Obavijesti

Sport

Komentari 237

Istra - Rijeka 0-2: Sopićeva momčad juriša po naslov, opet su Dinamu pobjegli na plus pet!

Istra - Rijeka 0-2: Sopićeva momčad juriša po naslov, opet su Dinamu pobjegli na plus pet!
3

Rijeka je slavila kod Istre golovima Fruka i Gode, došla do 21. pobjede u prvenstvu i opet povećala prednost na plus pet u odnosu na Dinamo

U posljednjem susretu 30. kola SuprSport HNL-a Rijeka je na stadionu Aldo Drosina pobijedila Istru 1961 sa 2-0 i ponovo ima pet bodova više od Dinama, no "modri" imaju i utakmicu manje.

Vodeća Rijeka ne posustaje, momčad Željka Sopića preskočila je neugodno gostovanje u Puli upisavši osmu uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima, te 13. u 14 susreta ove godine.

Golove za pobjedu Rijeke u derbiju della Učka zabili su Toni Fruk u 30. minuti, te Bruno Goda u 84. minuti.

Počelo je lijepom prilikom domaćina u petoj minuti. Nakon kornera Rijeke Ekong je jurnuo s centra, Selahi ga je dobro pratio i omeo kod udarca sa 10-ak metara iskosa. U 15. minuti vidjeli smo novu priliku Istre. Marešić je imao priliku iz slobodnog udarca nakon Frukova igranja rukom, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

Istra 1961 je zaprijetila i u 20. minuti, Devetak je ubacio, a Ekong na kraju za korak zakasnio.

Nakon lošeg ulaska u susret, Rijeka je pohvatala konce i nakon pola sata igre stigla do prednosti. Marko Pjaca je primio loptu na lijevoj strani, nanizao dvojicu igrača Istre, ušao u šesnaesterac gdje je oboren, sudac Bel je pustio prednost, a lopta je došla do Fruka koji je sa 12-13 metara pogodio za vodstvo.

Nakon postignutog gola Riječani su zaigrali rasterećenije i opuštenije, u 38. minuti zaprijetio je Pašalić u svom stilu. S krila je ušao u sredinu i pucao lijevom nogom, ali pored gola.

Prva ozbiljnija situacija u nastavku bila je u 57. minuti, Pašalić je ubacio iz slobodnog udarca, ali je Goda na drugoj vratnici ostao kratak. Četiri minute kasnije prijete i domaćini, Kadušić je s desne strabe ubacio u sredinu, ali je Rijeka očistila.

U 69. minuti još jednom prijeti Pašalić, ovoga puta je Lovro Majkić obranio. Rijeka je pobjedu potvrdila u 84. minuti. Dejan Petrović je ubacio iz kornera, a na drugoj vratnici je Goda glavom pogodio iza nemoćnog Majkića.

U prvom nedjeljnom susretu Osijek je pred praznim tribinama poljudskog stadiona pobijedio Hajduk sa 2-1 nanijevši Splićanima već peti uzastopni poraz.

Bila je to i druga uzastopna pobjeda Osijeka na Poljudu nakon slavlja u listopadu 2023. godine kada su gosti u debiju Zorana Zekića na klupi pobijedili sa 2-0.

Golove za goste zabili su Anton Matković (19) i Ramon Mierez (42), a za Hajduk je strijelac bio Aleksandar Trajkovski (28). 

Rijeka vodi na ljestvici sa 68 bodova, Dinamo ima 63 ali i susret manje, a Hajduk je treći sa 55 bodova. Osijek je ponovo četvrti sa 45 bodova, a peta Lokomotiva ima bod manje. Istra je deveta sa 28 bodova, dok je zadnji Rudeš sa sedam bodova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 30. KOLO 19.00 , Aldo Drosina, Pula
Istra
0 : 2
Rijeka
Fruk 30', Goda 84'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice u Puli, Rijeka je rutinski došla do sedme pobjede u nizu. Zabijali su Fruk i Goda za veliki trijumf i novi bijeg Dinamu na plus pet. 

90+1'

Kakva šansa za Rijeku. Istra se otvorila i to joj se skoro obilo o glavu. Goda je s lijeve strane ubacio u peterac, Grgić je u padu pucao nogom, ali preko gola. 

90'

Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade. Rijeka se u potpunosti povukla i prepustila loptu Istri koja želi zabiti gol i prirediti dramu u završnici. 

84'

Gooooooooooool! Rijeka vodi 2-0, zabio je Goda svoj peti gol u sezoni! Petrović je ubacio iz kornera i pogodio u trepavicu Godu u srcu peterca. Lijevi bek Rijeke poslao je loptu u desni kut za velikih 2-0.

82'

Sopić zatvara utakmicu. Mitrović je ušao umjesto Pjace. 

Komentari 237