Obavijesti

Sport

Komentari 376

Zaplesao s Vukovima: Ronaldo odveo Real Madrid u polufinale

Zaplesao s Vukovima: Ronaldo odveo Real Madrid u polufinale
22

Real je u polufinalu Lige prvaka nakon Ronaldove čudesne predstave. Zabio je Portugalac tri komada, a Real je prvi put u 14 godina prošao nakon poraza u prvoj utakmici

VIDEO

Obećano, izvršeno. Ronaldo je uoči četvrtfinala najavio čarobnu večer. I dok mađioničari iz šešira izvlače zečeve, Wolfsburgov golman vadio je lopte iz mreže. 

Real Madrid pobijedio je Wolfsburg 3-0, a Ronaldo je u jubilarnoj 125. utakmici u Ligi prvaka zabio "hat-trick" i odveo klub u polufinale Lige prvaka.

Ronaldo i Modrić - polufinale zagarantirano

Imaš Ronalda, koji je jedini igrač u povijesti koji je u dvije različite sezone došao do brojke od najmanje 15. golova u Ligi prvaka, a uz njega i Luku Modrića s kojim Real svaki put igra polufinale Lige prvaka, niz koji traje od 2011. godine. 

To je dobitna kombinacija. I da, Ronaldo nikad s klubom nije ispao u četvrtfinalu Lige prvaka, a ovo je deveti put u nizu da prolazi u polufinale. Nije tu kraj. Tri gola iz pet udaraca, 16 golova u 10 utakmica u Ligi prvaka ove sezone.

Pa sad ti igraj protiv toga...

Ronaldo počeo zabijati kad treba

Većina je otpisala Real nakon 2-0 poraza u prvoj utakmici u Njemačkoj. No Real je ipak, Real. Ronaldo je počeo zabijati i odlučivati utakmice u pravo vrijeme. S ovim "hat- trickom" izjednačio se s Messijem.

Sad obojica imaju po pet "hat-trickova" u Ligi prvaka.

Madriđani su prvi put od 2002. godine prošli dalje u nokaut fazi Lige prvaka nakon što su izgubili prvu utakmicu. Real je u zadnjih pet takvih situacija ispadao, ali ne ovaj put. Ne kad imaš ovakvog Ronalda.

Nestali u 88 sekundi

Real je zavladao terenom od prve sekunde. Wolfsburgovi igrači prelazili su centar ako su baš morali. Nijemci su držali sve pod kontrolom prvih 15 minuta, a onda su u 88 sekundi primili dva komada. Carvajal je počeo akciju u 16. minuti, Ronaldo je imao malo sreće, a kad je još i sreća na njegovoj strani, nema mu ravnog. 

Wolfsburgovi igrači još su vrtjeli film u glavi kako su primili taj prvi gol, a evo i drugog. Nepunu minutu i pol nakon ranog vodstva Real je već imao 2-0.

Kroos je ubacio iz kornera, Ronaldo se naklonio i poništio prednost Wolfsburga. Portugalcu je to bio 38. gol u 35 utakmica Lige prvaka na Bernabeuu. 

Autobus na Bernabeuu

To kao da je malo probudilo Nijemce koji su u Madrid došli s Mourinhovom autobusnom taktikom. Rano su zbog ozljede ostali bez Draxlera, ali kao da su nakon toga počeli igrati. 

Uspjeli su gosti složiti nekoliko opasnih situacija pred Navasovim golom. Najbolju šansu imao je Henrique koji je ostao sam na 11 metara, no primio je loptu kao amater i dao je šansu realovcima da mu zatvore udarac. 

Real je nastavio pritiskati, ali  ostalo je 2-0 do odmora.

Dajte mu loptu i maknite se

Modrić je pri izlasku u sudačkoj nadoknadi dobio veliki pljesak. Postoji i razlog za to.

Upravo je Luka sjajno uzeo loptu te iznudio prekršaj na 20-ak metara u Ronaldovoj zoni.

Portugalac je namjestio loptu i fantastično pogodio. Wolfsburg je do te 77. minute držao produžetke, ali protiv ovakvog Ronalda ne postoji lijek. 

Ramos: Ovo nam je trebalo

Svima koji su sumnjali u Ronalda sad je valjda jasno. Mnogi su mislili da je nemoguće vratiti se, ali mi smo uspjeli, rekao je Sergio Ramos.

- Sezona je bila baš teška, s puno uspona i padova. Ovo nam je trebalo. Uživat ćemo u ovoj čarobnoj večeri. Bilo je senzacionalno - dodao je Ramos.

Četvrtfinale Lige prvaka:

Real - Wolfsburg 3-0 (Ronaldo 16', 17', 77')


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90' +3' KRAJ UTAKMICE! Real je u polufinalu Lige prvaka!

