Obavijesti

Sport

Komentari 165

HRVATSKA JE SVJETSKI PRVAK!

HRVATSKA JE SVJETSKI PRVAK!
20

Pet sekundi prije kraja Rino Burić golom je donio produžetke, Talijani su poveli u petercima, ali uspjeli smo preokrenuti za treći naslov svjetskog prvaka. Mate Anić opet je bio junak, a Žuvela zabio zlatni gol

Treći put u povijesti je hrvatska vaterpolska reprezentacija postala svjetski prvak! Nakon Melbournea 2007. godine i Budimpešte 2017. godine kad su 'pali' Mađari, ovaj su put 'barakude' nakon drame peteraca s 15-13 pobijedile Italiju!

Susret Hrvatske i Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu

Hrvatska je odlično krenula u utakmicu, ali Talijani su preokrenuli do kraja četvrtine. 'Barakude' su izjednačile do poluvremena, a Marko Bijač je u trećoj četvrtini omogućio Hrvatskoj da u zadnju etapu uđu s golom prednosti. A tamo je pet sekundi prije kraja utakmice Rino Burić zabio za izjednačenje i donio dramu peteraca.

Susret Hrvatske i Italije u finalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu

Iako je Fatović promašio i Talijani poveli, ubrzo su pogodili prečku pa je sve bilo u egalu. A onda je opet ključan bio Anić koji je obranio u četvrtoj seriji, a nakon toga je za naslov prvaka svijeta zabio Žuvela. Krenula je fešta, a svi su nakon toga završili u bazenu.

Hrvatska je svjetski prvak u vaterpolu

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Konstantin Harkov s četiri gola, Jerko Marinić-Kragić je dodao tri, Rino Burić dva, a Josip Vrlić i Matias Biljaka po jedan, dok je za Italiju Andrea Fondelli zabio pet golova, a po dva su dodali Francesco Di Fulvio i Nicholas Presciutti te po jedan Luca Marziali i Francesco Condemi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE SP-A 15:30 , DOHA, KATAR
Hrvatska
Harkov 4 Marinić-Kragić 3 Vrlić Burić 2 Biljaka
11 : 11
Italija
Di Fulvio 2 Presciutti 2 Fondelli 5 Marziali
Sortiranje događaja
HRVATSKA PRVAK SVIJETA

ZABIO JE MARKO ŽUVELA, HRVATSKA JE PRVAK SVIJETAAAAAAAAAAA!

ČETVRTA SERIJA

Pročitao je Del Lungo i Harkova, ali lopta je nekako završila u mreži! A onda se na drugoj strani 'raskrilio' Anić i Hrvatskoj dao mogućnost da postane svjetski prvak!

TREĆA SERIJA

Del Lungo je obranio i Buriću, ali pitanje je je li lopta ušla! VAR snimka pokazala je da je gol. A Etchenike je pucao kod Talijana i pogodio prečku!

DRUGA SERIJA

Del Lungo je pročitao Fatovića, a Presciutti je zabio sve peterce iz igre, ali i ovaj u raspucavanju. Talijani vode.

PRVA SERIJA

Prvi pucaju hrvatski vaterpolisti. Seriju otvara Jerko Marinić-Kragić i - zabija! Anić je na golu Hrvatske, pogodio je stranu, ali zabili su Talijani. 

Komentari 165