Obavijesti

Sport

Komentari 14

Nexe je junački pao u najvećoj utakmici u klupskoj povijesti

Nexe je junački pao u najvećoj utakmici u klupskoj povijesti
4

Našičani su se hrabro držali protiv vjerojatnog budućeg njemačkog prvaka u polufinalu Europske lige. Na poluvremenu je bilo pet razlike za Magdeburg, a u nastavku se otvarala velika šansa, ali ipak nije išlo

Rukometaši našičkog Nexea izgubili su u polufinalu završnog turnira Europske lige u Lisabonu od njemačkog Magdeburga 34-29 (18-13).

Hrvatski doprvak očekivano je doživio poraz u polufinalu EL-a, te će u nedjelju u 16.30 sati igrati za treće mjesto s poraženim iz dvoboja Benfice i Wisle Plock.

Superjaki Magdeburg aktualni je prvak EHF Europske lige i vodeća momčad Bundeslige, najjače lige svijeta, s 29 pobjeda i samo dva poraza, te je Nexe imao minimalne šanse za iznenađenje. 

Ipak, Našičani su pružili sjajan otpor i nakon što su Nijemci vodili s po 6 razlike, u 40. minuti razlika je bila svega dva gola (19-21). Ipak, njemačka momčad je bez ikakve dramatike privela susret kraju za konačnih i za Našičane pristojnih pet razlike.

Kod Nexea je Halil Jaganjac zabio sedam golova, a Ivan Kelić i Fahrudin Melić po šest, dok su kod Magdeburga prednjačili Matthias Muche (8) i Danac Michael Damgaard (5).  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europska liga, polufinale 16.00 , Lisabon
Magdeburg
34 : 29
Nexe
Sortiranje događaja
60'

Kraj utakmice, Nexe je izgubio 34-29. Magdeburg ide u finale Europske lige. Može možda malo žaliti hrvatski doprvak jer je imao Nijemce na 24-22 u 44. minuti, otvarala se šansa za nešto više, ali ipak nije bilo dovoljno odlučnosti i kvalitete.

58'

Nexe je junački pao protiv Magdeburga, a u Lisabonu ga još čeka utakmica za treće mjesto protiv poraženoga iz drugog polufinala između Wisle Plock i domaće Benfice koja se igra od 18.30.

56'

Možda i posljednja kakva-takva šansa. Nexe ima napad za minus tri četiri minute prije kraja, Tamše je zvao zadnji time-out.

55'

Nexe drži tih pet razlike, zabijali su Pribetić pa Jaganjac. Ali Magdeburg ima taman toliku prednost da mirno može odigrati završnicu.

50'

Zadnjih deset minuta, Magdeburg vodi 31-26. To će biti teško dostižno.

Komentari 14