Obavijesti

Sport

Komentari 241

VIDEO Rijeka - Slaven 2-4: Šok na Rujevici! 'Farmaceuti' razbili Riječane, Dinamo ostaje drugi

VIDEO Rijeka - Slaven 2-4: Šok na Rujevici! 'Farmaceuti' razbili Riječane, Dinamo ostaje drugi
10

Ne događa se često da Slaven zabije četiri komada Rijeci na Rujevici. A niti da Riječani teško nastradaju od predzadnje momčadi HNL-a. Golovi su padali kao na traci, Rijeka je kiksala i ispustila drugo mjesto

U posljednjoj utakmici 18. kola HNL-a Slaven Belupo je iznenađujuće kao gost na Rujevici svladao Rijeku 4-2 (1-0).

Koprivničani su poveli sa 3-0 golovima Tomislava Štrkalja (45+2), Benedika Mioča (70) i Michaela Caimacova (77), Franjo Ivanović (78) nakratko je vratio Riječane u igru, ali Arber Hoxha (85) je vratio goste na tri gola prednosti. Konačni rezultat postavio je Jorge Obregon (89).

Statistika utakmice Rijeka - Slaven

Statistika Rijeka - Slaven Belupo

Prvo poluvrijeme proteklo je u vrlo laganom tempu bez osobitih prilika, a više su loptu u svojim nogama imali upravo gosti. I kada se očekivalo da će se na odmor otići bez pogodaka, Slaven je poveo uz velik dozu sreće. Hoxha je dobio loptu na lijevoj strani, ubacio za Štrkalja koji ju je prsima spustio za udarac Mioča. No, Miočev je pokušaj bio toliko traljav da je završio u nogama Štrkalja koji se nalazio na tri metra od njega. Napadač Slavena odlično se snašao i pogodio donji desni kut nemoćnog Labrovića.

Rijeka primila tri gola u 15 minuta

Preostalih pet golova postignuto je u posljednjih 20 minuta susreta. Gosti su poveli sa 2-0 u 70. minuti iz jednostavne akcije, Sušak je izbio loptu sa svojih pet metara, Štrkalj je glavom prenio Mioču koji je izbio sam pred Labrovića i potom ga efektno lobao.

Susret je bio odlučen u 77. minuti kada je Caimacov pravovremeno utrčao u kazneni prostor domaćih i iskoristio dodavanje Boseca za pogodak.

Samo minutu kasnije i Rijeka je stigla do prvog gola, Grgić je ubacio s desne strane, Međimorec se krivo postavio pa ga je lopta preskočila, a taj je poklon spremno dočekao Ivanović.

Krenula je Rijeka bezglavo u pokušaj preokreta pa je u 85. minuti Slaven stigao i do četvrtog gola. Caimacov je sa svoje polovice proigrao Hoxhu, a talentirani je napadač još jednom pokazao svoju raskoš prekrasno lobavši Labrovića.

Dinamo ostaje drugi iza Hajduka

Poraz Rijeke u 89. minuti ublažio je Obregon preciznim udarcem sa 16 metara.

Slaven Belupo je s ova tri boda skočio na šesto mjesto sa 20 bodova, dva više od Lokomotive, Varaždina i Istre 1961, dok je Rijeka ostala treća sa 32 boda, jednim manje uz utakmicu više od drugog Dinama.

Na čelu je Hajduk sa 40 bodova, a na dnu Rudeš sa samo četiri. (Hina)

>> VIDEO GOLOVA OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
18. kolo HNL-a 17:10 , Stadion Rujevica, Rijeka
Rijeka
Ivanović 78', Obregon 89'
2 : 4
Slaven Belupo
Štrkalj 45+2', Mioč 70', Caimacov 76', Hoxha 85'
Sortiranje događaja

KRAJ! Težak poraz Rijeke u vlastitom dvorištu. Slaven je skočio na šesto mjesto, a Dinamo ostaje drugi iza Hajduka.

GLEDATELJI

Susret Rijeke i Slaven Belupa uživo je došlo pogledati 5119 gledatelja.

Igrat će se najmanje šest minuta sučeva dodatka na Rujevici.

90'

Šakota ulazi umjesto Štrkalja.

89'

GOOOOOOL! Obregon vraća malu nadu Rijeci! Ivanović je proigrao svojeg suigrača koji je nakon sjajnog okreta pogodio u malu mrežicu.

Nastavlja se golijada.

Komentari 241