Obavijesti

Sport

Komentari 21

Erceg kaznio početničku grešku Kalaice, lokosi umalo okrenuli. Karoglan: Neki su nespremni...

Erceg kaznio početničku grešku Kalaice, lokosi umalo okrenuli. Karoglan: Neki su nespremni...
19

Nakon rane ozljede Mudražije Ante Erceg doveo je goste u vodstvo u 12. minuti, s klupe su ušli Stojković pa Kačavenda, a Bubanja u 69. nakon kornera glavom zakucao za izjednačenje

Posljednja utakmica prvog kola nove sezone HNL-a završila je bez pobjednika, nogometaši Lokomotive i Istre 1961 su u Zagrebu odigrali 1-1 (0-1).

Gosti iz Pule su poveli u 14. minuti, a strijelac je bio Ante Erceg. Nakon bolje igre u nastavku Lokomotiva je izjednačila, a pogodak je u 69. minuti postigao Vladan Bubanja.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Lokomotiva - Istra 1-1

Pokretanje videa...

Lokomotiva - Istra 1-1 (sažetak) 08:32

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Statistika utakmice Lokomotiva - Istra:

Premda je na startu utakmice Lokomotiva izgledala nešto bolje na travnjaku, gosti su poveli u 14. minuti. No pogodak je Istra 1961 zabila najviše zahvaljujući pogrešci domaćeg igrača Branimira Kalaice koji je nespretno i loše vraćao loptu svom golmanu. Iskoristio je to Ante Erceg koji je prvi došao do lopte i zabio za 1-0 gostiju, i to dok je domaćin bio s čovjekom manje zbog ozljede Roberta Mudražije, koji je izašao u 15. minuti debija.

Zagreb: Lokomotiva i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Pogodak nije previše promijenio ritam utakmice u kojoj su se teško stvarale prave šanse. Istra 1961 je mogla do povećanja vodstva u 33. minuti, ali je dosta dobar udarac Nebyle obranio domaći vratar Čavlina. Isti igrač je zaprijetio i tri minute kasnije, ali nije bio precizan.

Najbolju šansu u prvom dijelu Lokomotiva je imala u 44. minuti kada je pucao Goričan, ali je dobro reagirao pulski vratar Majkić.

Zagreb: Lokomotiva i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Lokomotiva je odlučnije zaigrala od početka drugog dijela, ali se i dalje jako mučila kako probiti posljednji gostujući blok. Pravih prilika nije bilo, a gosti su mogli povećati vodstvo u 65. minuti, ali odlična akcija Vuka nije završila pogotkom.

Ipak je Lokomotiva uspjela izjednačiti u 69. minuti. Nakon kornera je najspretniji bio Bubanja i glavom pogodio za 1-1. Nakon gola Lokomotiva je zadržala dobar ritam te je bila konkretnija do kraja utakmice. No, šanse su propuštali Kačavenda i dva puta Stojković te je dvoboj završio bez pobjednika. U završnici se dobrim obranama istaknuo i gostujući vratar Majkić.

Karoglan: Nismo na željenom nivou

- Tradicionalno težak protivnik za Istru. Prvo poluvrijeme naše iako igra nije bila na najvišem nivou, međutim relativno smo dobro to kontrolirali. Moram priznati, drugo poluvrijeme veliki pad i ušli smo u pretjeranu vertikalnost. Lokomotiva je apsolutno zasluženo izjednačila i nekako na kraju možda realan rezultat. Mi evidentno nismo na željenom nivou. Nismo to, iskreno, ni očekivali. Maksimalna rekonstrukcija momčadi, igrači dolaze u hodu, vidjeli smo da imamo dio igrača koji su nespremni i da nam u ovom trenutku predstoji samo vrijeme da uhvatimo željeni nivo - rekao je Mislav Karoglan, novi trener Istre.

Čabraja: Važno je bilo ne izgubiti

- Naravno da bi bilo ljepše da smo dobili utakmicu. Prvo kolo, vrlo bitno je da se utakmica ne izgubi. Utakmica je otišla u prvom poluvremenu, presjekao nas je gol. Znači, nismo imali više sigurnosti u sebe, s ovih par izmjena koje smo napravili na poluvremenu digli smo se, puno bolje energetski izgledali na terenu, puno više si dali angažmana, trke i brži protok lopte. Tako da mislim da smo u konačnici bili malo bolji od Istre, ali bitno je da nismo izgubili utakmicu - komentirao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 1. kolo 21.00 , Stadion u Kranjčevićevoj
Lokomotiva
Bubanja 69'
1 : 1
Istra
Erceg 12'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice, Lokomotiva - Istra završava bez pobjednika! S obzirom na prikazano, vjerojatno je i najpravednije. Lokosi će već u ponedjeljak odigrati još jednu pripremnu utakmicu protiv Al Ettifaqa Stevena Gerrarda, a u subotu gostuju kod Gorice, dok Istrani isti dan dočekuju Dinamo.

90+3'

Nevjerojatan trk Ante Ercega od centra do šesnaesterca, a onda gaje Milićević uspio omesti, napadač Istre se poskliznuo i lopta je otišla u korner.

90+1'

Četiri minute nadoknade.

81'

Majkić na novim mukama! Opalio je Stojković iz poluvoleja nakon primanja na prsa sa 16-17 metara, vadi to golman Istre ispod prečke.

77'

Evo malo i Istre koja se dosta pritajila u drugom dijelu, pucao je Matej Vuk, pokraj gola.

Komentari 21