Obavijesti

Sport

Komentari 19

Hrvatska - Kina 22-4: Barakude izborile Olimpijske igre u Parizu i četvrtfinale SP-a protiv Srbije!

Hrvatska - Kina 22-4: Barakude izborile Olimpijske igre u Parizu i četvrtfinale SP-a protiv Srbije!

'Barakude' su bez većih poteškoća pobijedile Kinu, koja je zabila tek jedan gol u drugom poluvremenu i nije bila na razini Hrvatske. Vaterpolisti su prvi Hrvati s garantiranim plasmanom na OI od ekipnih sportova

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u četvrfinale Svjetskog prvestva u Dohi svladavši Kinu s 22-4 (5-2, 6-1, 5-1, 6-0).

Plasmanom u četvrtfinale Hrvatska je osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a u borbi za polufinale 'barakude' u utorak igraju sa Srbijom.

'Barakude' su postigli osnovni cilj u pustinji Dohe, osigurali su plasman na Pariz te s malo energetske  potrošnje prošli Kinu uoči četvrtfinalnog dvoboja sa Srbijom u utorak. 

Kina našeg Ivana Asića plasmanom među 12 najboljih na svijetu ostvarila je najveći uspjeh u povijesti njihova vaterpola, no još su jako daleko od top razine u kojoj je Hrvatska. Asić je bivši trener Primorja i Jadrana, a Kina ima tek četiri vaterpolska kluba i 70-ak registriranih igrača, koji godišnje odigraju šest utakmica.

Nađu se jedanput godišnje na turniru na kojem četiri momčadi dvokružno odigraju šest utakmica. Na SP u Dohu došli su bez ijedne službene utakmice.

Hrvatska dominirala od početka

Samo prvih pet minuta utamice predstavljalo je kakvu-takvu borbu, a što je vrijeme odmicalo Kinezi su bili sve umorniji, a Hrvati zagrijaniji za malo jači pucački trening. U zadnje dvije četvrtine Marko Bijač je primio samo jedan gol.

Protiv Kineza je zabio svaki od igrača koji su ušli u bazen, osim dva vratara, a najviše Kosta Harkov s četiri gola, dok je Loren Fatović postigao tri.

- Te utakmice koje donose OI uvijek su teške i igrači budu u blokadi zbog važnosti, bez obzira na protivnika. Sad nas čeka Srbija u četvrtfinalu, u ovom trenutku to nije Srbija kao što je bila ranijih godina. Hrvatska je odigrala dobro protiv Australije, protiv Španjolske nije bila baš na razini, a Srbija će biti kontrolna utakmica, da vidimo koliko vrijedimo - rekao je Ratko Rudić za HRT.

Utakmica Hrvatska - Srbija na rasporedu je u utorak u 19 sati, ukoliko ne bude promjene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Hrvatska - Kina 10 sati , Doha, Katar
Hrvatska
Kragić x2, Harkov x4, Fatović x3, Burić x2, Kržić x2, Butić, Žuvela x2, Lazić x2, Lončar x2, Biljaka, Vrlić
22 : 4
Kina
Peng, Chen x2, Zhu
Sortiranje događaja
KRAJ

Pobjeda 'barakuda'!

3'

I Vrlić je zabio gol! Sad je svaki igrač 'barakuda' upisan u strijelce.

2'

Harkov je zabio dva gola na početku četvrtine, najbolji je strijelac 'barakuda' s četiri gola.

ČETVRTA ČETVRTINA

Prvi napad pripao je Hrvatskoj, koja će rutinski dovršiti utakmicu. 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Kinezi su fizički totalno pali, Hrvatska juri prema pobjedi i ima dvoznamenkastu prednost na kraju treće četvrtine.

Komentari 19