Obavijesti

Sport

Komentari 194

Kakav rat: Stipe Miočić prebio Cormiera i ostao prvak UFC-a!

Kakav rat: Stipe Miočić prebio Cormiera i ostao prvak UFC-a!

SPEKTAKL Kakva maestralna izvedba Stipe Miočića! Nakon pet rundi rata jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Daniela Cormiera i obranio pojas prvaka teške kategorije

Stipe Miočić pobijedio je Daniela Cormiera jednoglasnom odlukom sudaca 49-46, 49-46, 48-47 nakon pet rundi rata i obranio naslov prvaka teške kategorije na sjajnom UFC 252!

Kakva je to bila izvedba maestralnog Miočića! Cormier skoro pa nije imao šanse. Pet rundi krvavog rata na nogama, maestralnih poteza, taktičkog nadmudrivanja i sjajnih tehnikalija pokazalo je da je Stipe najopakiji čovjek svijeta i da mu nema ravnog. Trilogija je gotova i odlazi u povijest, a Miočić nosi titulu najboljeg teškaša u povijesti UFC-a!

Izgleda da je upalila cijela taktika koju je zajedno s trenerom Marcusom Marinellijem osmislio. Koristio je front kick u tijelo, plasirao koljena u tijelo, odlično se kretao i branio lijevu stranu licu nakon izlaska iz klinča.

Oba borca krenula su rezerviranije i bez srljanja i nakon prve runde Stipe je, čini se, bio u blagoj prednosti. A kako je Cormier preživio nalet u drugoj rundi to samo on zna. Sve je to bilo tu negdje do trenutka kada je Stipe uputio odličan kroše, DC je zateturao i pao, a Miočić pohrlio završiti posao. Krenuo je s ground and poundom, Cormier je preživljavao i jedva dočekao kraj runde. Spasilo ga je zvono!

Nitko nikada nije nathrvao Cormiera kao što je to danas učinio Stipe Miočić. Pa čak niti vrhunski hrvači poput Anthonyja Rumble Johnsona ili Dana Hendersona.

Stipe je odradio sjajan meč, zaključio trilogiju sa stilom i (p)ostao najbolji teškaš u povijesti.

Marlon Vera pobijedio je Seana O'Malleyja tehničkim nokautom nakon što ga je izbombardirao laktovima. O'Malley se ozlijedio nakon što je krivo stao.

Jairzinho Rozentruik nokautirao je Juniora Dos Santosa dok je povratnik u UFC Daniel Pineda zaustavio Herberta Burnsa. Merab Dvališvili pobijedio je Johna Dodsona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
UFC 252 4.00 , Las Vegas, UFC APEX Arena
Sortiranje događaja
STIPE I DALJE PRVAK!

Odluka sudaca bila je jednoglasna!

Stipe Miočić nakon pet rundi rata pobijedio je Daniela Cormiera i obranio naslov prvaka teške kategorije, ostao najjači čovjek svijeta i stavio točku na "i" velebne trilogije teškaša.

Miočić je slavio 49-46, 49-46, 48-47 i ostao prvak teške kategorije!

5. RUNDA

Stipe je zadnju rundu krenuo prema naprijed i uputio je sjajnu kombinaciju jedan-dva. No, Cormier je ušao u klinč, pokušao je, ali nije uspio. Stipe ga je lako iskontrolirao i izgleda puno spremnije i u boljoj kondiciji.

Brett Okamoto prognozirao je 2-2 uoči ulaska u petu rundu, no tko zna kako su suci vidjeli dosadašnji tijek meča.

Nakon izmjene udaraca ponovno su borci ušli u klinč i Stipe je ponovno fino iskontrolirao Cormiera i okrenuo ga uz žicu.

Nitko nikada Cormiera nije ovako nathrvao kao Stipe danas.

Posljednja minuta borbe! DC je krenuo prema naprijed, ali Stipe je kontrirao i opet pritisnuo Amerikanca uz ogradu.

I kraj! Nakon pet rundi rata idemo do odluke sudaca!

4. RUNDA

DC je četvrtu rundu otvorio s dva low kicka, lijevo oko mu je skroz zatvoreno i Stipe bi to morao iskoristiti kretnjama u desno i udarcima s desne strane.

Evo ga, dobar desni direkt! Fino je sjeo, a zatim još jedan.

Sjevnula je kontra Miočića, sjeo je desni kroše i Cormier je bio u laganom disbalansu. No, brzo je došao k sebi.

Stipe je plasirao sjajnu desnicu nakon čega je istu vratio DC i Miočić je malo zateturao. Jedan za jedan.

Četvrta runda prošla je i uz dosta Miočićeve kontrole uz žicu, sjajno je radio Stipe u klinču.

3. RUNDA

Stipe je ušao agresivno u treću rundu tražeći nokaut, ali DC je iz očaja krenuo swingati i bacati krošee. DC je i dalje uzdrman od druge runde.

Kako Stipe radi! Baca seriju udaraca, direkte, koljena u tijelo, osjetio je krv i ide po finiš! No, Cormier je odveo borbu uz žicu, hvata zrak i fokusira se. Odmara se i ne hrva.

Stipe je plasirao odličan desni kroše pa zatim i low kick, odlično radi i kombinira.

Uslijedio je direkt u tijelo, Miočić se dobro kreće! Kakva munjevita kombinacija Miočića! Dva puta zaredom plasirao je jedan-dva.

Sada je Stipe ubo Cormiera u oko, no sudac Goddard to nije vidio. Cormieru je lijevo oko skroz zatvoreno.

Kraj treće runde.

2. RUNDA

Miočić je otvorio drugu rundu front kickom u tijelo nakon čega je pogodio DC-a low kickom u genitalije. Uslijedio je munjevit aperkat koji je fino sjeo na Cormierovoj bradi no nije ga previše uzdrmao.

Cormier je navukao Miočića u distancu i opet je sjeo onaj kratki kroše koji ga je nokautirao u prvoj borbi. Stipe je uzvratio krošeom u tijelo.

Puno ispitivanja snaga i odmjeravanja završilo je Cormierovim prednjim direktom nakon čega se borba rasplamsala. Stipe je krenuo prema naprijed, malo nonšalantno i DC je u tim trenucima izgledao staloženije.

No, sjeo je jedan lijepi kroše u tijelo, a zatim ga je i Cormier plasirao.

Fantastičan kroše sjeo je na glavi Cormiera, Amerikanac je jedva preživio i spasilo ga je zvono! Jedva se ustao i odteturao do svojeg kuta.

Komentari 194