Obavijesti

Sport

Komentari 203

Strašan nokaut Hrgovića: Grk pao u drugoj rundi, budili su ga

Strašan nokaut Hrgovića: Grk pao u drugoj rundi, budili su ga

Hrvatski boksač Filip Hrgović (11-0-0) vratio se boksu nakon 10 mjeseci pauze sjajnim nokautom u drugoj rundi protiv Grka Alexandrea Kardozije. Sjajan desni direkt uspavao je Grka, kojeg su budili nekoliko sekundi

Deset mjeseci pauze Filipa Hrgovića (11-0-0) pretvorilo je iz El Animala u El Monstruma! Hrvatski boksač strašnim nokautom u drugoj rundi riješio je Grka Alexandrea Kardoziju u danskom Strueru i vratio se na najbolji mogući način.

POGLEDAJTE VIDEO: Intervju s Hrgovićem

Šalu na stranu, Grk je imao vrlo male šanse, a to se vidjelo u ringu. Ušao je kao zamjena Ondreju Pali nekoliko dana uoči meča i znalo se da nije na Hrgovićevoj razini. No, ovaj meč poslužio je kao uvertira boksu nakon pauze i hrvatski boksač ga je iskoristio na najbolji mogući način, nokautirao protivnika i napunio se samopouzdanjem.

Prva runda prošla je u ispitivanju snaga i niti jedan boksač nije žurio. Hrgović je preuzeo sredinu ringa, ali vidjela se namjena taktiziranju.

No, u drugoj je više nije bilo. Taman kad se Grk opustio i krenuo boksati, Hrgović ga je riješio sjajnim dugačkim desnim direktom koji je sjeo na pravo mjesto. 

Kardozia je izgubio tlo pod nogama, noge su popustile i pao je kao pokošen. Nekoliko sekundi ga nisu mogli probuditi, a i kad se uspio probuditi još nekoliko minuta sjedio je ošamućen.

Hrgović je stigao do 11. pobjede u karijeri od čega devete nokautom, a već za mjesec dana slijedi mu novi izazov. Boksat će protiv bivšeg sparing partnera Rydella Bookera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HRGOVIĆ VS. KARTOZIA 20.10 SATI , Struer Arena, Danska
Sortiranje događaja
HRGOVIĆ NAKON MEČA:

Filip Hrgović odmah je po završetku meča prokomentirao događanja za RTL.

- Nešto nije u redu sa mnom, počelo mi je biti žao mojih protivnika koje nokautiram. Ostario sam i smekšao se. Dečko je bio hrabar i krenuo na sve ili ništa, ja sam taktički odradio odlično i čekao da ispuca što ima pa ga završio. Žao mi je što je tako završio i nadam se da će sve biti u redu s njime.

- Htio sam odboksati prvu rundu, nisam silio, nije bilo potrebe da žurim. Kao što sam rekao, osam je rundi i nema potrebe za žurbom. Čim je sjeo prvi udarac osjetio sam da je kraj blizu i bilo je pitanje sekundi kada će biti gotovo. Osjetio sam da sam puno jači fizički i tehnički, ali evo, to je bio povratnički meč. Bilo je dobro ponovno osjetiti ring i publiku i tu atmosferu. Već za mjesec dana ponovno boksam u Americi i do kraja godine vjerojatno ću boksati još dva puta.

- Mislim da ovo nije protivnik po kojem možemo donijeti zaključke. Kada bude netko bolji onda ću i ja boksati bolje, biti oprezniji. Ojačao sam fizički i udaram jako, a kada dođu pravi protivnici bit ću pravi i brz. Teško je donositi zaključke protiv ljudi koji nisu na mojoj razini. Tek sam na 65 posto svojih kapaciteta.

Njegov idući protivnik je Amerikanac Rydell Booker.

- Sigurno je kvalitetniji boksač,  jako nezgodan sparing partner. Jako je vješt, ali njegovafizića sprema nije na mojoj razini. Ja sam mlađi. On nije za podicijeniti, borio se za svjetsku titulu s Pulevom, izdržao je 10 rundi. Sigurno je još jedan dobar uvod za velika imena.

2. RUNDA/KRAJ

STRAŠAN NOKAUT HRGOVIĆA U DRUGOJ RUNDI!

Taman kad se činilo da se Grk malo opustio, sjeo je munjeviti dugački desni direkt Filipa Hrgovića na pravo mjesto.

Kardozia je izgubio tlo pod nogama, noge su popustile i pao je kao pokošen. Nekoliko sekundi ga nisu mogli probuditi, a i kad se uspio podići na noge još nekoliko minuta sjedio je ošamućen.

Hrgović je stigao do 11. pobjede u karijeri od čega devete nokautom.

1. RUNDA

Hrgović je odmah preuzeo sredinu ringa i meč otvorio direktom u tijelo. Kartozia je ušao dosta oprezno i plesao je na distanci ne želeći ući u nepotrebne razmjene.

Hrvatski boksač nije žurio već je pokušao izgraditi napad i probiti gard prije nego uputi seriju, no Kardozia je uspio plasirati dva direkta koji su Hrgu tek lagano probudili.

Sjeo je jedan sjajan desni kroše nakon čega je Hrgović osjetio priliku i plasirao par dobrih udaraca. 

Prva runda prošla je u laganom uhodavanju gdje je Hrgović ipak pokazao nešto više.

POČETAK

Počeo je meč između Hrgovića i Kartozije!

EVO I HRGE

Odmah potom u ring je ušao i Filip Hrgović. Već standardno ulazak u borilište pratile su note Thompsonove "Geni, kameni".

Hrga je vrlo opušten i koncentiran kao i uvijek.

Komentari 203