Obavijesti

Sport

Komentari 42

Bjelica je 'pomilovao' Gojaka i Hajrovića: Igra srce, ne novac

Bjelica je 'pomilovao' Gojaka i Hajrovića: Igra srce, ne novac
13

Srce je važnije od bilo kakve taktike. Besmisleno je pričati o slabim stranama Cityja, rekao je trener Dinama uoči leta za Manchester koji je kasnio više od dva sata. Gojak i Hajrović opet su u kadru

VIDEO

Idemo odigrati dobru utakmicu, dati sve od sebe i pokušati pobijediti. Ne bojimo se, ne vrijedi mi ona "važno je sudjelovati", nego želimo pobijediti. Tako je bilo protiv Atalante, a bit će i sad, rekao je Nenad Bjelica.

Trener Dinama poveo je "modre" na vjerojatno najzahtjevnije gostovanje u povijesti hrvatskog prvaka, ispit kod Manchester Cityja u drugom kolu Lige prvaka (utorak, 21 sat). Morali su se strpiti jer je let s prvotno previđenih 10.30 pomaknut na 12.30.

A među onima koji su otputovali su i Izet Hajrović i Amer Gojak iako nisu bili u zapisniku posljednje dvije utakmice (Karlovac u Kupu, Lokomotiva u prvenstvu).

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

09:53

- Trebat će nam puno srca i sreće. Pokušat ćemo iskoristiti šanse. Ne pobjeđuje samo novac utakmice. Da je tako, onda bi neki klubovi svake godine uzimali Ligu prvaka. Treba i nešto više od toga - rekao je Bjelica i dodao:

- Putuju 22 igrača i svi su spremni za igru. Vjerujem da će pokazati da su spremni za igru. Theophile? Svi su u optimalnom stanju, kako sad stvari stoje svi će moći igrati.

Atalantu je iznenadio taktikom s trojicom stopera u formaciji 3-5-2, što sprema protiv stroja od 1,28 milijardi eura?

- Vidjet ćete kad izađemo na teren, nećemo sve odavati. Puno važnosti dajete taktici, a najvažnije je veliko srce - kaže Bjelica.

Pokretanje videa...

03:58

Nije mu bilo lako pronaći slabosti u igri "građana" koji su, doduše, nedavno izgubili od Norwicha 3-2.

- Morao sam ići 50 utakmica unazad da nešto nađem, haha. U ofenzivi su perfektni, u defenzivi imaju malih problema jer su im dva stopera izvan stroja pa ćemo tu nešto probati. Analizirali smo ih i pokušat ćemo ih iznenaditi. Ne bih otkrivao planove, a pričati o nekim lošim stranama je nonsens - zaključio je Bjelica.

Nikola Moro trebao bi započeti utakmicu na Etihadu.

- Znamo da je to jedna od najboljih momčadi, igra savršen nogomet, ali idemo tamo po pobjedu. Nije lako, ali ne želimo se vratiti sa što manjim porazom, nego odigrati i nadati se najboljem - rekao je mladi veznjak.

- Imamo srce, pokazali smo ga dosad, imamo i iskustvo i pametni smo - dodao je i izdvojio trojicu igrača Cityja od kojih najviše strahuje:

- Svi su top igrači, ali De Bruyne, Sterling i Agüero su svjetske klase. Potrudit ćemo se zaustaviti ih.

Dinamovci putuju u Manchester: Idemo pokušati iznenaditi moćni City

Objavljuje 24sataPonedjeljak, 30. rujna 2019.

Novi član reprezentativnog kadra (doduše, s pretpozivom) Dino Perić imat će vjerojatno najviše posla.

- Ha, svi ćemo ga imati. City je vrhunska ekipa, bez mana, vjerojatno najbolja na svijetu. Ali pokazali smo protiv Atalante da možemo, i oni će nas respektirati nakon te utakmice - rekao je Osječanin i dodao:

- Odlična je atmosfera. Poraz u Varaždinu nas je uzdrmao, ali vratili smo se na najbolji način. Puni smo optimizma, idemo se potući sa svima. Imamo srce, pokazali smo ga već. Svi smo mi ljudi, bez obzira na to što vrijede više od nas. Ispoštovat ćemo taktičke zamisli trenera.

Koliko je pratio što mu se sprema od strane ofenzivnih igrača "građana", upitali su ga.

- Gledao sam kako igraju, još ću gledati i tko se kako kreće. Ali nema tu razlike, svi su vrhunski. Straha nema, teže je igrati manje utakmice. Jedva sam čekao ove putovanje. Top stadion, puno ljudi, vrhunska atmosfera.

Je li doista lagano igrati ovakvu utakmicu?

- Nijedna utakmica nije lagana, ali teže se motivirati protiv Karlovca i Varaždina, ovo je utakmica za gušt. Norwich? Da, to nam je putokaz. Trebat će nam i sreće, ali trener će nas postaviti kako treba i to nam daje neki smjer kako treba - rekao je Perić i zaključio:

- Atalanta je pokazala kako možemo igrati velike utakmice. I oni su vrhunska ekipa, dobili smo 4-0, ostavili je praktički bez šanse. Imamo vjeru u sebe i idemo dati sve od sebe.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

10:33
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka