Obavijesti

Sport

Komentari 88

Hajduk 'bombama' Radoševića i Bašića srušio borbenu Cibaliju

Hajduk 'bombama' Radoševića i Bašića srušio borbenu Cibaliju
3

MIR DO SUBOTE Teško izborena pobjeda protiv Vinkovčana Hajduku je kupila mir do subote i velikog derbija protiv Dinama na Poljudu. U tom će ogledu morati prikazati daleko bolji nogomet od današnjeg

VIDEO

Hajduk se na Poljudu namučio za pobjedu protiv Cibalije. Završilo je 2-1 golovima Tome Bašića (6') i Josipa Radoševića (57'), dok je za goste strijelac bio Hrvoje Plum (13').

Joan Carrillo nije mogao računati na kapetana Zorana Nižića, kao niti na Huga Almeidu kojeg neće biti još nekoliko tjedana. Cibalia, koja je poslije 11 kola imala tri pobjede uz devet poraza držala je svoj prvi remi u rukama gotovo sat vremena igre, a onda ih je bombom ugasio Josip Radošević.

Bartolovićeva momčad nije se isključivo branila, no protiv sjajnih pucača 'bilih' nije mogla. Načeo ih je iz slobodnjaka Toma Bašić u šestoj minuti s više od 25 metara. Neobranjivo za golmana Brkića je to bilo koji se ispružio, ali uzalud.

Hajduk je napadao, no samo sedam minuta poslije Cibalia je izjednačila. Hrvoje Plum se iznenada s više od 20 metara odlučio pucati prema Hajdukovim vratima, što je iznenadilo i Dantea Stipicu pa su gosti došli do izjednačenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To je bio i rezultat prvog poluvremena u kojem je Cibalia bila ravnopravan suparnik 'bijelima'.

Pobjednik je odlučen u 57. minuti. Kapetan Hajduka Josip Radošević odlučio se na udarac lijevom nogom sa 18 metara i vrlo precizno pogodio desni donji kut vinkovačkih vrata.

Splićane u subotu od 19 sati čeka derbi protiv Dinama na Poljudu gdje mogu smanjiti zaostatak na četiri boda ukoliko pobjede, ali za ta tri boda morat će daleko bolje odigrati nego večeras.

Utakmicu je sudio Dalibor Mlakar iz Zagreba pred 8015 gledatelja. 


1. HNL, 12. kolo

HAJDUK - CIBALIA 2-1 (T. Bašić 6', Radošević 57' / Plum 13')

Poljud, Split


HAJDUK: Stipica; Juranović, Borja Lopez, Ismajili, Memolla; Bašić, Radošević, Hamza; Erceg, Ohandza, Pešić

CIBALIA: Brkić; Peričić, Ikić, Zgrablić, Karamarko; Muženjak, Plum, Stepčić; Štrkalj, Dabro, Galić


KRONOLOGIJA:

94' Utakmica je završena! Hajduk je imao šansu i za 3-1, ali Hamza je bio sebičan pa pao, Mlakar nije htio svirati penal. 

90' Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

79' Said je u dva navrata ispao sebičan pa na kraju upropastio šanse očajnom završnicom. Erceg je u drugoj ostao sam, ali Said mu nije htio dodati pa se Erceg naljutio.

76' Bartolović uvodi Vitaića, baš on je zabio gol Hajduku u Vinkovcima iz velike udaljenosti.

69' Ohandza ide van, ući će Said kod Hajduka.

68' Dabro izlazi van, ulazi Miličević kod gostiju.

62' Nova bomba! Opet Plum tuče iz daljine, bio je to dobar slobodnjak veznjaka Cibalije kojeg je jedva obranio Brkić.

57' GOOOOOOOOL! Nova golčina na Poljudu djelo je kapetana Josipa Radoševića koji je lijevom nogom s nekih 18 metara. Bilo je to neobranjivo za Brkića, jako precizan i tehnički dotjeran udarac popularnog 'Zuje'.

54' Ne treba puno gostima da povuku solidnu kontru. Hajduk u neke duele ne ulazi do kraja i to Cibalia koristi. U jednoj re-kontri Ohandza je povukao po desnoj strani, tražio Ercega, Vinkovčani to blokiraju.

49' Prva opasna prilika Hajduka u nastavku. Bašić je u padu pronašao Ercega koji puca glavom preko gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme! Kožulj je ušao umjesto Pešića kod Hajduka.

45' Mlakar je označio kraj prvog poluvremena na Poljudu. Hajduk ima 72% posjeda, ali broj udaraca prema golu jednak je na obje strane (5).

40' Pokušao je Karamarko iz daljine, odlazi to preko gola Stipice.

39' Domaćin i dalje vrši pritisak, gostujuća momčad čvrsto stoji u obrani i ne dopušta probleme.

31' Sve je krasno napravio Hamza u solo prodoru pa mu je izostalo snage za jači udarac. Brkić lako hvata.

27' Hajduk kombinira, Cibalia odgovara agresivnom igrom u duelu. Već nekoliko puta žešće su ušli u protivnika.

20' Prijeti Muženjak, bila je ovo zanimljiva akcija gostiju koju su mogli i boljim udarcem završiti.

18' Hamza je tukao, Brkić krajnjim naporom izbacuje u korner.

13' GOOOOOOOOOL! Vratila se Cibalia uz malo sreće. Potegnuo je veznjak Hrvoje Plum iz daljine, lopta je u bloku promijenila smjer i prevarila Dantea Stipicu za 1-1 na Poljudu.

12' Brkić u posljednjem trenutku izbija loptu ispred Ohandze, skoro pa 2-0 za 'bile'!

11' Ubacio je Zgrablić, Dabro šutira ravno u Stipicu. Cibalia se budi.

6' GOOOOOOOOOL! Ma, što gol, to je golčina Tome Bašića! Veznjak Hajduka opalio je iz slobodnjaka s nekih 25 metara, vjerojatno i više i pogodio preko zida Brkića. Golman Cibalije ostao je nemoćan, ovo je bila prava bomba lijevom nogom.

4' Hajduk kao favorit kontrolira loptu, nastoji napraviti presing i trenutno su igrači Cibalije natjerani na puno trčanja.

1' Na znak suca Mlakara utakmica u Splitu je počela! Prema prvim informacija oko 6000 gledatelja je na Poljudu.


UTAKMICA U VINKOVCIMA 

30. srpnja Hajduk je pobijedio 2-1 u Vinkovcima uz sjajnu igru Nikole Vlašića koji je danas član Evertona. U toj je utakmici Dante Stipica primio gol iz velike daljine i zakomplicirao situaciju, no na kraju su 'bili' uzeli bodove.


BARTOLOVIĆ

Idemo na noge kvalitetnom protivniku. Hajduk je na Poljudu uvijek favorit bez obzira na sve. Imaju strašnu podršku s tribina koja ih nosi, pogotovo na početku utakmice kada su izuzetno agresivni i opasni. Ukoliko uspijemo, a nadam se da hoćemo, izdržati taj početni pritisak, onda sam siguran da će nam poslije biti sigurno lakše. Prošle sezone smo ih do 60. minute držali i imali pozitivan rezultat. Ako mislimo tamo nešto uzeti, onda moramo nešto i odigrati, a ja vjerujem kako mi možemo odigrati kvalitetnu utakmicu


CARRILLO

Ovo je utakmica u kojoj ćemo tražiti tri boda. Cibalia je disciplinirana ekipa koja je posebno dobro organizirana u obrani. Poboljšali su se u prekidima, baš kao i u tranziciji. Njihova igra će se zasnivati na našim pogreškama, no mi smo imali dovoljno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu.


NAJAVA

Za Hajduk bi sve osim pobjede protiv Cibalije bilo ogromno razočaranje. Poslije sjajnog početka sezone, euforija u Splitu je splasnula, no ukoliko danas sruše Vinkovčane na Poljudu, smanjit će zaostatak za Dinamom na sedam bodova uoči derbija na Poljudu u subotu. Sve to morat će proći bez Huga Almeide koji je otpao zbog ozljede i neće ga biti tri tjedna u pogonu. Cibalia poslije 11 kola ima tri pobjede i osam poraza, trenutno su pretposljednji uz dva boda više od Rudeša. Večeras mogu odigrati rastrećeno protiv jačeg protivnika, a u idućem im u Vinkovce stiže Slaven Belupo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener