Obavijesti

Sport

Komentari 36

'Tko će zaigrati u napadu? Neću reći da ne izazovem zlu sreću. Ovakav stadion sanjamo i mi...'

'Tko će zaigrati u napadu? Neću reći da ne izazovem zlu sreću. Ovakav stadion sanjamo i mi...'

Imao sam doma videokasetu Otta Barića iz Salzburga 1989., 1990. Stalno pratimo austrijski nogomet, a morat ćemo dati maksimum da i mi ostavimo Rapid na nuli, kaže trener Dinama

VIDEO

Dinamo je u srijedu poslijepodne stigao u Beč, na utakmicu trećeg kola grupne faze Europske lige gdje ga u četvrtak od 18.45 na Allianz stadionu očekuje ogled protiv Rapida.

Pokretanje videa...

Čudesna večer Dinama u Belgiji: 'Modri' potopili domaćina 01:01

Dinamo nakon dva kola ima tri boda i pobjedom u ovoj utakmici, a pogotovo u onoj zagrebačkoj 4. studenoga, može osigurati europsko proljeće jer i treće mjesto donosi nastavak natjecanja u Konferencijskoj ligi na proljeće.

Utakmicu iz Beča najavili su trener Damir Krznar i defenzivac Bartol Franjić.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Rapid je zahtjevan protivnik koji je u prve dvije utakmice zaista zadovoljio što se tiče kvalitete, izostao je rezultat. Mi smo se fokusirali na njihovu izvedbu, puno truda, zalaganja i htijenja svih 90 minuta da dođemo do našeg cilja. A došli smo ovdje ganjati još jednu pobjedu - rekao je u uvodu trener Krznar.

Kako je ozljeda Čopa utjecala na pripreme za utakmicu?

- Duje je na zadnjem treningu, praktički kod zadnjeg šuta osjetio zatezanje u zadnjoj loži. Obično to neće biti bolje kroz dan, dva, tri. Trebao je početi utakmicu, ali našli smo rezervu. Mislim da će igrač koji će nastupiti umjesto njega zadovoljiti - kaže Krznar.

Jesu li slabiji rezultati Rapida u zadnje vrijeme "duda varalica"?

- Imaju dva poraza, ali izvedba je za respekt, za sve, samo ne opuštanje. Morat ćemo dati maksimum da i mi ostavimo Rapid na nula bodova. Lako je to izgovoriti, ali neće biti lako. Morat ćemo raditi svih 90+ minuta da s ovog stadiona odemo veseli.

Jurića i Čopa nema, hoće li Petković biti jedina špica ili će zaigrati uz Andrića?

- Ne bih otkrivao tu činjenicu, što iz taktičkih razloga, a i još nam ostaje trening. Da ne izazivamo zlu sreću, ostavimo tu odluku nakon zadnjeg treninga.

Utakmica će imati emotivnu notu, okršaj je to klubova koje povezuju Cico Kranjčar i Otto Barić, na tribinama će biti i Ottov sin.

- Dva čovjeka koja su obilježili povijest Dinama. I ja sam imao sreću gledati Cicu na Prateru, u jednoj izvedbi dok je igrao za Rapid. To nas sve veseli, a to su bili i slavni dani Rapida pa je odlazak u Dinamo bio velika čast. Zadovoljstvo nam je što su igrači potekli iz Dinama pružili fantastične igre, a i dalje pružaju u velikim europskim klubovima poput Luke, Kove i ostalih. To je pravi put, dati maksimum i nadati se angažmanu u top klubovima svijeta.

Navijači?

- Vjerujemo da će ih biti i više od 2000 s obzirom na to da puno naših ljudi radi u Beču i okolici, cijeloj Austriji. Sigurno će doći i oni, pruža im se prilika da navijaju za klub koji vole. Naše je da im zahvalimo na potpori koju su nam pružali i koju očekujemo sutra. Lijepo je igrati u takvom ambijentu, na punim stadionima nakon prošle godine zbog covida i svega. Ovo je novo rađanje nogometa, to nas veseli. Voljeli bismo i u Zagrebu imati takvu podršku, puni stadion, ne samo na europskim utakmicama, nego i u HNL-u. Ima se i tamo što vidjeti. Naravno, tu je presudna i komocija stadiona, ovaj ovdje je prekrasan, uživat ćemo u njemu uz snove da ćemo jednom uživati u Zagrebu.

Dilaver i Leovac igrali su u Austriji, jesu li oni posebno motivirani s obzirom na to da su bili rivali Rapidu?

- Vjerujem da jesu. Puno naših igrača ostavilo je traga u austrijskom nogometu. Njih dvojica vezani su posebno uz Austriju. Nije tajna da i na našem treningu njih dvojica komuniciraju na njemačkom, to je naslijeđe koje su ponijeli odavde. Obojica su veliki sportaši i ljudi, vjerojatno je tomu doprinio i odgoj i tih nekoliko godina koji su proveli u Austriji.

Austrijski novinari upitali su ga kako je vidio finale Kupa pobjednika kupova 1985. u kojemu je Rapid izgubio od Evertona.

- Ne sjećam se tog finala, znam da se igralo. To je snažno odzvanjlo u tadašnjoj Jugoslaviji i Hrvatskoj. Sjećam se, imao sam doma videokasetu Otta Barića u Salzburgu iz 1989., 1990. Austrijski nogomet prati se u Hrvatskoj, praktički smo susjedi. Konstantno pratimo razvoj nogometa, nađe se tu zanimljivih momčadi i igrača.

POGLEDAJTE TRENING IZ BEČA:

Hoće li Andrić dobiti šansu od prve minute?

- Duje je bio u ozbiljnim kombinacijama da počne. Moramo reći da nas je to poremetilo. Našli smo unutarnje rezerve i morat ćemo nadoknaditi. Andrić će vjerojatno dobiti minutažu sutra. Hoće li biti od prve minute ili u nastavku, odlučit ćemo tek nakon treninga.

- Uvijek je ljepše igrati pred vašim navijačima. Iskreno se nadamo da će ih biti i više od onih 1800, 2000, koliko smo prodali ulaznica. Očekujemo od njih potporu i da ćemo svi mi to vratiti u velikoj mjeri i da će svi sa stadiona otići zadovoljni.

Hoće li zaigrati Petković s obzirom na to da se žalio na bolove u uhu?

- Vjerujemo da hoće. On je jučer odradio trening, očekujemo da se ni danas neće ništa alarmantno dogoditi u tom dijelu. Vjerujemo da ćemo njega imati na raspolaganju.

Bartol Franjić

- Rapid je jako ozbiljna momčad za koju smo se spremali. Došli smo osvojiti sva tri boda nastaviti niz u Europskoj ligi - kazao je Franjić i dodao:

- Svjesni smo Rapidove snage. Poštujemo ih, naravno, znamo njihove kvalitete i mane. Mislim da ćemo ih uspjeti iskoristiti i pokušati otići sretni, s tri boda u džepu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani