Obavijesti

Sport

Komentari 1205

VIDEO Hajduk - Rijeka 1-2: Veliki preokret Riječana na Poljudu, Karoglan je doživio prvi poraz!

VIDEO Hajduk - Rijeka 1-2: Veliki preokret Riječana na Poljudu, Karoglan je doživio prvi poraz!
21

Navijači su pozdravili Perišića i Brekala uoči derbija, a onda doživjeli šok. Hajduk je vodio, no uslijedila su dva krasna gola Obregona i Selahija. Rijeka je preuzela vrh HNL-a, a Splićanima se ozlijedio Livaja

U derbiju 20. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na ispunjenom Poljudu preokretom pobijedila Hajduk 2-1 preuzevši vrh ljestvice.

POGLEDAJTE VIDEO: Koreografija Torcide

Pokretanje videa...

Koregorafija Torcide "O Isuse na nebesu..." 01:01

Derbi je bio žestok od samog početka, a Hajduk je poveo golom Rokasa Pukštasa u 15. minuti. Rijeka je okrenula rezultat golovima Jorgea Obregona (55) i Lindona Selahija (75).

Statistika derbija Hajduk - Rijeka

Rijeka preuzela vrh HNL-a

Rijeka je ovom pobjedom preuzela vrh ljestvice sa 41 bodom koliko ima i Hajduk, ali uz slabiju razliku pogodaka.

Bio je ovo treći "jadranski derbi" ove sezone, u oba prethodna pobjedu je odnijela domaća momčad. Hajduk je slavio na Poljudu u 2. kolu s minimalnih 1-0, a Rijeka je u 11. kolu na Rujevici slavila sa 1-0. Ovoga puta slavili su gosti.

Mislav Karoglan u ovom susretu nije mogao računati na ozlijeđene Darija Melnjaka i Ferra, dok je Ismael Diallo s reprezentacijom Obale Bjelokosti na Afričkom kupu nacija. Željko Sopić je bio bez iskusnih stopera, Mateja Mitrovića i Emira Dilavera.

Poljud pozdravio Perišića i Brekala

Uoči početka susreta navijačima Hajduka predstavljena su nova pojačanja Ivan Perišić i Josip Brekalo koji su prošetali poljudskim travnjakom uz ovacije tribina.

Prvi udarac vidjeli smo u devetoj minuti, Hajduk je na centru izgubio loptu, Niko Janković je povukao kontru pucajući sa 20 metara, ali preko gola. Samo minutu kasnije vidjeli smo žestok sudar glavama Pukštasa i Gode koji su istovremeno krenuli na loptu i snažno se udarili glavama. Izgledalo je ružno, Pukštasu je pukla arkada i dres mu je bio potpuno krvav, no obojica su nastavila susret.

Livaja od Pukštasa u gol

Hajduk je poveo u 15. minuti. Sigur je poslao centaršut na drugu stranu šesnaesterca do Kleinheislera koji je vratio loptu u sredinu do Livaje, a ovoj pucao glavom pogodivši za 1-1. Lopta se po putu odbila od Rokasa Pukštasa pa je njemu pogodak pripisan. Bilo je to praktički sve što smo vidjeli u prvom dijelu. Rijeka je tek u 45. minuti pucala u okvir gola, Pjaca je ubacio, a Fruk pucao glavom, no Lučić nije imao problema.

Na otvaranju drugog dijela prvi su zaprijetili gosti, Janković je u 50. minuti ubacio iz slobodnog udarca do Smolčića koji nije najbolje zahvatio loptu. Rijeka je uspjela izjednačiti u 55. minuti. Smolčić je ubacio iz auta sve do peterca, Obregon, koji je ušao na poluvremenu, primio je loptu, potom poluškaricama zakucao loptu u gol za 1-1.

VAR poništio gol Gode, Selahi krasno zabio

Samo sedam minuta kasnije Rijeka je još jednom zatresla mrežu Hajduka. Pašalić je ubacio iz slobodnog udarca, a Goda u gužvi uspio ugurati loptu u mrežu. Međutim, pogodak je poništen nakon provjere VAR-a jer je Goda igrao rukom prije nego je zabio gol.

U 75. minuti sve je bilo čisto i Rijeka je povela sa 2-1 fantastičnim golom Lindona Selahija. Obrana Hajduka nije najbolje raščistila situaciju, lopta je došla do veznjaka Rijeke koji je pogodio punom, iz voleja i s 14, 15 metara iskosa silovito pogodio za 2-1.

Statistika Lindona Selahija

Lindon Selahi statistika

Hajduk je bio korak do izjednačenja u 84. minuti, Kleinheisler je sjajno opalio sa 17-18 metara, ali je Labrović vrhunski reagirao.

Igralo se čak 11 minuta sudačke nadoknade, a Hajduk je u petoj minuti nadoknade ostao s igračem manje jer je Livaja zbog ozljede gležnja odšepao do klupe. (Hina)

>> VIDEO GOLOVA POGLEDAJTE OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
20. kolo HNL-a 17:45 , Stadion Poljud, Split
Hajduk
Pukštas 15'
1 : 2
Rijeka
Obregon 55', Selahi 75'
Sortiranje događaja

KRAAAAJ! Nakon čak 11 minuta dodatka, Kolarić je odsvirao kraj spektakularnog Jadranskog derbija na Poljudu.

Hajduk je vodio, međutim Obregon i Selahi su krasnim golovima Rijeci donijeli preokret. Jedan gol ljepši od drugoga.

Sukus svega je da je Mislav Karoglan doživio prvi poraz na klupi Splićana, a Rijeka je preuzela vrh prvenstvene ljestvice.

101'

Lučić brani bombetinu Jankovića s 15-ak metara. Grgić je povukao kontru pa odigrao povratnu u sredinu, a veznjak Rijeke je naletio pa stisnuo sjajan volej.

Išlo je po sredini gola i golman Hajduka nije imao problema.

97'

Bilo je sada svega u šesnaestercu Rijeke... Kolarić je svirao faul u napadu, a hajdukovci su tražili penal. Nakon svega, požutjeli su Kalik, Kalinić i Labrović zbog naguravanja i prigovora.

95'

Livaja je završio današnji nastup. Uz pomoć dvojice je odšepao do klupe i Hajduk će do kraja igrati s desetoricom na terenu.

95'

Sigur je sjajno vidio Kleinheislera na drugoj stativi, a Mađar je iz prve tukao po golu. Zaustavio ga je Smolčić odličnim blokom.

Komentari 1205