Obavijesti

Sport

Komentari 433

Osijek golovima Matkovića i Miereza šokirao Hajduk, junak Kolić skidao zicere kao od šale

Osijek golovima Matkovića i Miereza šokirao Hajduk, junak Kolić skidao zicere kao od šale
7

HAJDUK - OSIJEK 1-2 Za Hajduk se na zagrijavanju ozlijedio Moufi pa je u prvih 11 uskočio Odjidja. Osijek je u vodstvo doveo Matković. Poravnao je Trajkovski, a trobod gostima donio je Mierez

U susretu 30. kola SuperSport HNL-a Osijek je pred praznim tribinama poljudskog stadiona pobijedio Hajduk 2-1 nanijevši Splićanima peti uzastopni poraz. Bila je to i druga uzastopna pobjeda Osijeka na Poljudu nakon slavlja u listopadu 2023. godine, kad su gosti u debiju Zorana Zekića na klupi pobijedili 2-0.

Golove za goste zabili su Anton Matković (19') i Ramon Mierez (42'), a za Hajduk je strijelac bio Aleksandar Trajkovski (28').

>> VIDEO golova pogledajte OVDJE

Gosti su poveli u 19. minuti lijepim golom 18-godišnjeg Antona Matkovića. Prvo je pucao Roko Jurišić, lopta je pogodila Filipa Uremovića i odbila se do Matkovića koji je iskosa s lijeve strane precizno pogodio za 1-0. Bio je to njegov drugi gol sezone nakon što je prvi postigao u Maksimiru protiv Dinama.

Hajduk je uspio izjednačiti u 28. minuti. Josip Brekalo je sjajno prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i idealno ubacio na drugu vratnicu gdje je Trajkovski rutinski zabio glavom za izjednačenje.

Gosti su do nove prednosti stigli u 42. minuti, a svoj 13. gol ove sezone zabio je Argentinac Mierez. U 62. minuti gosti su imali još jednu sjajnu priliku, Mierez je glavom prebacio loptu za utrčalog Domagoja Bukvića koji je ušao u šesnaesterac i pucao, ali je mladi Borna Buljan odbio loptu u korner.

U 66. minuti je Hajduk bio blizu izjednačenja, no Perišićevo oštro dodavanje je skrenuo vratar Franko Kolić. Još bolju priliku Hajduk je imao u 74. minuti, ali je Uremović promašio praktički nemoguće nakon Brekalova ubačaja iz kornera. Četiri minute kasnije Sahiti je ubacio, a Kalinić pucao glavom, ali je goste spasila stativa.

Pet minuta prije kraja pokušao je i Sahiti, ali ostalo je 1-2. U 90. minuti goste je spasio Kolić s dvije fantastične reakcije. Ubacio je Kalik s lijeve strane na glavu Pukstasa koji je pucao i kada se već činilo kako će biti gol, Kolić je sjajno reagirao. U nastavku akcije lopta je došla do Kalinića čiji je udarac s 2-3 metra obranio Kolić.

U posljednjem susretu kola od 19 sati se sastaju Istra 1961 - Rijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
30. kolo SuperSport HNL-a 16.30 sati , Poljud, Split
Hajduk
Trajkovski 28'
1 : 2
Osijek
Matković 19', Mierez 42'
Sortiranje događaja
90+8'

Kraj utakmice. Osijek je u 30. kolu HNL-a na Poljudu bez publike pobijedio 2-1.

90+7'

Žuti karton Franku Koliću zbog odugovlačenja s ispucavanjem.

90+6'

Iz igre idu Renan Guedes i Ramon Mierez, a ulaze Šime Gržan i Ladislav Almasi. Figura za figuru.

90+4'

Ništa od penala. Fran Jović procijenio je da je Filipa Uremovića lopta prvo pogodila u tijelo pa u ruku.

90+4'

Ići će Fran Jović pogledati situaciju na VAR monitoru.

Komentari 433