Obavijesti

Sport

Komentari 15

Pavić i Dodig ni u petom meču ne znaju za pobjedu: SAD je pobijedio Hrvatsku u Splitu

Pavić i Dodig ni u petom meču ne znaju za pobjedu: SAD je pobijedio Hrvatsku u Splitu
8

Nakon dva pojedinačna meča rezultat između Hrvatske i SAD-a je izjednačen, o ukupnoj pobjedi odlučivao je meč parova, Mate Pavić i Ivan Dodig protiv Krajiceka i Rama. Amerikanci su na kraju slavili (7-6. 6-7, 6-2)

Pobijedivši Ivana Dodiga i Matu Pavića sa 7-6 (5), 6-7 (3), 6-2, Austin Krajicek i Rajeev Ram donijeli su ukupnu pobjedu američkoj reprezentaciji u meču skupine D završnice Davis Cupa, koji je odigran u srijedu na splitskim Gripama.

Pokretanje videa...

Gojo i Ćorić pjevaju Joleta 00:35

Sudar petorice vrhunskih igrača parova bio je upravo takav, a pobjednik je odlučen u nekoliko poena. Bio je to meč bez ijedne prilike za 'break' u prva dva seta pa je odluka ostavljena za 13. gem. Dodig i Pavić su imali 4-2 u 'tie-breaku' prvog seta, ali su od sljedećih šest poena osvojili samo jedan i tako izgubili prvu dionicu.

U drugom setu nisu ponovili istu pogrešku, jer su prednost od 4-2, nakon promjene strana pretvorili u tri set-lopte (6-3). Dovoljna im je bila samo jedna, kad je nakon odličnog Dodigovog reterna Pavić završio poen neobranjivim volejem i odveo meč u odlučujući set.

Split: Skupina D Davis Cupa, Hrvatska - SAD, Dodig/Pavić - Krajicek/Ram

Nakon više od dva sata igre vidjeli smo i prvi 'break' napravili su ga Krajicek i Ram, kad su na servis Ivana Dodiga došli do 0-40 i iskoristili treću 'break'-loptu za vodstvo 3-1. Amerikanci su to ponovili i četiri gema poslije te su nakon dva sata i 23 minute borbe donijeli pobjedu svojoj reprezentaciji. 

Hrvatska tako u šestom dvoboju prvi put nije uspjela pobijediti reprezentaciju SAD-a pa je sada omjer u Davis Cup mečevima 5-1 za naše tenisače, a Ivan Dodig i Mate Pavić, nažalost, nisu skinuli "urok" sa svojeg reprezentativnog partnerstva jer su poraženi i u petom nastupu.

Split: Skupina D Davis Cupa, Hrvatska - SAD, Dodig/Pavić - Krajicek/Ram

Nakon mečeva prvog kola SAD i Nizozemska su vodeće na ljestvici skupine D s učinkom 1-0, a Hrvatska i Finska imaju po jedan poraz. 

Amerikance već u četvrtak (15 sati) čeka dvoboj protiv Nizozemske, dok će hrvatska reprezentacija u petak (15 sati) igrati protiv Finske.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Davis Cup Grupna faza , Split, Gripe
Sortiranje događaja
KRAJ: 2-6

Kraj. Amerikanci su napravili drugi break i slavili sa 6-2 u trećem setu. Unatoč velikoj pobjedi Borne Goje, nismo uspjeli iznenaditi SAD koji je slavio s ukupnih 2-1. 

Bio je ovo peti međusobni meč Pavića i Dodiga u Davis Cupu, no još ne znaju za pobjedu. 

2-5

Amerikanci su na korak od pobjede. Još jedan uvjerljivi servis-gem za 5-2. Dodig servira za ostanak u meču. 

1-4

Nažalost, teško će se naš par izvući iz ovoga. Amerikanci su bili sigurni na servisu i poveli 4-1.

BREAK 1-3

I to se moralo kad tad dogoditi. Krajicek i Ram oduzeli su servis Paviću i Dodigu! Dodig je bio nesiguran na servisu, Amerikanci su to iskoristili i otišli na 0-40, dvije break lopte smo spasili, ali ne i treću. Američki par vodi 3-1
 

1-1

Malo su se zatresli reketi u trećem setu. Amerikanci su imali 30-15 na Pavićevom servisu, ali uspjeli smo preokrenuti i izjednačiti na 1-1. 

Komentari 15