Obavijesti

Sport

Komentari 76

Dalić: Luku Modrića ne možemo mijenjati kao 'figuru za figuru'

Dalić: Luku Modrića ne možemo mijenjati kao 'figuru za figuru'

Ne mogu inzistirati ili od igrača tražiti da se cijepe, ali čudi me da to od njih ne zahtijevaju klubovi. Vlašić? Vjerujem kako je zaslužio otići u još bolji klub od West Hama, kaže Dalić

VIDEO

Rusija? Igraju dosta drugačije nego na Svjetskom prvenstvu 2018. ili na Euru 2021., imaju novog izbornika. Prije su sve preskakali, dugim loptama tražili Dzjubu, a Karpin ima drugačije stil igre, on traži pas igru. Igrat će 4-3-3, pripremili smo se na to. Puno razgovaram s Olićem, Ćorlukom, pa i Pletikosom, spremit ćemo se za Rusiju. Ali, i njima je ovo bitna utakmica, dopustili su da na tribinama bude 20 tisuća gledatelja, kaže Zlatko Dalić.

POGLEDAJTE VIDEO: Del Piero, Modrić i Dalić u Petrčanima

Pokretanje videa...

Del Piero, Modrić i Dalić u Petrčanima 03:08

Hrvatski izbornik odradio je prvu press-konferenciju prije nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojima "vatreni" u srijedu od 20.45 gostuju kod Rusije na stadionu Lužnjiki.

- Stigli smo u Moskvu, ručali, još se okupljamo. Da, tri godine je prošlo od Svjetskog prvenstva, ali to je sada iza nas. Lijepo je doći ovdje i prisjetiti se svega što je bilo, ali naš novi zadatak je ova kvalifikacijska utakmica, fokusirani smo samo na novi dvoboj s Rusijom - rekao je Zlatko Dalić, pa dodao:

- Izabrao sam ove igrače, stojim iza svog popisa. To su igrači koji igraju u klubovima, u dobroj su formi. Ne bih o imenima zašto koga nisam zvao, ali nitko od njih nije prekrižen. Ako budu u formi, igrali redovito, možda opet budu tu. Ovo je momčad za koju vjerujem da može polučiti dobar rezultat u ove tri utakmice. Vjerujem da ćemo i bez Luke i Budimira smoći snage, napraviti dobar posao u ove tri utakmice. Ali, nitko nije prekrižen ili otpisan.

Kako planirate zamijeniti Luku Modrića?

- Mislim da mi njega ne može zamijeniti jednim igračem, već svi drugi moraju preuzeti više odgovornosti. Bit će nam teško bez Luke i njegove pomoći, ali na to se moramo privikavati. Tu stariji igrači poput Perišića, Lovrena ili Brozovića moraju najviše 'povući', neće Luka vječno biti tu.Vjerujem da ćemo ga zamijeniti kao momčad, njega ne možemo mijenjati 'figura za figuru'.

A tko će zamijeniti našeg kapetana?

- Vidjet ćemo, tu su Brozović, Kovačić, Pašalić i Vlašić, među njima ćemo tražiti ta rješenja. Opet, u dobroj formi je i Ivanušec, vezna linija nam ne smije i neće biti problem. Naravno, Luku je teško zamijeniti, ali nisam u strahu, vjerujem u svoju momčad, znam da imamo pojedince koji ga mogu zamijeniti, iako će cijela momčad morati preuzeti više odgovornosti.

Tko će zaigrati u vrhu napada?

- Tu imamo Kramarića, Livaju i Čolaka, svi mogu zaigrati u vrhu napada. Da, Budimir je otpao, ali danas ima još pregled, možda nam bude na raspolaganju za sljedeću utakmicu. Vjerujem tim igračima, među njima ćemo tražiti napadačka rješenja. Prema nekoj računici nama treba 20-21 bod za prvo mjesto u grupi, znači trebamo ih uhvatiti još 14-15, ali bitno je da se neporaženi vratimo s gostovanja kod naših glavnih konkurenata. 

Puno igrača se ovih dana bavi klupskim transferima, koliko im to može poremetiti koncentraciju prije ovako važnih utakmica?

- Da, to je problem, njihove glave su u transferima, imaju puno upita i informacija oko toga, teško im se koncentrirati i to nas brine. Srećom, Vlašić je sve svoje završio, on je na putu iz Londonda prema Moskvi, ali svi ti dečki moraju zaboraviti transfere, okrenuti se utakmici s Rusijom. I moj će današnji sastanak biti usmjeren u tom pravcu, znam da su to njihove karijere i život, ali nas sada zanima samo Rusija.

Kako vi gledate na odlazak Nikole Vlašića u West Ham?

- Nikola sam najbolje zna što je dobro za njega, a ja osobno mislim kako je on zaslužio otići i u bolji klub od West Hama. Odigrao je jako dobro na Europskom prvenstvu, iza njega je uspješna sezona, pa vjerujem kako će on u budućnosti napraviti još bolje i kvalitetnije transfere, ja mu u tome želim svu sreću.

Hrvatska je protiv Španjolske na Europskom prvenstvu bila u velikom hendikepu kada je jedan reprezentativac imao koronu, jeste li urgirali na naše igrače da se cijepe?

- Svi su sada napravili testove, bez toga se ne može ući u Rusiju. Ja ne mogu inzistirati na tome, niti se tako postaviti prema svojim igračima, ali osobno sam se cijepio. Više me čudi da klubovi na tome ne inzistiraju. Razumijem vaše pitanje, a koliko znam većina naših igrača je cijepljena. Nisam inzistirao niti naređivao igračima da se cijepe, uostalom ako bi to sada netko napravio onda ne bi mogao igrati u srijedu - završio je Dalić.

"Vatreni" su nakon tri kola vodeća reprezentacija kvalifikacijske skupine H sa šest bodova, koliko ima i Rusija, bod ispred Slovačke i dva ispred Cipra. Slovenci su na tri boda, a Malta je na začelju bez bodova. Nakon Rusije, Hrvatska će u subotu gostovati kod Slovaka u Bratislavi (20.45), a 7. rujna na Poljudu dočekati Slovence (20.45).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe