Obavijesti

Sport

Komentari 244

Zlatko Dalić: Ne bih mijenjao Kalinića, ali stil igre moram...

Zlatko Dalić: Ne bih mijenjao Kalinića, ali stil igre moram...
20

Petković nam je protiv suparnika poput Azerbajdžana potreban. Očekujem pun Maksimir, trebamo navijače, uvijek smo imali traume u kvalifikacijama, ove moramo elegantnije riješiti

VIDEO

Hrvatski nogometaši u ponedjeljak se okupljaju (12 sati) i započinju s pripremama pred početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Zlatko Dalić prije toga obratio se javnosti, a prvi trening će odraditi u 19 sati na Hitrec - Kacianu.

On će biti otvoren za javnost.

- Dva pretpoziva smo aktivirali Petkoviću i Bartolecu jer Pjaca je operiran, trebat će mu energije i snage da se oporavi. A Bartoleca smo zvali zbog Jedvaja, koji vjerojatno neće biti spreman, ali danas ćemo znati. Imamo danas regeneracijski trening, pa dva dana priprema za Azere. I molim navijače da se nastavi ta podrška, sinergija - počeo je Dalić.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

02:08

- Neću gledati negativno i nabrajati tko nam fali, tražiti alibije i opravdanja, pa time podcijeniti one koje smo zvali. Okrećemo se ovima koje imamo. U obrani je samo Vida sa SP-a, Rebić se ozlijedio pa jučer igrao 15 minuta samo da proba i vidi situaciju, Brozović je igrao... Najveći je problem obrana, teško je to uskladiti, napraviti kompaktnost jer dugo nisu igrali zajedno. Bit će teško.

- Golman? O tome smo već razgovarali i još ćemo, teško je mijenjati golmane, ali Kalinić pet utakmica nije branio, ozlijedio se, ispao iz prve momčadi, njegova zamjena počela je dobro braniti... Livaković je u formi, drži konstantu, ali nakon dva treninga i razgovora s njima, Mrmić i ja ćemo odlučiti. Ja ne bih mijenjao, Kalinić ima moje puno povjerenje, ali moram vidjeti situaciju u ova dva dana.

 

- Jedvaj se ozlijedio prošli tjedan na terenu pokrivenom snijegom, osjetio je mišić, sedam dana nije radio s momčadi, ovaj vikend je na testu opet osjetio bol. Ako je imalo rizik, nećemo ga koristiti i forsirati. A Kramarić zabija konstantno, u najboljoj je formi od svih naših igrača prema naprijed, to me veseli i ohrabruje.

- Moramo mijenjati stil, više ne igramo protiv Argentine, Francuske, Brazila... da igramo na kontru i polukontru, što smo usavršili. Sad se okreće situacija, mi smo favoriti, moramo imati posjed lopte i u tome biti sigurni, da drugi nas ne vrebaju u kontri. Na tome smo radili, da preko bokova radimo višak. O tome sam razmišljao, na tome ćemo raditi, da posjed bude strpljiv i da se na vrijeme vraćamo. Tiki-taka ispada iz mode, ali mi ćemo biti prisiljeni raditi to, tražiti okomite pasove i završnicu.

- Azerbajdžan? Oni imaju dva brza igrača naprijed, Brazilca Almeidu s dubinskim pasom, ali sve će ovisiti o nama, kako se postavimo. Rješenje na boku imamo, Bartolec je jedna mogućnost, još ne mogu reći tko će igrati, ali imam viziju. Važno je nakon proboja i centaršuta vratiti se u formaciju.

- Bruno Petković je tip igrača kakvog nemamo, dobar u šesnaestercu, ima dobar skok, može sačuvati loptu, protiv takvih obrana takav je igrač potreban. Vidjet ćemo kako je Rebić, a Petković je s nama, u kombinaciji.

- Azerbajdžan je pozvao 5-6 novih igrača, mlađih, petorica igraju u Njemačkoj, Španjolskoj i Rusiji, jedan jako dobar napadač, a ostali su iz njihove lige i poznaju se. Almedia je glavni igrač, vezni kreator, od njega sve polazi, na njemu moramo biti oprezni. I dva brza krila imaju. Njihov napadač koji igra u Rusiji zabio je tri gola u zadnje tri utakmice.

- Očekujem pun Maksimir, dobru podršku, koja nam treba. Naše se ljeto nastavilo s Dinamom, svi su uživali u nogometu u Maksimiru s Dinamom u Europi, nadam se da neće biti kiše... Trebamo navijače, počnju kvalifikacije, uvijek smo imali traume u njima, borbe, pet puta igrali baraž... ove godine moramo to elegantnije napraviti - zaključio je Dalić.

Cijena ulaznica za Hrvatska - Azerbajdžan

U pretprodaji je prodano 12.500 ulaznica, nakon ponedjeljka u 12 sati počinje prodaja ulaznica po punoj cijeni. Dakle, do 12 se još mogu internetom kupiti za 100 kuna zapad, 70 kuna istok i 40 kuna sjever, a nakon ponedjeljka u 12 sati ulaznica za zapad dolje stajat će 150 kn, za istok 100, a sjever 60 kn.

Vatreni svoj pohod na Euro započinju utakmicom s Azerbajdžanom u četvrtak, 21. ožujka u Maksimiru. Premijeru na klupi Azera imat će Nikola Jurčević. Iduća provjera su Mađari kod kojih Hrvatska gostuje tri dana kasnije. 

U skupini s Hrvatskom su još Slovačka i Wales, a na Euro će dvije prvoplasirane momčadi. Uoči prvih utakmica sve su oči uprte u Zlatka Dalića koji je zbog velikih problema s ozljedama mora posezati za novim rješenjima. Nedostaju tri prva beka reprezentacije - Šime Vrsaljko, Ivan Strinić, Josip Pivarić, a posljednji je zbog teške ozljede ligamenata otpao Marko Pjaca. Umjesto njega je prvi poziv dobio napadač Dinama Bruno Petković.

Izbornik Zlatko Dalić najavljuje dvoboje s Mađarskom i Azerbajdžanom...

Objavljuje 24sata Sport u Ponedjeljak, 18. ožujka 2019.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 244
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe