrvatice u vrhu i fantastična Zrinka! Shiffrin do 80. pobjede

Sjajna najava Sljemena: Dvije Hrvatice u vrhu i fantastična Zrinka! Shiffrin do 80. pobjede

Hrvatske skijašice Leona Popović i Zrinka Ljutić sjajno su odradile prvu vožnju Svjetskog kupa u austrijskom Semmeringu. Ljutić je nakon druge vožnje šesta, a Popović 12.

Mikaela Shiffrin pobijedila je 80. put u Svjetskom skijaškom kupu i samo joj dvije pobjede nedostaju do rekorda u ženskoj konkurenciji koji drži njena sunarodnjakinja Lindsey Vonn. Priliku za to imat će na Sljemenu 4. i 5. siječnja, dok je na apsolutnom vrhu Šveđanin Ingemar Stenmark s 86 pobjeda. Bila je to i Mikaelina jubilarna 50. slalomska pobjeda.

Pokretanje videa...

Zrinka Ljutić nakon plasmana karijere 00:39

Hrvatske skijašice Zrinka Ljutić i Leona Popović ostvarile su novi vrlo dobar slalomski plasman. Zrinka Ljutić slalomsku utrku u Semmeringu završila je na šestom mjestu s 1.01 sekunde zaostatka za vodećom Shiffrin te je došla do najboljeg rezultata sezone u slalomu, dok je Leona Popović završila 12. s vremenom od 1:45.47. Zrinka Ljutić startala je 19., a nakon prve vožnje završila je na sedmom mjestu sa sekundom i 19 stotinki zaostatka za vodećom Shiffrin dok je Leona Popović završila na 13. mjestu

Najbolji rezultat Zrinke je peto mjesto iz Courchevela iz ožujka ove godine, a ove sezone, uz šesto mjesto u Semmeringu, ima dva sedma mjesta iz Levija i Sestrierea, 16. iz Killingtona.

alpine ski race - 2022 Alpine Skiing World Cup - Women Slalom

Sjajna Shiffrin je vodila nakon prve vožnje, a prvo mjesto je sačuvala i na kraju, s 29 stotinki boljim rezultatom od sunarodnjakinje Paule Moltzan koja je završila druga. Na postolje se još popela treća Njemica Lena Duerr. Četvrta je bila Slovakinja Petra Vlhova.

S 425 bodova Shiffrin je trenutačno najbolja slalomašica Svjetskog kupa, a slijede je Švicarka Wendy Holdener s 370 bodova i Vlhova s 280. Popović je deveta i ima 130 bodova, dok je Ljutić odmah iza nje, na desetom mjestu i s dva boda manje.

U ukupnom redoslijedu također vodi Shiffrin i ima 875 bodova. Iza nje su Vlhova sa 506 bodova, dok je treća Talijanka Sofia Goggia koja je skupila 470 bodova. Popović je na 31. mjestu, dok je Ljutić na 32. poziciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetski kup - slalom 18.30 , Semmering
Sortiranje događaja
LJUTIĆ ŠESTA, POPOVIĆ 12.

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić slalomsku utrku u Semmeringu završila je na šestom mjestu s 1.01 sekunde zaostatka za vodećom Shiffrin, dok je Popović završila 12. s vremenom od 1:45.47. 

Bila je to posljednja utrka i sjajna najava uoči Snježne kraljice koja se održava 4. i 5. siječnja. 

SHIFFRIN PRVA

Fenomenalna Shiffrin pobjednica je slalomske vožnje u Semmeringu. Sjajna Amerikanka bila je sigurna do kraja te je povećavala prednost i u cilj ušla s vremenom od 1:43.26. 

Druga je njezina sunarodnjakinja Paula Moltzan s zaostatkom +0-29, a treća Lena Duerr. 

SWENN LARSSON PETA

Šveđanka Anna Swenn Larsson imala je malih problema u gornjem dijelu staze te je zaostala +0.16, malo je usporila tempo nakon čega pojačala u srednjem dijelu, ali nije bilo dovoljno te je u cilj ušla peta sa zaostatkom od +0.72. Larsson ima identično vrijeme kao i naša Zrinka Ljutić. 

MOLTZAN PRVA

Paula Moltzan u cilj je ušla prva s prednosti od 0.05 ispred Lene Duerr čime si je zagarantirala mjesto na tronu po prvi put u karijeri. Slijede još dvije najboljje skijašice iz prve vožnje, Shiffrin i Swenn Larsson. 

BRILJANTNA VLHOVA

Nakon Zrinke, skijala je Wendy Holdener koja je bila bolja za 11 stotinki, a nakon nje uslijedila je vožnja fenomenalne Slovakinje Petre Vlhove koja je s vremenom od 1:44.02 preuzela vodstvo. Ljutić je trenutačno treća, a Popović osma. 

Komentari 19