LIVE Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 212

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
14

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Ukrajinski boksač Oleksandr Usik postao je apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji nakon što je u Rijadu na bodove nakon 12 rundi svladao Britanca Tysona Furyja. Usik je slavio podijeljenom odlukom sudaca 2-1.

Nakon što je u prve tri runde bio u podređenom položaju, Fury je uspostavio dominaciju, provocirao je Ukrajinca, zabavljao publiku i lakoćom kontrolirao meč. U šestoj rundi je ozbiljno uzdrmao Usika, ali onda je u devetoj rundi uslijedio čudesan preokret koji će se prepričavati godinama. Ukrajinski boksač je do tada djelovao bez energije i s minimalnim šansama za pobjedu, no u tim trenucima se čudesno podignuo.

Tyson Fury v Oleksandr Usyk

U devetoj rundi je rešetao Furyja lijevim krošeima, kombinirao je udarce i radio što god je htio. Britanski boksač je teturao po ringu i djelovao je grogirano, nitko ne zna kako je uspio ostati na nogama. Sudac mu je brojao, malo tko je vjerovao da može nastaviti meč, ali spasilo ga je zvono.

Tyson Fury v Oleksandr Usyk

Ipak, bio je to početak njegova kraja. Usik je nastavio dominirati na krilima čudesnog preokreta, kontrolirao meč do kraja i na kraju zasluženo pobijedio. 

Oba borca su u borbu ušla bez poraza u karijeri, Britanac je držao WBC naslov u teškoj kategoriji od 2020., dok je Ukrajinac imao WBA, WBO i IBF pojas otkako je 2021. skinuo s trona Britanca Anthonyja Joshuu.

Tyson Fury v Oleksandr Usyk

Usik je posto prvi neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa, okrunjenog 1999. u Las Vegasu. Te godine, jedanaest godina nakon svog olimpijskog naslova u Seulu, Lewis je stigao do naslova  nakon pobjede na bodove protiv Evandera Holyfielda.

Usik je došao i do 22. pobjede u 22 borbi, dok je Fury doživio prvi poraz u karijeri, u kojoj ima 34 pobjede i jednu neodlučenu borbu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
USIK POBIJEDIO FURYJA!

Oleksandr Usik je apsolutni prvak svijeta podijeljenom odlukom sudaca!

KRAJ MEČA

KRAJ 12. RUNDE, KRAJ ČUDESNOG MEČA! Koliko god bismo htjeli da ovaj meč nikada ne završi, posljednji put na ovome meču začulo se zvono. Fury je preuzeo rizik, stao je na sredinu ringa i pokušao ugroziti Usika, ali nevjerojatan je povratak Ukrajinca koji je u šestoj rundi bio uzdrman, a sada je na korak od pobjede. Uskoro ćemo doznati pobjednika. 

Svi su ustali na noge kako bi zapljeskali ovoj dvojici ratnija. Kakav meč, ljudi moji. 

JEDANAESTA RUNDA

Zaista je nevjerojatno koliko su obojica fizički spremna, a još fascinantnije je kako se Fury vratio iz one situacije kada je bio pred nokautom. Ostala je još samo jedna runda do kraja ovog čudesnog meča. Usik izgleda puno bolje i djeluje kao da korača prema pojasima!

DESETA RUNDA

Boksački ljubitelji koji nisu ostali budni itekako će žaliti jer gledamo čudesan meč. Usik je bio na koračić do pobjede u prošloj rundi, očekivalo se kako će nastaviti s paljbom, ali Fury je došao k sebi i pokušavao je primiriti uzavrelog Ukrajinca. Izbjegavao je otvorenu borbu i skupljao energiju za nastavak. 
 

DEVETA RUNDA

Kakav meč, kakav preokret! Fury je na bio na konopcima, Usik ga je uzdrmao, pogodio ga žestoko nekoliko puta i stjerao u kut, a Britanac nije znao gdje je, teturao je i izgledao je kao da će se srušiti. Sudac nije prekidao meč, brojao mu je, ali spasilo ga je zvono.

Komentari 212