LIVE VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 316

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'
7

Sedam golova u samo osam pokušaja u okvir palo je u ludoj utakmici u Kranjčevićevoj. HNS će imati pune ruke posla jer kod četiri zgoditka je upitno tko je konačni strijelac

Nogometaši splitskog Hajduka u posljednjem ovosezonskom nastupu svladali su Lokomotivu 5-2 (2-0) na zagrebačkom stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Oba pogotka za Splićane u prvom poluvremenu postigao je makedonski napadač Aleksandar Trajkovski u 18. i 38. minuti, uz pomoć domaćeg braniča Jona Mersinaja koji je u obje situacije skrenuo loptu u mrežu. U 48. je zabio Emir Sahiti, no i njegov gol u mrežu je skrenuo Branimir Kalaica. Strijelac četvrtog pogotka za Hajduk bio je Josip Brekalo u 50. minuti. Hajdukov debitant Mateo Jurić-Petrašilo i vratar Borna Buljan zaslužni su za autogol kojim je Lokomotiva u 52. minuti smanjila na 1-4. Duje Čop je u 66. minuti sjajno izveo slobodan udarac za 2-4, a svojim trećim pogotkom Trajkovski je pogodio za 2-5.

POGLEDAJTE VIDEO: Policija na postaji u Lučkom

Pokretanje videa...

Policija na naplatnim kućicama Lučko 00:41

Od početka utakmice su Hajdukovi igrači bili aktivniji i tražili su pogodak. Prednjačio je Josip Brekalo koji je više puta šutirao prema Zvonimiru Šubariću, ali je vratar Lokomotive sve udarce zaustavio. Tko zna kako bi završilo prvo poluvrijeme, da se Šubariću dvaput nije u posao upleo njegov suigrač Jon Mersinaj, koji je pomogao makedonskom napadaču Aleksandru Trajkovskom da se dvaput njegovo ime nađe među strijelcima.

Prvi put je to bilo u 18. minuti. Trajkovski je ulazio s lijevog boka u kazneni prostor i odlučio desnom nogom zapucati prema Lokomotivinim vratima. Lopta je išla ravno u Šubarića, no ispred domaćeg vratara stvorio se Mersinaj i pokušao blokirati udarac. Umjesto toga skrenuo je loptu koja je prevarila njegovog vratara i završila u mreži.

Mersinaj dvaput u svoju mrežu

Gotovo identična situacija dogodila se u 38. minuti. Ponovno je Trajkovski pucao, a lopta se u šumi nogu od Merisinajevog stopala odbila i prošla pokraj nemoćnog Šubarića u mrežu za 2-0.

Hajduk je do trećeg pogotka došao već u drugoj minuti drugog poluvremena i ponovno uz pomoć Lokomotivine obrane. Prvo je bila loša reakcija u izlasku na Emira Sahitija, koji se po lijevom boku ušetao u kazneni prostor i u peterac, a onda je njegov udarac u svoju mrežu skrenuo Branimir Kalaica.

Statistika utakmice Lokomotiva - Hajduk

Samo tri minute poslije Splićani su došli i do četvrtog pogotka. Trajkovski se iz strijelca prometnuo u asistenta. Sa 40 metara je poslao loptu na desni bok prema Josipu Brekalu. On je odlično primirio loptu, a onda još bolje odmjerenim udarcem prebacio istrčalog Šubarića za 4-0.

Dvije minute poslije i Lokomotiva je došla do pogotka. Imao je u tome zasluge Duje Čop koji je napravio pritisak na Hajdukove obrambene igrače, ali glavninu posla obavili su 19-godišnji stoper splitske momčadi Mateo Jurić-Petrašilo i njegov vršnjak, vratar Borna Buljan. Jurić-Petrašilo je riskantno vratio loptu prema svom vrataru, a ovaj to nije očekivao pa mu je lopta prošla kroz noge i od njega se odbila preko gol-crte, prije nego što ju je Čop ugurao u mrežu. Pitanje je jedino je li ju Čop dirao prije nego je prešla gol liniju.

Golčina Čopa iz slobodnjaka

Duje Čop je u 66. minuti sjajno izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, prebacio živi zid i pogodio mrežu uz desnu vratnicu za smanjenje na 2-4.

Hat-trick Trajkovskog

Posljednji, sedmi pogodak na utakmici dogodio se u 72. minuti. U gužvi pred golom Lokomotive, lopta se od Uremovića odbila do Trajkovskog, kojemu je samo ostalo poslati loptu u nebranjenu mrežu za njegov 'hat-trick' i konačnih 5-2 za Hajduk.

Bel skratio utakmicu zbog bakljade

Utakmicu u Kranjčevićevoj sudio je Osječanin Dario Bel, koji je u dogovoru s kapetanima obje momčadi skratio dodatak na kraju utakmice, nakon što su pripadnici Torcide uporabom pirotehničkih sredstava izazvali višeminutni prekid. (Hina)

>> VIDEO: GOLOVI S UTAKMICE LOKOMOTIVA - HAJDUK

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ZADNJE KOLO HNL-A 19:10 , Stadion u Kranjčevićevoj, Zagreb
Lokomotiva
Jurić-Petrašilo (ag) 51', Čop 66'
2 : 5
Hajduk
Trajkovski 18', 38', 72', Sahiti 47', Brekalo 49'
Sortiranje događaja

KRAJ! Pet minuta trajao je prekid utakmice, pet minuta Torcida je pjevala "što učinio si ti od života mog, zašto dao si mi ti samo praznu bol?" od Olivera Dragojevića. Igrači su stajali sa strane dok su vatrogasci s terena uklanjali na desetke baklji, s nogometašima je stajao i Dario Bel, koji je, na koncu, prekinuo susret u nadoknadi i označio kraj.

Hajduk je, tako, sezonu završio na trećem mjestu iza Dinama i Rijeke dok je Lokomotiva peta iza Osijeka i neće igrati Europu naredne sezone.

Taman dok je četvrti sudac podizao semafor s pet minuta nadoknade, Torcida je pobacala desetke baklji na teren. Igra je zaustavljena.

89'

Zanimljiva izmjena kod Hajduka. Buljan odlazi s gola, a među stativama mijenja ga Raul Bezeljak (17) koji debitira na golu Splićana. 

Umjesto Jurića-Petrašila na travnjaku je Ferro.

80'

Danas sve što se zapuca pretvori se u izglednu šansu. Odjidja je maloprije ušao, sada je tukao s 19 metara. Pucao je snažno iz trka i pogodio prečku!

78'

Nove promjene kod Hajduka. Izlazi Sahiti, ulazi Odjidja Ofoe.

Komentari 316