Obavijesti

Sport

Komentari 263

Utakmica sezone! Šest golova u ljepotici Osijeka i Hajduka...

Utakmica sezone! Šest golova u ljepotici Osijeka i Hajduka...
12

Nevjerojatna utakmica Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu! Završilo je 3-3 u susretu prepunom udaraca, šansi, zicera... Osijek je dvaput gubio, a vratio se iz penala u 77. minuti. Hajduk je na -8 od Dinama

VIDEO

Da nam je netko rekao da će po teškom terenu u Gradskom vrtu Osijek i Hajduk odigrati ljepoticu prvenstva, vjerojatno bismo se na to slatko nasmijali. A ono u prvih 45 minuta utakmice četiri gola, 14 udaraca na gol, tri zicera, prečka Osijeka... 

Kad bismo na trenutak zaboravili da se igralo na blatnjavom terenu oronulog stadiona kojeg je pregazilo vrijeme pa sliku nekako prebacili na neki od stadiona Liga petice, u dekor s 20.000 navijača, dobili bismo - spektakl!

Jer upravo je to ova utakmica bila, svaka čast jednima i drugima, bio je to pravi spektakl.

Završilo je možda i najpravednije, 3-3, u utakmici s 24 udarca na gol u kojoj je Osijek dvaput gubio pa izborio bod iz penala u 77. minuti. Hajdukovci su završnih nekoliko minuta igrali s igračem manje nakon što je Fomitschowu Fran Jović pokazao drugi žuti.

No krenimo ispočetka. 

Hajduk je poveo već u drugoj minuti, Gyursco je projurio kraj Grgića i ubacio za Bašića u sredini i lopta je bila u mreži Malenice.

Osijek je bio kao grogirani boksač, sudac mu je odbrojavao, a on se nekako držao na klimavim nogama. Nije pokleknuo, a mogao je gubiti 3-0 u prvih pet minuta, nakon što su hajdukovci promašili dva čista zicera.

Ziceri, šanse i Karlo Veliki

Probudio se i Osijek, Grezdi je obranio Letica, a Barišić je pogodio prečku iz slobodnjaka. U tih osam minuta vidjeli smo više nego u 90 minuta nekih utakmica u Prvoj HNL.

Izjednačio je Osijek u 22. minuti, nakon sjajnog prodora Gabrijela Bobana po desnoj strani zabio je Mirko Marić na drugoj stativi.  Mudražija je potom išao sam na Leticu, ali Hajdukov golman je fantastično reagirao.

Za razliku od 38. minute kad je krivac za gol nakon što mu je Lopa zabio iz slobodnjaka s gotovo 30 metara i to u njegov kut.

Istina, lopta je nezgodno odskočila od trave, ali teško da to Letici može biti opravdanje, morao je bolje reagirati.

Osijek je okrenuo i poveo, ali to je trajalo samo tri minute. 

Hajduk opet vodi, ali Osijek se ne predaje

Sad je na drugom golu kiksao Malenica koji je nakon Bašićevog slobodnjaka odbio loptu na svojih 10 metara, nešto što se nikad ne radi, a Savvas je to iskoristio i zabio za 2-2. 

Visoki ritam utakmice preselio se i u drugi dio. Nakon šanse Osijeka i Barišićevog slobodnjaka koji je obranio Letica, Hajduk je poveo autogolom Šimuneca, koji je loptu u svoju mrežu ubacio nakon prodora Saida po desnoj strani. 

Jako teška situacija za suca Jovića, sudio penal za Osijek
Jako teška situacija za suca Jovića, sudio penal za Osijek

Osijek žestoko odgovara, prvo Škorić puca kraj gola pa Boban ide sam na Leticu, nakon toga i Grezda... Ali nema gola za Osječane. I onda 76. minuta utakmice, Lopa se sprema pucati iz voleja, Caktaš ide džonom na njega i Fran Jović pokazuje na bijelu točku.

Precizan je bio Hajradinović.

Ostalo je 3-3, a najsretniji je - Dinamo, koji je sad otišao na osam bodova ispred Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 263
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...