LIVE Osijek - Dinamo 1-1: Kulenović za spas u 94. minuti, Mierez pogodio gredu, Nevistić čupao... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 815

Osijek - Dinamo 1-1: Kulenović za spas u 94. minuti, Mierez pogodio gredu, Nevistić čupao...

Osijek - Dinamo 1-1: Kulenović za spas u 94. minuti, Mierez pogodio gredu, Nevistić čupao...
6

Pred 11.450 gledatelja prvak je igrao loše i prosuo dva boda te sada zaostaje četiri boda za Hajdukom i pet za Rijekom. Osijek je bio bliži pobjedi, imao je bolje šanse

U derbiju 25. kola SuperSport HNL-a Osijek i Dinamo su na Opus Areni pred 11.450 gledatelja odigrali 1-1. Domaćin je poveo u 26. minuti golom Domagoja Bukvića, a izjednačio je Sandro Kulenović u četvrtoj minuti nadoknade. Prvu priliku na susretu imali su gosti. Martin Baturina je u petoj minuti pucao iz slobodnog udarca, no Marko Malenica je obranio.

Baturina je zaprijetio i dvije minute  kasnije, ali je pucao daleko od gola. U prvih 25 minuta Dinamo je kontrolirao situaciju na terenu, no u 26. minuti Osijek je poveo.

Statistika Osijek - Dinamo

Dinamov golman Ivan Nevistić je nepotrebno istrčao iz kaznenog prostora i izbacio loptu u aut. Ramon Mierez je odmah vratio u igru, uposlivši Bukvića, a mladi hrvatski reprezentativac se "lažnjakom" oslobodio Kevina Theophilea-Catherinea i preciznim udarcem sa 8-9 metara pogodio suprotni, desni vratarev kut. Dinamo je do kraja poluvremena nešto pokušavao, međutim nije ozbiljnije ugrozio domaća vrata.

Dinamo prijetio na početku drugog dijela

Prvu priliku za izjednačenje "modri" su imali u 55. minuti, Bruno Petković je pucao iz slobodnog udarca, ali je pogodio zid. U 61. minuti je glavom zaprijetio i Arijan Ademi, ali je pucao ravno u domaćeg vratara.

Prvu pravu priliku u drugom dijelu Osijek je imao u 61. minuti, Petar Pušić je idealno ubacio s lijevog krila, a Marin Prekodravac je neometan pucao glavom sa 8-9 metara, ali je loptu poslao visoko iznad grede. Samo minutu kasnije Osijek ponovo prijeti. Mierez se ubacio ispred Maximea Bernauera i silovito pucao sa 15 metara, ali je uzdrmao gredu. U 75. minuti ponovo je zaprijetio i Bukvić, ali je Nevistić bio dobro postavljen.

Osijek i Dinamo sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a

Dinamo je u završnici zaigrao s tri napadača (Brodić, Petković, Kulenović), no prave prilike su imali domaćini i to dvije u istom napadu u 85. minuti. Prvo je pucao Mierez pucao, ali je Nevistić sjajno obranio. Lopta se potom odbila do Matkovića koji je također u idealnoj situaciji za postizanje pogotka, ali je vratar Modrić još jednom vrhunski reagirao.

Mierez je sjajno reagirao i pred svojim golom. U 87. minuti je spasio čisti gol, izbivši glavom s crte loptu koju je uputio jedan od Dinamovih igrača. U tim je trenucima došlo i do gužve i naguravanja igrača, a Igor Pajač je smirio situaciju žutim kartonima Mierezu i Kulenoviću. Dinamo je ipak uspio iščupati bod golom Sandra Kulenović u četvrtoj minuti nadoknade.

Osijek i Dinamo sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a

Kolo u ponedjeljak zatvaraju Rudeš i Gorica.

Rijeka vodi na ljestvici sa 53 boda, Hajduk ima bod manje, dok je Dinamo treći sa 48 bodova i susretom manje. Osijek na četvrtom mjestu ima 36 bodova. Varaždin je osmi sa 26 bodova, a zadnje dvije pozicije drže Istra 1961 sa 25 i Rudeš sa svega četiri boda.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Osijek - Dinamo, HNL 17.30 sati , Opus Arena, Osijek
Osijek
Bukvić 26'
1 : 0
Dinamo
Sortiranje događaja
90+12'

Kraj utakmice!

90+11'

Petković pada nakon naguravanja u kaznenom prostoru Osijeka, ali je dobio žuti karton zbog simuliranja.

90+8'

Veliku priliku imao je Matković. Pobjegao je Theophileu i pucao lijevom nogom u padu pored gola, žalio se na konakt Theophilea, ali Pajač se s time nije složio i nije sudio penal.

90+6'

Sve je regularno kod gola Dinama, utakmica se nastavlja! Suci su pregledavali eventualno zaleđe Špikića u jednom trenutku akcije.

90+5'

Kulenović je zabio gol za Dinamo, a čeka se VAR provjera gola. U VAR sobi su Duje Strukan i Alen Jakšić, a sudi Igor Pajač.

Komentari 815