Obavijesti

Sport

Komentari 157

Ovo su prve reakcije 'vatrenih' nakon poraza od Argentinaca. Livaković iskren: Kakav penal?

Ovo su prve reakcije 'vatrenih' nakon poraza od Argentinaca. Livaković iskren: Kakav penal?

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu će od 16 sati tražiti brončanu medalju na SP-u u Katru. Argentina je u polufinalu pobijedila 2-0, a mi vam donosimo reakcije iz Dohe

POGLEDAJTE VIDEO: Emisija nakon utakmice

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko nogometno prvenstvo 21.55 , Katar, Lusail Iconic Stadium
Sortiranje događaja
DOMINIK LIVAKOVIĆ

Sve ste vidjeli, rekao je Dominik Livaković u prolazu novinarima, a na pitanje o penalu samo kratko izustio:

- Ma kakav penal?!

JOSIP JURANOVIĆ

Mogu reći da smo od prve minute sakrili loptu, ali falio nam je završni pas. Neke stvari nisu išle u našu korist, trebao je svirati korner, ali nije... Moramo se posvetiti utakmici za treće mjesto i okrenuti novi list i probat se sabrati u glavi da osvojimo treće mjesto, rekao je Josip Juranović.

- Mislim da je sreća bila danas na njihovoj strani, ali šta mogu reći. Jedan Leo Messi, to je za mene najbolji igrač na svijetu, kada primi loptu napravi čuda i čudesa...

Dolazi glavna utakmica...

- Trebamo zatvoriti poglavlje kako bi se okrenuli na utakmici. Ipak je to medalja koja se pamti cijeli život.

Svi bi potpisali utakmicu za treće mjesto...

- Mislim da bi svi potpisali, ali nismo išli na taj način.

Je li Alvarez stvarao probleme?

- To su svi dobri igrači, čestitam im na prolasku dalje. Ali ipak Messi je jedan, nema dalje reći...

Kako je igrati protiv Messija?

- To je san snova, ali htjeli smo pobjediti utakmicu tako da ne bih gledao na taj način.

LOVRO MAJER

Dobro smo startali, primili smo taj gol iz penala, bio ili ne bio nije važno. Odmah smo primili i drugi gol, to si ne možeš dozvoliti na ovom nivou protiv takve momčadi. Moramo čestitati Argentini i pripremiti se za sljedeću utakmicu, rekao je Lovro Majer.

Ne treba se vaditi na penal...

- Realno (penal) je prelomio utakmicu. Kao što sam rekao, teško se vratiti nakon toga. injenica je ipak da to nije razlog zašto smo izgubili 3-0. Desilo se, bili su bolji, trebamo im čestitati i ja se nadam uzeti tu medalju.

- Nadam se da će Luka igrati još jako dugo, ja sam tu da igram koju god god ulogu. Bilo to od početka ili ući s klupe, spreman sam na sve opcije.

Prije turnira svi bi prihvatili treće mjesto.

- Moramo biti realni, mislim da da. Mislim da bi cijela nacija to prihvatila. Nažalost, svi smo sanjali to zlato, ali ispalo je tako kako je ispalo i dalje vjerujem da možemo osvojiti broncu. 

Maroko ili Francuska? 

- Moramo biti realni, Francuska je opasnija ekipa, ali Maroko je pokazao timsku snagu na ovom turniru i zasluženo su ovdje.

Reakcija na poraz?

- Palo nam je jako teško. Svi smo sanjali ponovno finale i osvajanje zlata. Svima nam je teško palo, ali idemo dalje...

JOSIP JURANOVIĆ

Dobro smo ušli u utakmicu, imali kontrolu. Falio nam je završni pas. Ali neke situacije su nas dovele do tog prvog gola, imali smo šut na gol, dirnulo je njihovog, a sudac nije ništa svirao. Ali moramo biti ponosni na to što smo napravili i dignuti glavu. Čestitam Messiju i društvu, želim im svu sreću u nastavku. Ali te male greškice odvele su na njihovu stranu, rekao je Josip Juranović za HTV.

- Gledali su i oni utakmicu protiv Brazila, pripremili su se. Imali smo posjed, ali falio nam je završni pas. Umor? Ne mogu reći da su bile noge teške. Ovo je hrvatska reprezentacije, ako treba dat ćemo zadnji atom snage, nisu bile umorne.

- Poruka navijačima? Čim smo ušli u svlačionicu, Vida je prvi rekao glavu gore, idemo napraviti sve što možemo da osvojimo treće mjesto za ove ljude koji su došli tu i ispred malih ekrana, a i zbog sebe. Medalja je uvijek važna.

MATEO KOVAČIĆ

Teško mi je, ne znam što bih uopće rekao. Dali smo sve od sebe, mogil smo malo bolje. Penal nas je dotukao, ali to je za drugi put. Ništa, izgubili smo polufinale, htjeli smo ući u finale. Ali tu je treće mjesto i borit ćemo se za to, rekao je Mateo Kovačić.

- Meni su obje situacije, ne mogu vjerovati da nije korner. Onda penal... Nikad nisam komentirao suce niti mi je to namjera. Ali ovo su dvije kardinalne greške i to te košta.

- Znali smo da su agresivni i dobri i da imaju Messija. Bio je fenomenalan i treba mu čestitati. Te dvije situacije su nevjerojatne, primimo dva smiješna gola. Medalja? Najlakše je to reći. Htjeli smo finale, ali treba skupiti glave i boriti se za to treće mjesto.

Komentari 157