Obavijesti

Sport

Komentari 665

Gorica - Hajduk 0-3: Tri boda su rutinski otišla u Split, gosti se napromašivali u drugom dijelu

Gorica - Hajduk 0-3: Tri boda su rutinski otišla u Split, gosti se napromašivali u drugom dijelu
7

Gosti iz Splita bili su mnogo bolja momčad u prvih 45 minuta, a iskoristili su to izabranici Mislava Karoglana i zabili tri gola. U nastavku je sve bilo tek 'odrađivanje' posla

Nogometaši Hajduka vratili su se na vrh prvoligaške ljestvice nakon što su u susretu 26. kola HNL-a pobijedili Goricu u gostima s 3-0 (3-0). Kompletni su posao Splićani obavili u prvom poluvremenu kada su postigli tri pogotka. Sve je počelo golom Marka Livaje u 22. minuti, a nastavljeno je pogocima Yassine Benrahoua u 31. te Rokasa Pukštasa u 42. minuti.

Pogledajte Hajdukovu golijadu: Benrahou ga nije slavio, Banić darovao goste lošom reakcijom
Pogledajte Hajdukovu golijadu: Benrahou ga nije slavio, Banić darovao goste lošom reakcijom

Hajduk je zasjeo na vrh ljestvice te ima 55 bodova. Rijeka je na 53, ali u nedjelju igra svoju utakmicu ovog kola, na Rujevici protiv Osijeka. Gorica je ostala na šestom mjestu. Na vrlo lošem travnjaku u Velikoj Gorici, čemu je utjecala i stalna nedjeljna kiša u ovom dijelu Hrvatske, Hajduk je dominirao od samog početka. Nakon nekoliko sramežljivih pokušaja Splićana prva prava šansa dogodila se u 13. minuti, ali atraktivan udarac Krovinovića nije pronašao cilj.

Dominacija Splićana u ovom susretu je ipak brzo okrunjena golovima, njih čak tri u prvom poluvremenu, čime je Hajduk brzo prevalio put prema važna tri boda. Strijelac prvog gola bio je Livaja u 22. minuti. Korner je izveo Benrahou, a Livaja je glavom pogodio za svoj deveti ovosezonski prvenstveni pogodak. Samo devet minuta kasnije bilo je 2-0, a tada je strijelac bio Benrahou nakon lijepe akcije Livaje i Mikanovića.

Velika Gorica: Utakmica 26. kola HNL-a Gorica - Hajduk

U 42. minuti Splićani su postigli i treći pogodak kada je iskorištena velika pogreška domaćeg vratara Banića. Sve je iskoristio Pukštas koji je bio strijelac za 3-0. U nastavku susreta splitski sastav je smirio s napadima pa je do daha došla i dotad potpuno nevidljiva Gorica. Domaćin je u 73. i 78. minuti imao prve šanse te je ugrozio Hajduk, ali Štiglec i Pršir se nisu uspjeli upisati u strijelce.

Do kraja susreta Hajduk je imao dvije sjajne šanse povećati prednost, ali je u 79. minuti nevjerojatno s nekoliko metara promašio Livaja, kada uopće nije zahvatio loptu, dok je u 88. minuti Kalik sa slične udaljenosti promašio gotovo nemoguće. Na kraju se Splićani ipak nisu previše bunili jer su ovaj susret riješili u svoju korist u prvih 45 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 26. kolo 17.10 , Velika Gorica; sudac: Dario Bel (Osijek)
Gorica
0 : 3
Hajduk
22' Livaja, 31' Benrahou, 41' Pukštas
Sortiranje događaja
KRAJ

Gotova je utakmica u Velikoj Gorici, Hajduk je uzeo tri boda.

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao dvije minute nadoknade.

87'

Jao. Ne mogu zabiti gosti četvrti gol, a udarac Kalika s tri metra od gola otišao je preko prečke. Nevjerojatan promašaj.

87'

Evo i prilike za Sahitija, ali brani Banić! Zapucao je veznjak 'bilih', ali obranio je to Banić. Umalo je nedugo nakon toga zabio i Prpić koji je bio sam pred Baniem, ali je Maloča 'očistio' loptu s gol linije.

84'

Ušao je Sagna umjesto Mrzljaka u dresu Gorice.

Komentari 665