Obavijesti

Sport

Komentari 122

Hrvatska - Mađarska 22-23: Hrvatice u neviđenoj drami ostale bez četvrtfinala i OI!

Hrvatska - Mađarska 22-23: Hrvatice u neviđenoj drami ostale bez četvrtfinala i OI!
17

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ispala je sa SP-a u Danskoj i ostala bez šanse za plasman na Olimpijske igre. Naše rukometašice imale su plus četiri u završnici, ali potom su Mađarice napravile seriju 5-0 i slavile 23-22

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u dvoboju je posljednjeg kola skupine I drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Göteborgu izgubila od Mađarske sa 22-23 (11-8) te tako ostala bez izgleda za prolazak u četvrtfinale, ali i mogućnosti nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Pokretanje videa...

hrvatska ženska rukometna reprezentacija dolazak 00:40

Ovom pobjedom Mađarska je stigla na treće mjesto u skupini sa šest bodova, koliko ima i druga Crna Gora, ali Crna Gora je osigurala četvrtfinale zbog pobjede u međusobnom susretu, dok je Hrvatska četvrta s pet bodova. Na vrhu je Švedska s osam bodova, dok su na dnu senegal s tri i Kamerun bez bodova.   

Najefikasnija u reprezentaciji Hrvatske bila je Dejana Milosavljević s osam golova, dok je Katrin Gitta Klujber postigla devet pogodaka za Mađarsku.

U odlučujućoj utakmici za prolazak u četvrtfinale Hrvatska je vodila 59 minuta, a na kraju ostala i bez boda koji bi ju ostavio u igri sve do završetka utakmice Švedska - Crna Gora. 

Hrvatice ispustile nemoguće

Hrvatska je napadački krenula sjajno, povela sa 3-1, a nakon točno četiri minute igre je postigla četiri pogotka i vodila sa 4-2. Uslijedila je kreativna stanka, punih sedam i pol minuta dvoboja niti jedna ekipa nije postigla pogodak, Hrvatska je propustila čak pet napada za odvajanje na tri gola razlike koje je prvenstveno osiguravala Tea Pijević odličnim obranama.

Hungary vs Croatia

Ipak, u 13. minuti kapetanica Ježić je pogodila za 6-3, da bi u 26. minuti Mičijević zabila za pet razlike 11-6. Do kraja prvog dijela Hrvatska više nije postigla pogodak, a primila je dva, 20 sekundi prije odlaska na odmor Blažević nije iskoristila sedmerac, no Pijević je obranom "zicera" Marton uspjela sačuvati lijepih tri razlike. Pijević je tako prvih 30 minuta okončala sa čak 10 obrana.

U nastavak je Hrvatska krenula s dva gola i odvojila se na 13-8 da bi golom Barišić u 41. minuti stigla i do najvećih šest razlike (17-11). Dvije minute kasnije Zadravec je promašila čistu situaciju u protunapadu za odlazak na sedam razlike, da bi u 45. minuti uz pogodak Szoll-Schatzl za 19-14 Milosavljević dobila dvije minute kazne zbog simuliranja. Uslijedila je kriza u igri Hrvatske koju je Mađarska iskoristila da se serijom 4-0 vrati u igru smanjivši na 19-17.

Hungary vs Croatia

Hrvatska je u posljednjih 15-ak minuta golove postizala isključivo iz sedmeraca, posljednjeg šest minuta prije kraja kada je povela 22-18. Nakon toga je uslijedio neobjašnjivi pad. Mađarice su napravile seriju 5-0!

Mađarska je do kraja dvoboja "grickala" hrvatsku prednost da bi dvije minute prije kraja Klujber poravnala na 22-22 nakon što joj se lopta odbila u ruke od vratnice po promašenom sedmercu. Prvo i jedino vodstvo Mađarskoj donijela je Debreczeni-Kivinyi na ulasku u posljednju minutu.

U sljedećem hrvatskom napadu dosuđen je sedmerac uz isključenje mađarske igračice, ali tada je Bode-Biro zaustavila udarac Milosavljević. Mađarice su onda uspjele čuvati loptu sve do tri sekunde prije kraja, pa Hrvatska nije u preostalom vremenu imala realnu šansu za gol koji bi ju održao u igri za prolazak u četvrtfinale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u rukometu, drugi krug, treće kolo 18.00 , Göteborg (Švedska)
Hrvatska
22 : 23
Mađarska
Sortiranje događaja
60'

Kraj. Mađarska je pobijedila 23-22 i izbacila nas sa Svjetskog prvenstva.

Dramatična utakmica i šokantan poraz koji će nas dugo proganjati. U 44. minuti, kod rezultata 18-12, Zadravec je promašila zicer za plus sedam. Da je to zabila, tko zna, možda bi priči bio kraj. No, nakon toga smo se raspali. 

Uspjeli smo se vratiti u završnici, vodili smo 22-18, ali onda je uslijedio pad koji će biti teško objasniti. Mađarice su napravile seriju 5-0 i pobijedile.

Ispali smo sa SP-a i oprostili se od mogućnosti da se plasiramo na Olimpijske igre. 

59'

Hoće li još nešto poći po zlu? Milosavljević je promašila sedmerac. 

Ne zaboravimo, imali smo 22-18. Mađarice su napravile seriju 5-0 i sada uz plus jedan, imaju napad kojim mogu osigurati pobjedu i nama izbiti četvrtfinale. 

59'

Pa zar je ovo moguće? Kakav raspad u završnici. Ostali smo bez svega! Šimara je promašila zicer, Mađarice su u sljedećem napadu zabile za 23-22.

58'

Nevjerojatno! Imali smo i plus četiri donedavno, prije toga i plus šest, cijelo vrijeme držali prednost, ali sada srljamo u propast. Klujber je izjednačila iz sedmerca na 22-22.

57'

Opet smo ušli u seriju pogrešaka, Mađarice su se na krilima sedmeraca vratile u igru. Klujber je smanjila na minus jedan! Nije dobro, nikako. Sva prednost se istopila. 

Komentari 122