Obavijesti

Sport

Komentari 141

Kloppovi Dortmund i Liverpool remizirali, Sevilla do 1. pobjede

Kloppovi Dortmund i Liverpool remizirali, Sevilla do 1. pobjede
12

Borussia Dortmund i Liverpool, bivši i sadašnji klub Jürgena Kloppa, remizirali su 1-1 na Signal Iduna Parku. U susretu Španjolaca, Sevilla je stigla do 1. gostujuće pobjede u sezoni (ne računajući Kup)

VIDEO

Nogometnu rapsodiju odigrali su večeras Borussia Dortmund i Liverpool u sklopu prve utakmice četvrtfinala Europske lige. Utakmica je završila remijem 1-1, a to je i najpošteniji rezultat prema svemu viđenom večeras. Strijelac za 'redse' bio je Divock Origi, a za 'žuto-crne' kapetan Mats Hummels.

Dortmund je zadnja dva dana bio u euforiji: vratio im se istinski junak i dugogodišnji trener Jürgen Klopp. Grad je slavio, navijači su pjevali, a svugdje su se provlačile samo dvije riječi - Jürgen Klopp.

Utakmica je započela onako kako priliči istinskim velikanima nogometa - Signal Iduna Parkom orila se pjesma "You'll never walk alone", zajednička himna navijača Borussije i Liverpoola. Dva kluba povezana himnom, strašću, tradicijom, a od nedavno i čovjekom na klupi - utakmica Borussije i Dortmunda pružila je sve što zaljubljenik u nogomet može poželjeti.

Odmah na početku valja spomenuti kako je Dejan Lovren bio jedan od najboljih igrača večeras. Hrvatski reprezentativac zaslužuje epitet prvog hrvatskog reprezentativnog stopera, uz Vedrana Ćorluku naravno, jer iz utakmice u utakmicu igra sjajno.

Lovren je večeras bio pravovremen u skoku, siguran s loptom u posjedu, precizan u dugim dodavanjima i siguran pri 'čišćenju' opasnosti. Nije ga bezveze službena stranica Uefe uvrstila u glasovanje za najboljeg igrača utakmice. Nažalost, hrvatski reprezentativac završio je drugi iza Divocka Origija, strijelca jedinog Liverpoolova gola.

Utakmica se dobrih 70 minuta igrala u visokom ritmu s puno prilika. Komotno je moglo završiti 4-4. Prvi je zabio Liverpool preko Divocka Origija u 36. minuti. James Milner dodao je do napadača 'redsa', koji je dobio prednost ispred Daniela Sturridgea. Belgijac se sjajno snašao i uspio zabiti pored Weidenfellera. Origi je ovim golom postao deveti Liverpoolov igrač, koji je zabio u Europskoj ligi ove sezone.

Jurgen Klopp je prije utakmice najavio da će slaviti ako padne gol - ali onaj Liverpoolov. Tako je i bilo. Njemački majstor je s velikim žarom, strašću i emocijom proslavio gol belgijskog napadača.

No odmah u nastavku, u 48. minuti, kapetan Borussije Mats Hummels zabija glavom na asistenciju Mkhitaryana. Bilo je par prilika u drugom poluvremenu s obje strane, ali, prema svemu viđenom, na kraju je najpošteniji rezultat 1-1. 

Liverpool će tako imati prednost gola u gostima pred uzvrat na Anfieldu za tjedan dana. 

Šahtar slavio kod Brage, zabio Wilson

Nogometaši Šahtara već su jednom nogom u polufinalu nakon što su pobijedili Bragu u Portugalu 2-1. Prvo je u 45. minuti glavom iz kornera zabio Rakitski. Nažalost, iako je Darijo Srna nabacio loptu, neće mu se pisati asistencija jer je igrač Brage dirao loptu prije Rakitskog. Pitanje pobjednika bilo je riješeno nakon 75. minuta kada je Ferreyra zabio za 2-0.

Do kraja je Braga uspjela smanjiti rezultat preko Wilsona Eduarda, hrvatskoj javnosti poznatog kao jedan od najvećih promašaja u Dinamovoj povijesti. Darijo Srna je odigrao cijelu utakmicu dok je Eduardo da Silva ušao u 82. minuti.