90' Modrić je izašao i dobio veliki pljesak Santiago Bernabeua. Varane je u igri.

90' Tri minute sudačke nadoknade.

85' Jeseu ne treba puno za šansu. Mogao je zabiti za 4-0 i završiti priču. Benaglio održava nadu gostima.

84' Jese ulazi umjesto Benzeme. U Madridu se već slavi. No samo jedan gol Wolfsburg vodi u polufinale...

81' Benzema puca, Benagli uz dosta muke odbija u korner.

77' Manchester City vodi 1-0 protiv PSG-a u drugoj utakmici!

77' GOOOOOOOOL! Ronaldo! Sjajno je Portugalac pogodio za 3-0. Imao je i malo sreće jer je lopta prošla kroz "živi zid". Velike zasluge idu i Luki Modriću koji je presjekao loptu i iznudio prekršaj.

76' Modrić sjajno uzima loptu, Gustavo ga ruši na 20 metara. Slobodnjak za Real. Kakva šamnsa za Ronalda... Popravni ispit za Portugalca. Imao je jedan ovakav i u prvom dijelu.

73' Nova ozljeda kod Wolfsburga. Henrique izlazi, u igri je Caligiuri.

70' Evo i nešto od Wolfsburga. Dante puca, ali lagan posao za Navasa.

64' STATIVA! Novi problemi za Wolfsburg. Kroos je bio opet na korneru. Domaći traže gol! Ramos je pucao glavom, lopta se od stative odbila natrag golmanu. Koliko sreće za Nijemce... I nesreće za Ramosa. U prvom dijelu pogodio je prečku.

60' Benaglio je morao boksati ispred Benzeme. Real steže obruč oko Wolfsburga.

53' Kroos je iznudio prekršaj u Ronaldovoj zoni. Portugalac nije dobro pucao i propala je šansa za Real.

50' Real nastavlja s pritiskom. 

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Real protiv Wolfsburga vodi 2-0 od 17. minute.

45' CITY - PSG 0-0 Završilo je i u Manchesteru. Agüero je promašio penal za City. 

45'+1' Kraj prvog dijela! Real s 2-0 ide na odmor. Wolfsburg se držao 15 minuta, a onda je Ronaldo zabio dva komada u 16. i 17. minuti. Ako ovako ostane idemo u produžetke. Imao je i njemački klub svoje šanse, najbolju je propustio Henrique nakon amaterskog primanja lopte na 11 metara. 

45'+1' Arnoldu žuti karton za oštar prekršaj. Zaslužio je.

45' Dvije minute nadoknade.

39' Wolfsburg sve opasniji. Realova obrana u zadnje vrijeme ne djeluje bajno, ali to ne vrijedi za Ligu prvaka gdje su jedini klub koji još nije primio gol kod kuće.

38' Kakva šansa za goste! Henrique je bio sam na 11 metara, ali lopta se od njega odbija kao od drveta. Katastrofalno primanje i realovci su stigli ući u blok.

34' Navas spašava Real! Fantastičan udarac Gustava, Realov golman odbija u korner. Gostima su trebale 34 minute da zaprijete Realu. 

32' Veliki udarac za Wolfsburg. Draxler izlazi zbog ozljede, Kruse je u igri.

30' AGÜERO PROMAŠIO PENAL! City - PSG 0-0. Agüero je iznudio penal pa ga i promašio.

29' Benzema! Dobro je pucao Francuz, ali nešto gostujući golman mora i obraniti. Benaglio nije imao većih problema s tom loptom. Još čekamo Wolfsburg. Zasad jedva da su prešli centar...

19' Wolfsburg se dobro držao pa sve prosuo u nepunu minutu. Ronaldo je zabio dva komada i vratio je sve na početak. Portugalac je sad na 39 golova u 36 utakmica u Ligi prvaka na Bernabeuu. Čudesno...

17' GOOOOOOOL! Real vodi 2-0! Ronaldo! Kroos je ubacio iz kornera, Ronaldo zabija glavom za 2-0! Raspad Wolfsburga u nepunu minutu. E sad bi mogli kući s pola tuceta...

16' GOOOOOOOL! Real vodi u Madridu! Cristiano Ronaldo zabio je već u 16. minuti utakmice. Carvajal je dodao Ronaldu koji zabija za rano vodstvo Reala. Idealan početak "kraljeva".

12' Traje opsada Reala na Bernabeuu...

9' Evo i kornera za goste. Samo četvorica igrača došla su u šesnaesterac Reala.

8' Žestoki start Modrića, njemački igrači traže Mađara da izvadi kartone, ali ništa od toga. Dobro je prošao Luka.

6' PREČKA! Real je umalo zabio. Ramos je došao u napad nakon kornera. No lopta je odsjela na prečki.

5' Benzema je lijepo prošao Vieirinhu, ali Wolfsburg se obranio. Madriđani su očekivano zavladali travnjakom. Nijemci će prelaziti centar samo ako baš moraju.

3' Real je proširio teren uoči Wolfsburga? Zanimljiv video proširio se internetom. 

2' Modrić je na terenu od prve minute, Kovačića nema ni na klupi. U isto vrijeme počela je utakmica u Manchesteru gdje City igra protiv PSG-a. Prvi susret na Parku prinčeva završio je 2-2.

1' Počela je utakmica na Bernabeuu! Real lovi dva razlike nakon teškog i pomalo šokantnog poraza u prvoj utakmici. Wolfsburg ide po novi povijesni uspjeh. Već sam plasman u nokaut fazu je velika stvar za ovaj njemački klub.

K.O.Naldo - Ovako je Bild najavio večerašnju utakmicu.

20:31 Real je u četvrfinalu Lige prvaka šestu sezonu u nizu. Wolfsburg je prvi put u povijesti u nokaut fazi ovog natjecanja. Nijemci večeras smiju izgubiti, ali ne s tri gola razlike. Ako izgube 2-0 idemo u produžetke...

20:30 Cristiano Ronaldo večeras igra 125. utakmicu u Ligi prvaka. Kad god je njegova momčad bila u četvrtfinalu Lige prvaka, prošla je dalje. Vidjet ćemo hoće li deveti put ipak biti prekid tog nevjerojatnog niza.

SUDAC: Viktor Kassai iz Mađarske večeras će dijeliti pravdu. 

20:15 Na Bernabeuu je i skupina njemačkih navijača, prilično glasna skupina, prema informacijama iz Madrida. Realu treba pobjeda s tri gola razlike. Kad u momčadi imaš Ronalda, Balea i Benzemu to se ne čini kao nešto posebno, no Wolfsburg je odigrao utakmicu za pamćenje u Njemačkoj. Vidjet ćemo mogu li to ponoviti. 

19:50 Stigli su i sastavi:

REAL MADRID: Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić, Bale, Kroos, Ronaldo, Benzema

rezerve: Casilla, Varane, Danilo, James Rodríguez, Lucas Vázquez, Isco, Jesé

WOLFSBURG: Benaglio, Vieirinha, Naldo, Dante, Rodriguez, Gustavo, Guilavogui, Arnold, Henrique, Draxler, Schürrle

rezerve: Casteels, Schäfer, Knoche, Caligiuri, Träsch, Kruse, Dost

STATISTIKA: Real ove sezone u Ligi prvaka još nije primio gol kod kuće. Strašno izgleda i statistika Realovih utakmica u LP-u na Santiago Bernabeuu. Madridski klub dobio je 29 od posljednje 34 utakmice na svom stadionu. Real je kroz povijest u 22 navrata uspio nadoknaditi poraz iz prve utakmice i proći dalje pred svojim navijačima, a to nije uspio 16 puta, uključujući zadnjih pet takvih situacija u nizu.

VIDEO: Pogledajte kako realovci "nabrijavaju" navijače.

19:31 Real se posljednji put vratio nakon poraza u prvoj utakmici nokaut faze prije 14 godina. Bayern je slavio u Njemačkoj 2-1, ali Real je golovima Helguere i Gutija u uzvratu pobijedio 2-0 i prošao. Od te 2002. Real je, nakon što je izgubio prvu utakmicu, ispadao od Arsenala (2006.), Rome (2008.), Liverpoola (2009.), Lyona (2010.), Barce (2011.), Bayerna (2012.), Borussije D. (2013.) i Juventusa (2015.)

PETRODOLARSKI DERBI: Manchester City u isto vrijeme (20.45 sati) dočekuje PSG u uzvratnoj utakmici četvrtfinala. Prvi susret na Parku prinčeva završio je 2-2. Rezultatski ćemo pratiti i tu utakmicu, ali koncentrirat ćemo se više na Real.

19:30 Real Madrid od 20.45 sati dočekuje Wolfsburg u utakmici koja će obilježiti sezonu "kraljeva". To je biti ili ne biti na madridski klub koji će teško do naslova, a prijeti mu i ispadanje iz Lige prvaka. Njemački klub šokirao je Madriđane u prvoj četvrtfinalnoj utakmici i slavio 2-0. Večeras će Santiago Bernabeu sanjati visoku pobjedu i prolazak u polufinale čime bi Madriđani spasili sezonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 376
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi