Obavijesti

Sport

Komentari 118

Portugal U-21 - Hrvatska 5-1: Noćna mora mini 'vatrenih' protiv prvoplasirane momčadi

Portugal U-21 - Hrvatska 5-1: Noćna mora mini 'vatrenih' protiv prvoplasirane momčadi

Hrvatska U-21 teško je nastradala na gostovanju kod Portugala u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Naši reprezentativci izgubili su 5-1 i ostali na trećem mjestu, ali još su u igri za plasman na Euro

Težak poraz upisali su hrvatski nogometaši do 21 godine na gostovanju u Faru, domaćin Portugal U21 slavio je s 5-1 (4-1) u ogledu skupine G kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

Utakmica je riješena nakon prvih 45 minuta kada je Portugal U21 stvorio prednost od 4-1. Dva gola je dao Pedro Santos u 11. i 22. minuti, a po jedan Fabio Silva u drugoj te Paulo Bernardo u 25. minuti. Jedini pogodak za Hrvatsku U21 dao je Marin Ljubičić u 15. minuti iz jedanaesterca.

Debakl 'vatrenih' u Portugalu 

Velika Gorica:  Mladi vatreni slavili protiv Bjelorusije

Dvoboj u Faru počeo je izuzetno loše po mlade hrvatske nogometaše koji su već nakon 11 odigranih minuta bili u minusu od dva pogotka. Portugal U21 je prvi gol postigao već u drugoj minuti. Pedro Santos je pobjegao hrvatskoj obrani te je pogodio okvir vrata, a na odbijenu loptu nije nitko reagirao iz hrvatske reprezentacije, već je iz blizine Fabio Silva pogodio za 1-0.

U 11. minuti Pedro Santos je bio strijelac za 2-0 nakon velike pogreške hrvatskog igrača Grozdanića koji je šeprtljavo vraćao loptu golmanu Čavlini. Ipak, Hrvatska U21 nije bilo slomljena s ta dva pogotka te je već u 15. minuti smanjila.

Portugalski vratar Soares je napravio prekršaj na Perkoviću, a siguran s bijele točke je bio Ljubičić koji je 'panenkom' loptu pospremio pod gredu. Ali, kratko je trajao rezultatski kontakt Hrvatske U21. Domaćin je već u 21. minuti imao 3-1. Opet je hrvatska obrana bila slaba i neorganizirana, a lijevom nogom je Pedro Santos uputio precizan i žestok volej udarac za novo slavlje Portugalaca.

Bukurešt: Europsko prvenstvo U-21, Rumunjska - Hrvatska

Tu nije bio kraj hrvatskim mukama u prvom poluvremenu pa je za 4-1 zabio Paulo Bernardo u 25. minuti nakon nove zbunjenosti u hrvatskoj obrani.

U nastavku susreta mladi Portugalci su smirili svoje napade što je dalo prostora da se barem donekle pojavi stabilnost u igri Hrvatske U21. I dalje su igrači koje vodi izbornik Dragan Skočić vrlo teško stvarali šanse, ali barem nije frcalo na sve strane pred hrvatskim golmanom Čavlinom.

I u takvom ritmu Portugal U21 je postigao novi pogodak, strijelac je bio Fabio Silva iz jedanaesterca u 63. minuti. Najbolju šansu Hrvatska U21 je imala u 81. minuti, ali je udarac Lovre Zvonareka završio na vratnici.

Bio je ovo prvi poraz u kvalifikacijama za Hrvatsku U21 koja je treća s 13 bodova, ali izabranici Dragana Skočića i dalje su u igri za izravan plasman na Euro. Do kraja ih čekaju još četiri kola koja će odraditi na domaćem terenu i ako sve pobijede, na Europsko prvenstvo idu s prvog mjesta. Ako se to pak ne dogodi, dalje se možemo plasirati kao jedna od najbolje drugoplasiranih momčad.

U idućem susretu Hrvatska U21 će biti domaćin Farskim otocima U21, a ogled je na rasporedu 5. rujna. Potom 10. rujna Hrvatska U21 dočekuje Portugalce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za Euro U-21 18.30 , Portugal
Portugal U-21
Fabio Silva 2', 63', Santos 11', 22', Paulo Bernardo 26'
5 : 1
Hrvatska U-21
Ljubičić (p) 15'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj portugalske noćne more. Hrvatska je izgubila 5-1.

90'

Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade 

85'

Portugalci su se opustili u završnici, a naši reprezentativci konačno proigrali. Hodža je na desnoj strani peterca krasno proigrao Zvonareka koji je izašao sam na golmana, ali bio je to mrtvi kut, protivnik mu je to lagano obranio. 

Igrač Bayerna unio je život i energiju u našu reprezentaciju svojim ulaskom. 

80'

Najveća prilika za Hrvatsku, ali nema gola. Zvonarek je primio loptu na lijevom rubu šesnaesterca i pogodio desnu stativu. 

75'

Završnica utakmice djeluje kao neka revijalka. Veteranski tempo, jedni i drugi polako kombiniraju, naši reprezentativci ne mogu dočekati kraj ovog debakla. 

Komentari 118