Villarreal slavio protiv Sparte, Sevilla do preokreta

Nogometaši Villarreala upisali su pobjedu 2-1 na El Madrigalu protiv Sparte Prag. Strijelac za 'žutu podmornicu' bio je Cedric Bakambu u 3. i 63. minuti dok je jedini gol za Spartu zabio Jakub Brabec.

Sevilla je preokretom stigla do pobjede kod Athletic Bilbaa, svoje prve gostujuće u sezoni (ne računajući Kup). Baski su poveli preko svojeg najbolje strijelca Aritza Aduriza na asistenciju Ikera Muniaina u 48. minuti. Veselje nije trajalo ni deset minuta jer je u 56. na 1-1 poravnao Timothee Kolodziejczak. Konačnih 2-1 i potpuni preokret postavio je Vicente Iborra golom u 83. minuti.

Rezultati četvrtfinala Europske lige:

  • Athletic Bilbao - Sevila 1-2
  • Dortmund - Liverpool 1-1
  • Braga - Šahtar 1-2
  • Villarreal - Sparta 2-1

UŽIVO: B. Dortmund - Liverpool 1-1

Hummels 48'/Origi 36'


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAJ Sudac Carballo svirao je kraj utakmice u Dortmundu! Na kraju, konačan rezultat i remi se čini kao najpošteniji završetak. Dortmund - Liverpool 1-1.

84' Origi je izašao iz igre, a ušao je Daniel Sturridge. Klopp više nema zamjena.

81' Dobro je Mkhitaryan pucao, ali Mignolet je obranio. Konačno jedan udarac nakon 15-ak minuta bez prilika.

Sevilla je preokrenula susret kod Bilbaa! Ibbora je zabio za vodstvo Seville 2-1.

77' U igru je ušao Roberto Firmino, koji nije bio spreman za svih 90 minuta nakon ozljede. Izašao je Adam Lallana.

76' Christian Pulišić i Sokratis ulaze u igru, a Bender i Aubameyang izlaze. Pošto je na početku poluvremena izašao Durm, a ušao Sahin, Thomas Tuchel više nema zamjena.

73' Ritam utakmice je i dalje visok, ali bez pravih prilika u zadnjih 10 minuta. Najviše možemo istaknuti Divocka Origija, koji je probao driblinzima napakostiti obrani Dortmunda. Također, Dejan Lovren igra sjajno i najsigurniji je Liverpoolov čovjek na terenu.

Šahtar vodi 2-0 protiv Brage. Strijelac drugog gola bio je Ferreyra.

Villarreal je ponovo poveo protiv Sparte, strijelac je ponovo bio Cedric Bakambu. 2-1 za 'žutu podmornicu'.

59' Pucao je Reus, uspio prebaciti živi zid, ali siguran je bio Mignolet, koji je uhvatio loptu.

58' Prekršaj za Dortmund u opasnoj zoni!

Sevilla je izjednačila kod Bilbaa golom Kolodziejczaka. Rezultat je 1-1.

51' Odlična prilika za Liverpool. Coutinho je pucao, ali Weidenfeller je sjajno obranio! Odličnu utakmicu gledamo!

48' GOOL! Hummels je pogodio za rano izjednačenje Borussije! Nadskočio je Lallanu i zabio glavom za poravnanje.

46' Henderson je ostao u svlačionici, a zamijenio ga je Joe Allen.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Athletic Bilbao je poveo protiv Seville golom Aduriza!

Ovako je Klopp proslavio Origijev gol.

POLUVRIJEME Sudac Carballo svirao je kraj prvog poluvremena.

45+4' Kakva prilika za Liverpool! Origi je sam išao na Weidenfellera, koji je izašao s gola i uspio nekako obraniti pokušaj Belgijca. Na kraju je Weidenfeller zaradio žuti karton zbog prigovora.

Sparta Prag je izjednačila kod Villarreala golom Brabeca.

45+1 Čak četiri minute nadoknade u 1. poluvremenu.

Šahtar kod Brage vodi 1-0 golom Jaroslava Rakitskog.

44' Adam Lallana je dobio žuti karton nakon opasnog starta.

Gol Origija za prednost Liverpoola.

36' GOOOL! Divock Origi dovodi Liverpool u prednost nakon niza propuštenih prilika Borussije Dortmund! Sjajno je Origi primio loptu i pogodio pored Weidenfellera.

34' Dobra prilika za Mkhitaryana. Armenac je dobro pucao, ali malo pored lijeve stative Liverpoolova gola.

21' Prva prilika za Liverpool i odmah najopasnija na utakmici! Milner je ubacio loptu iz slobodnog udarca, Dejan Lovren je bio sam pred golmanom... Hrvatski reprezentativac je pucao glavom, ali izravno u Weidenfellera.

20' Dvadeset minuta utakmice je za nama, a Liverpool još uvijek nema udarac prema golu Weidenfellera.

18' Kakva prilika za Dortmund! Weigl je dao loptu za Schmelzera, koji šalje loptu po podu na pet metara. Tamo je stajao Mkhitaryan, ali pucao je u blok. Ostaje 0-0.

16' Borussia je imala slobodan udarac i probala je ubačajem u kazneni prostor. Obrana Liverpoola je izbacila loptu, ali samo do Reusa, koji upućuje prvi udarac na utakmici, ali neprecizno i pored desne stative Mignoletova gola.

15' Borussia Dortmund je u potpunosti preuzela kontrolu i drži loptu u svojem posjedu. No još uvijek ni jedna momčad nije zaprijetila. Nema udarca ni s jedne ni s druge strane.

9' Emre Can je dobio žuti karton nakon prekršaja na Mkhitaryanu.

Pogledajte prekrasnu atmosferu i "You'll never walk alone" na Signal Iduna Parku.

7' Obje momčadi odmjeravaju snage i još nismo vidjeli ni jednu priliku. Borussia je preuzela loptu, trenutno je 60-40 posjed u korist Borussije.

Villarreal je poveo protiv Sparte Prag golom Cedrica Bakambua.

1' Sudac Carballo dao je znak za početak utakmice! Prvi napad ima Borussia.

Signal Iduna Park je, kao i uvijek, popunjen do zadnjeg mjesta.

SASTAVI

Borussia Dortmund (4-1-4-1): Wiedenfeller - Piszczek, Bender, Hummels (c), Schmelzer - Weigl - Durm, Castro, Mkhitaryan, Reus - Aubameyang

Liverpool (4-2-3-1): Mignolet - Clyne, Lovren, Sakho, Moreno - Henderson (c), Can - Lallana, Coutinho, Milner - Origi

STATISTIKA (u ovogodišnjoj Europskoj ligi)

GLAVNI SUDAC

Glavni sudac na večerašnjoj utakmici bit će Španjolac Carlos Velasco Carballo. Linijski suci bit će Roberto Alonso i Juan Yuste.

NAJAVA

Jürgen Klopp se niti nakon godine dana vraća u Dortmund! No ovaj put u ulozi trenera Liverpoola. Dugogodišnji trener Borussije Dortmund stigao je jučer u Njemačku, a dočekan je onako kako je i otišao.

Bit će ovo susret dvaju divova, zagarantiran nogometni spektakl. Dok Klopp još uvijek nije pronašao savršen recept u Liverpoolu, Thomas Tuchel u Borussiji jest. Tuchelova momčad ne zna za poraz u 2016. godini, točno 20 utakmica zaredom 'žuto-crni' nisu poraženi. Da stvar bude bolja, od 20 utakmica, Dortmund ima 18 pobjeda.

Liverpool je u Dortmund doputovao bez ozlijeđenih Gomeza, Ingsa, Lucasa, Firmina i Bentekea dok za Borussiju neće igrati Subotić, a upitan je Gundogan.

Igrači koji će se posebno morati paziti večeras su Bender kod Borussije i Moreno, Lovren, Clyne i Coutinho kod Liverpoola. Ako dobiju žuti karton večeras, propustit će uzvratnu utakmicu.

Četvrti je ovo susret Liverpoola i Borussije. Obje momčadi su pobjedile jednom do sad, a jednom je završeno remijem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku