Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Pogledajte doček naših zlatnih jedriličara Šime i Igora u Zadru

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su zlato na Olimpijskim igrama, a njima u čast grad Zadar organizirao je svečani doček na Pozdravu suncu

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
30 komentara

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su povijesnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju u klasi 470. Bila je to prva zlatna medalja u jedrenju u hrvatskoj povijesti. Takvo dostignuće iziskuje i propisan doček.

Zlatni jedriličari stigli su na Uskok oko 21:30, gdje su se ukrcali na brod i krenuli prema Pozdravu Suncu. Tamo su održali slavljenički govor, zahvalili se brojnim Zadranima na podršci i dočeku te zapjevali navijačke pjesme. Cijeli program pratila je i tzv. tovareća glazba.

- Na prošlim Olimpijskim igrama, kad smo završili šesti i kad nije išlo kako smo zamislili, mislim da je to bio neki znak da moramo još jače uprijeti i da će doći taj dan kad ćemo okruniti i zaokružiti ovu našu priču. Taj je dan bio prekjučer, nastavlja se danas, sljedeće četiri godine i za cijeli život - rekao je Šime Fantela i dodao:

- Sretan sam i ponosan što sam ovdje, ponosan sam što sam iz ovog grada, što je Igor došao sa Cresa prije 15 godina i odlučio se za ovaj trnovit put i ovu karijeru. Ne znam što reći, najponosniji sam na to što smo sve ove medalje sve ove godine donosili u Zadar jer tu radimo, tu živimo, tu smo se rodili i nadam se da ćemo ostati, da ćemo imati uvjete da tu ostanemo kući. Zbog toga sam najviše ponosan.

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message