Obavijesti

Sport

Komentari 8

Oršić: Igrao sam desno krilo, ali davno. Mislim da bih se snašao

Oršić: Igrao sam desno krilo, ali davno. Mislim da bih se snašao
3

Napadačima se uvijek gledaju golovi, dva mjeseca nisam zabio. Puno je putovanja i utakmica pa se dogodi golgeterski pad, promašene šanse, ali jako smo dobro igrali cijele sezone, u Ligi prvaka malo lošije, rekao je Oršić

VIDEO

Uoči odlaska u Katar na Svjetsko prvenstvo, u zagrebačkom hotelu Sheraton okupila se hrvatska nogometna reprezentacija, a medijima su se na konferenciji uz izbornika obratili Mislav Oršić (29) i Martin Erlić (24). 

Pokretanje videa...

Hrvatska-Austrija 00:48

Hrvatska nogometna reprezentacija za Rijad leti sutra u 17 sati. U glavnom gradu Saudijske Arabije "vatreni" će u srijedu od 11 sati odraditi generalku i isprobati neke igrače iz drugog plana protiv reprezentacije s kojom još nije igrala.

Što očekujete od sebe na turniru?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo će mi biti prvo iskustvo. Ne znam što očekivati. O motivaciji ne trebamo govoriti, svi smo maksimalno spremni i prvi cilj je proći skupini - započeo je Oršić. 

- Ostvarenje snova. Svaki igrač sanja igrati Svjetsko prvenstvo pa tako sam i ja. Moramo dobro početi pa ćemo razmišljati za dalje - rekao je Erlić. 

Pogledajte zvijezde HNL-a u kampanji 'Svi smo jedna obitelj'
Pogledajte zvijezde HNL-a u kampanji 'Svi smo jedna obitelj'

Mislav je u nedjelju zabio dva gola Rijeci, nakon dva mjeseca posta.

- Napadačima se uvijek gledaju golovima pa tako i meni. Prošla dva mjeseca nisam zabio niti jedan pa se pričalo o lošoj formi. To se promijenilo, a ja ću nastaviti trenirati jako dalje - rekao je Oršić, koji je, osim golmana Livakovića, ove sezone odigrao najviše utakmica od svih reprezentativaca - 27 utakmica.

Jeste li osjetili umor ili pad forme?

- Nisam osjetio neki veliki umor. Puno je putovanja i utakmica pa se možda dogodi golgeterski pad, promašene šanse, ali nisam se obazirao. Jako smo dobro igrali cijele sezone, u Ligi prvaka malo lošije, ali zdrav sam, spreman i motiviran. 

Koja je razlika uoči ovog prvenstva u odnosu na Euro 2020, na kojem ste bili?

- Izdvojio bih jedino da sam sada malo dulje u reprezentaciji. Ovdje sam nekoliko godina i puno mi je lakše nego kad sam bio novi - kazao je Oršić, a Erlić dodao: 

- Dobro sam se uklopio jer ima miks starijih i mlađih igrača.

Je li se fokusirao na igrače u protivničkim momčadi?

- Super sam se uklopio, igrači su me dobro primili. Nisam se fokusirao na igrače jer sam čekao poziv, a sad se mogu posvetiti igračima te ću imati vremena bolje ih proučiti. Treba biti oprezan i maksimalno skoncentriran, ali mislim da ćemo to odraditi kako treba - rekao je Erlić. 

Očekuje li se u početnom sastavu?

- Svi dečki mogu očekivati isto. Najbitnije je da Hrvatska ima dobre rezultate i da igramo dobro - rekao je Erlić. 

Je li se Oršić čuo s Perišićem, rivalom na poziciji lijevoga krila? Kolikoj se uopće minutaži nada?

- Teško je pričati o minutaži. Izbornik bira i odlučuje. Svi moramo biti spremni pa će izbornik odlučiti. S Perišićem sam nešto kratko čuo oko utakmica, ali u zadnje vrijeme nismo. Ali, naravno, u dobrim smo odnosima sa svima - rekao je Oršić. 

Je li igrao ikada na desnom krilu i bi li mogao biti rješenje za tu poziciju?

- Igrao sam, ali jako davno. Speziji i u Celju. Igrao sam sve pozicije prema naprijed tako da ne sumnjam da bih se snašao. Nije isto igrati lijevo i desno, ali zašto ne - rekao je Oršić. 

Lovor Majer doveo Hrvatsku u vodstvo dvije minute nakon što je Danska izjednačila

Kako vam se čine reprezentacije i tko su favoriti?

- Sve reperezntacije koje su se plasirale na Svjetsko su odlične. Favoriti Francuska, Brazil i Argentina recimo, o njima se ne mora previše govoriti. Mi se moramo fokusirati na nas, a prvo nas čeka Saudijska Arabija. Nakon toga ide Maroko. Svaka utakmica će biti psihički i fizički naporna tako da ćemo se morati pripremiti za sve aspkete igre - rekao je Oršić. 

Tko su favoriti i što Njemačkoj i Španjolskoj?

- Pa ne bih puno o favoritima jer znamo kakva smo ekipa. Kao što je i Mislav rekao, sve su to vrhunske ekipe. Moramo misliti na nas, a ne o drugima - rekao je Erlić. 

Oršić je bio u sastavu za Europsko prvenstvo i kako uspoređuje sastav sada i onda?

- Promijenilo se nekoliko igrača, ali svi koji su došli zaslužuju svoje mjesto ovdje. Svi igraju u fantastičnim klubovima koji igraju Ligu prvaka. Imamo dobru momčad na čelu s Lukom i Brozom te ako ćemo biti svi zdravi, mislim da imamo jako dobre šanse - zaključio je Oršić.

POGLEDAJTE VIDEO: IZJAVE DALIĆA PRIJE LETA U KATAR

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta