Obavijesti

Sport

Komentari 31

Gvardiol: Što mi je rekao Pep? To ću zadržati za sebe... A Sosa je najzgodniji, neka nosi sve!

Gvardiol: Što mi je rekao Pep? To ću zadržati za sebe... A Sosa je najzgodniji, neka nosi sve!

U klubu nisu zainteresirani za moju prodaju ovo ljeto. Livaja i tetovaža? Očigledno moja greška, bilo pa prošlo. Luka Vušković ima sve da postane jedan od najboljih, bilo bi mi drago da jednog dana zaigramo skupa

VIDEO

Dva su dana ostala do prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Euro protiv Walesa na Poljudu (subota, 20.45). Utakmicu u Splitu najavili su dvojica predvodnika nove generacije "vatrenih", Joško Gvardiol (21) i Borna Sosa (25).

POGLEDAJTE VIDEO: Trening 'vatrenih'

Pokretanje videa...

Joško Gvardiol o Sosi: Borna je najzgodniji 00:42

POGLEDAJTE VIDEO:

Kakav je osjećaj biti najskuplji stoper?

- To nije sigurno, vidjet ćemo. U klubu nisu zainteresirani za moju prodaju ovo ljeto, svaka druga priča ne bi imala smisla. Najvažnije je završiti ovu sezonu na najbolji mogući način pa ćemo vidjeti što dalje.

Nedavno ste se ogledali s Guardiolom, je li vas probao vrbovati?

- Nije bilo razgovora. Pružio sam mu ruku i čestitao, dobacila se koja riječ od strane velikog trenera, ali to ću zadržati za sebe.

Koliko se teško koncentrirati na nogomet?

- Nije mi teško koncentrirati jer sam 100 posto u njima, to je moj posao. Što se tiče članaka, i ne bavim se time. Livaja i tetovaža? Ha ništa, bio je zabavan tip intervjua, očigledno moja greška, ali ne bih puno pričao o tome. Bilo pa prošlo - rekao je Gvardiol. Podsjetimo, prije desetak dana dao je intervju za Facebook stranicu Nogometne ikone gdje je, između ostaloga, odgovorio na pitanje koga od igrača bi htio jednog dana istetovirati na sebe. 

World Cup 2022 - Croatia - Morocco 2-1

POGLEDAJTE VIDEO: GVARDIOL PREPUSTIO TITULU NAJZGODNIJEG VATRENOG

Moram pripaziti što ću izjaviti

Koliko ti se život promijenio?

- Dobivao sam takva pitanja i za vrijeme SP-a. I dalje sam isti ja, bar se nadam. Ništa, držati fokus i raditi ono što volim, to je najvažnije. Pritisak? Ha, nažalost ne mogu izbjeći takve situacije. Jednostavno moram pripaziti u budućnosti što ću izjaviti. Nekad zaželim da je to sve u manjim količinama, ali OK, moram to prihvatiti i živjeti s tim.

Očekivanja?

- Ne bismo si htjeli ništa dozvoliti osim dvije pobjede, ali slažem se s Bornom.

Tko bi ti pasao kao kolega na stoperu?

- Sasvim je svejedno. Moram se izboriti za svoju poziciju. Sa Šutalom se znam od mlađih dana, s Erlićem iz mlade reprezentacije, Vidu iz A reprezentacije. Svi se dobro slažemo i razumijemo na terenu, to je najvažnije.

Vušković ima sve da postane jedan od najboljih

Kako protiv Walesa?

- Moramo držati protiv fokus 90 minuta, njihov je forte duga lopta na centralnog napadača, ali bitno je dobro postavljanje i biti u utakmici, mislim da možemo to riješiti.

Kako komentiraš Luku Vuškovića?

- Vidio sam ga, drago mi je vidjeti da se tako razvija. Nadam se da će se razviti u vrhunskog stopera, ima sve da postane jedan od najboljih. Na njemu je da radi, ima brata koji je napravio velike stvari. Ja mu ne trebam puno pričati, on sve zna. Bilo bi mi drago da jednog dana zaigramo skupa.

Koliko je respekt protivnika drugačiji nakon osvojene bronce?

- Na terenu se ne osjeti. Ali osjetim među suigračima, kako gledaju na treće mjesto, pogotovo jer dolazimo iz tako male zemlje.

RB Leipzig - Manchester City

City? Kad bismo komentirali penal pa faul na golmanu...

Gdje još možeš napredovati?

- Huh... Zanimljivo pitanje. Pa nastojim kao igrač poboljšati se u svakom segmentu igre. Možda igra glavom i pozicioniranje na terenu.

Kakvu atmosferu očekuješ?

- Veselim se, kao ja tako i suigrači. Znamo kako je bilo protiv Rusije. Nadam se da će se atmosfera ponoviti, ako ne i biti bolja.

Što si naučio od poraza od Cityja 7-0?

- Uh... Znali smo da neće biti lagano, igrali su kod kuće, znamo kakva su momčad. Kad bismo komentirali penal, ne bi imalo smisla, pa ni faul na golmanu... Ali kad primiš dva gola dosta rano, ne smiješ gubiti glavu i pokušati izgurati do poluvremena. Mi nismo, primili smo još gol, raspali smo se u drugom i to je to.

Premiership? Mišljenje mi je i dalje isto

Je li ta utakmica promijenila tvoje razmišljanje o Premiershipu? Koliko si spreman?

- Nije, nisam sam na terenu. Ne igram sam protiv 11 protivnika. Mišljenje mi je i dalje isto, najbolja liga na svijetu. Tko zna, danas-sutra možda se i okušam u toj ligi. Vidjet ćemo.

Smatraš li Bornu Sosu konkurentom za najzgodnijeg člana "vatrenih"?

- Ja bih mu prepustio postolje, neka nosi sve. Mogu mu i dati medalju.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše