Obavijesti

Sport

Komentari 17

Hrvatska - Alžir 34-22: Crveni karton, razbijena arkada, 19 obrana vratara i 17 golova krila

Hrvatska - Alžir 34-22: Crveni karton, razbijena arkada, 19 obrana vratara i 17 golova krila
3

Nakon dvije pobjede nad Austrijom i Njemačkom, s kojima su osigurali plasman na OIimpijske igre u Parizu, hrvatski rukometaši pobijedili su Alžir 34-22 za kraj turnira

Zaključili smo savršeni posao u Hannoveru. Nakon Austrije i Njemačke, protiv kojih smo sve obavili i potvrdili Olimpijske igre, trebalo je još samo odraditi posao protiv Alžira. Odradili smo ga s rutinskih 34-22.

Bravo, Dagur, bravo, Hrvatska! Navijači su pjesmom sve rekli, vraćamo rukomet gdje pripada
Bravo, Dagur, bravo, Hrvatska! Navijači su pjesmom sve rekli, vraćamo rukomet gdje pripada

Nije nam naizgled bilo previše bitno, ali bitno je itekako Daguru Sigurdssonu jer svakom utakmicom upoznaje momčad, igrače, njihove mogućnosti i pristup. Danas je, uz Martinovića i Duvnjaka koji su ostali u trenirci na klupi, izvan sastava ostavio Cindrića, Jelinića, Šoštarića i Mandića, a priliku dao četvorici koja nisu dobila šansu u prve dvije utakmice, Vistoropu, Grahovcu, Lučinu i Pilipoviću. U momčadi smo imali samo dva krila, Mihića i Glavaša, a oni su zabili na kraju točno polovicu naših golova. 

Croatia vs Algeria

Alžirci su od Njemačke i Alžira primili po 41 gol, bolje su prošli protiv nas iako smo i mi počeli u tom smjeru. Nije se nitko previše naprezao, osim Kuzmanovića koji je branio kao da je u pitanju plasman na Olimpijske igre. Prava poruka svima kakav pristup treba biti i protiv Alžira i protiv Njemačke.

Sigurdsson je morao povisivati ton jer, iako smo bili u kontroli rezultata, pobacali smo previše lopti nikamo. Jedanaest za poluvrijeme, prava mala katastrofa. Pratili su nas i Alžirci, toliko da je preraslo u natjecanje u greškama, a ne u golovima. Alžir nije zabio više od šest minuta, mi skoro devet. Baš zabrinjavajuće, a mislili smo da neće biti.

Croatia vs Algeria

Lučin nije dobro odgovorio na dublju zonu Alžira, Vistorop, čiji je govor tijela bio kao da je igrao 155. službenu utakmicu za Hrvatsku, a ne prvu, još manje, pa je Grahovcu pukla arkada, za kraj poluvremena još je i Srna dobio crveni karton koji nema veze s vezom, ali suci iz Argentine morali su ispoštovati VAR.

Kuzmanović je obranio 14 lopti za poluvrijeme. Već nam takvo što postaje i normalno. Nije, pak, ništa u deset minuta nastavka pa je na gol ušao i Pilipović i obranio pet. Lagano smo se odvajali, uz letećeg Mihića koji je potrpao sve što je dobio. On osam, Glavaš devet, Hrvatska +12...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA OI 16:45 , ZAG ARENA, HANNOVER
Hrvatska
34 : 22
Alžir
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj utakmice, Hrvatska je pobijedila 34-22 uz 19 obrana golmana i 17 golova naša dva krila, Mihića i Glavaša.

56'

Pilipović brani, a Gojun preko cijelog terena zabija na prazan gol.

53'

Karačić zabija za okruglih +10.

49'

Nakon nekoliko pokušaja konačno smo poveli s osam razlike. Do kraja je 10 minuta.

41'

Kuzmanović nije obranio nijednu loptu u drugom poluvremenu, na gol ulazi Pilipović.

Komentari 17