Obavijesti

Sport

Komentari 36

Jedan, ali vrijedan za Dinamo: Perić je poentirao za polufinale

Jedan, ali vrijedan za Dinamo: Perić je poentirao za polufinale
5

KOMBINIRANI 'MODRI' Petev je danas odlučio protiv Intera kombinirati prvu momčad pa su šansu dobili igrači iz drugog plana. Jedan od njih je bio i stoper Dino Perić koji je zabio u 68. minuti za polufinale

VIDEO

U kombiniranom sastavu Dinamo je pobjednički odradio nezgodno gostovanje u četvrtfinalu kupa kod Intera u Zaprešiću. Pobijedili su 0-1 golom stopera Dine Perića iz 68. minute na asistenciju Ivana Fiolića. 'Modri' su se tako priključili Rijeci u polufinalu koja je jučer u Kranjčevićevoj dobila Lokomotivu 1-3.

Strateg aktualnog prvaka Ivajlo Petev Hrvatske odlučio je iskombinirati prvu postavu pa su od prve minute nastupili igrači iz drugog plana. Upravo je stoper Dino Perić svojim prvim golom za Dinamo na najbolji način iskoristio povjerenje bugarskog stručnjaka.

INTER: Mrmić; Begić, Mamut, Čelikovć, Mesfin, Puljić, Filipović, Brlečić, Šarić, Bosec, Polizzi
 
DINAMO: Šemper, Morris, Machado, Hodžić, Olmo, Schildenfeld, Moro, Fiolić, Sosa, Perić, Karimi

Igrala se 13. minuta, Borna Sosa je izašao sam pred Mrmića pa poslao loptu tik uz njegovu lijevu stativu. Kontrolirao je aktualni prvak Hrvatske događanja u prvom poluvremenu, bilo je tu nekoliko polušansi Morrisa, Machada i Hodžića, ali pravilne realizacije nije bilo.

U 40. minuti najveća šansa na utakmici. Šutirao je Mamut iz neposredne blizine, činilo se da će to ući u mrežu no sjajnom refleksnom intervencijom Dinamo spašava Adrian Šemper! Pred sam kraj poluvremena, lijepa šansa za Armina Hodžića. Uspio je uputiti udarac s nekih sedam metara, no lijepo ga zaustavlja golman Mrmić pravovremenim izlaskom.

Petev reagira s klupe pa u igru ubacuje Henriqueza i Gojaka. Mladi BiH veznjak minutu nakon što je ušao ulazi u zicer kojeg šalje pored gola. Bila je to definitivno najveća šansa na utakmici u odigranih 60 minuta.

U 68. minuti pala je konačna odluka. Ivan Fiolić dobro ubacuje s desne strane na peterac gdje je sjajno utrčao stoper Dino Perić koji u maniri pravog golgetera zabija za 0-1. Već u idućem napadu Fiolić gađa u gredu, tu bi Inter izgubio i svaku nadu, no spasila ih je sreća.

Ponovo okvir gola spašava domaćina. Mario Šitum je s ruba šesnaesterca tukao lijevom nogom i to odsjeda na prečki. Zaprijetio je Dinamo do kraja još preko Olma, ali nedostajalo je preciznosti u finišu akcija.

Na kraju, zasluženo su Dinamovci stigli do završnice kupa i bez stresa odradili važnu zadaću uoči derbija protiv Rijeke u subotu na Maksimiru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 36

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana