Obavijesti

Sport

Komentari 199

Kauboji se vratili kući! Balić: Nemam se od čega braniti...

Kauboji se vratili kući! Balić: Nemam se od čega braniti...
15

Izabrana hrvatska rukometna vrsta vratila se kući poslije dramatičnog SP-a u Francuskoj. Svi do jednoga su zadovoljni ostvarenim na SP-u, izbornik Babić odjurio je bez izjave, a Balić kaže kako je ponosan

VIDEO

Poslije osvojenog četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, rukometni reprezentativci Hrvatske vratili su se u domovinu.

Pogledajte video

uzivo: povratak rukometasa

Posted by 24sata on Monday, January 30, 2017

- Glave su vruće, vraćamo se u svoje klubove i nadamo se da će sljedeće godine biti bolje.  Iskreno, pričali smo između sobe, ne znam objasniti sa sportske strane što se dogodilo. Nikad to nisam doživio, nemam nikakvo normalno objašnjenje - rekao je Jerko Matulić te nastavio:

- Sretan sam zbog turnira i ponosan na sve. Bilo mi je ovo prekrasno iskustvo, imali smo veliku šansu za finale. Srce mi je puno, jako sam zadovoljan i sretan, žao mi je što nismo uzeli medalju. Svi smo zadovoljni.

Iako nije dobio puno minuta na parketu, Jerko vjeruje da ova reprezentacija ima lijepu budućnost.

- Osjećali smo da je cijela Hrvatska iza nas, ne možemo si ništa zamjeriti. Dali smo sve od sebe. Igrali smo dosta dobro, imamo dobar temelj za dalje.

Nakon loše predstave na terenu i ne tako lošeg plasmana i pozicija Ivana Balića dolazi u pitanje. U utorak će Upravni odbor HRS-a odlučivati o smjenama.

- Naravno da sam ja odgovoran za rezultat, ali nisam još razgovarao s predsjednikom i ne znam što mogu očekivati. Svi mi, stožer i igrači, znamo što je tamo bilo i što smo postigli. Neću se braniti jer se nemam od čega braniti - rekao je Balić te dodao:

- Normalno da je teško, ali ponosan sam na dečke kako su igrali cijeli turnir. Na kraju bi četvrtim mjestom trebali biti zadovoljni.

Luka šebetić borio se s ozljedama, a na kraju je za pobjedu protiv Egipta 'posijao' i zub. I to 'jedinicu', opet.

- Ha, ha, ha. Da, načeo se protiv Egipta i jučer je samo skliznuo - nasmijao se Šebetić pa nastavio u ozbiljnijem tonu:

- Htjeli smo medalju, sve je išlo kako smo se dogovorili, ali stvari su krenule nizbrdo, igrali smo odlično i nažalost na kraju smo se poremetili. Puno je nesreće iza nas, nismo u pravim trenucima bili pravi. Nije fer da igramo tako brzo utakmicu za treće mjesto nakon polufinala, a falila su nam trojica iz prve postave... No, da nam je netko ponudio polufinale uoči turnira, uzeli bi to. Trebamo biti zadovoljni jer smo zadržali visok plasman, bit ćemo bolji iduće godine u Hrvatskoj. Skupili smo glave protiv Slovenije u prvom poluvremenu, ali skupilo se dosta toga, malo umora i pritiska, razlika se smanjivala i nismo znali odgovoriti na pravi način.

Ivan Stevanović potvrdio se kao prvi golman reprezentacije i na ovom natjecanju, no trebat će pravu pomoć suigrača, prvije svih onih u srcu obrane.

- Ostajemo na okupu i to je dobar temelj za Euro u Hrvatskoj gdje imamo velike šanse osvojiti zlato. Moram reći da sam zadovoljan, nakon poraza od Slovenije sam bio tužan. Zaslužili smo možda tu medalju, ali to je sport i moramo ići dalje.

Ni on ne zna objasniti nevjerojatan pad u zadnjih 15 minuta.

- Rekli smo si idemo pobijediti Sloveniju, spustili smo emocije na nisku razinu. Na kraju, ne znam što se dogodilo, no sve u svemu, zadovoljan sam i ponosan na momčad.

Marko Mamić pokazao je da od njega možemo očekivati sjajne stvari u budućnosti i svakako je naš najveći dobitak.

- Četvrtfinale je bio plan, a imali smo problema s ozljedama. U početku nismo lijepo izgledali, ali u polufinali smo bili na vrhuncu. Mi smo među četiri najbolje ekipe na svijetu. To je dobar temelj za Euro u Hrvatskoj - rekao je Mamić.

Zlatko Horvat ispao je tragičar protiv Norveške, no pogledamo li širu sliku, bio je jedan od najboljih naših igrača u Francuskoj.

- Bilo je jako dobro 45 minuta protiv Slovenije, a zadnjih 15 minuta nismo imali energije. Sve nam je bilo malo teže. Ovo je bila dobra priprema za Euro kod nas iduće godine - kaže Horvat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...