Obavijesti

Sport

Komentari 361

VIDEO Rijeka - Varaždin 2-0: Stoperi ponovno junaci Riječana

VIDEO Rijeka - Varaždin 2-0: Stoperi ponovno junaci Riječana
16

Varaždin se odlično branio i Rijeka je tek u 80. minuti probila tvrdi blok gostiju. Strijelac je opet bio Niko Galešić, a do kraja je uspio i asistirati Mitroviću, kolegi iz zadnje linije

Nogometaši Rijeke vratili su se na vrh ljestvice SuperSport HNL-a nakon što su u susretu 25. kola pred 6.850 gledatelja na Rujevici pobijedili Varaždin 2-0. Domaćin je uspio slomiti Varaždin tek u završnici susreta, a golove su zabili Niko Galešić u 80. minuti i Matej Mitrović u 90. minuti.

Marko Dabro promašio zicer

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti u 16. minuti, međutim Marko Dabro je promašio nemoguće. Nakon ubačaja iz kuta, domaći vratar Nediljko Labrović je loše procijenio let lopte, Lamine Ba je spustio loptu do Dabre koji praktički na gol crti nije uspio loptu ugurati u praznu mrežu. Povratnik u hrvatski nogomet nakon kratkih epizoda u Kini i Latviji, u posljednje vrijeme prolazi kroz veliku krizu. Nedavno je u susretu protiv Dinama propustio realizirati kazneni udarac, potom je protiv Hajduka dobio crveni karton, a sada je promašio izglednu šansu.

Statistika utakmice Rijeka - Varaždin

Dabro je u 24. minuti uspio svladati domaćeg vratara, ali je njegov pogodak poništen zbog zaleđa. Najbolju priliku u prvom dijelu Rijeka je imala u 34. minuti kada je Marco Pašalić odlično ubacio iz slobodnjaka, a Stjepan Radeljić sa sedam metara pucao preko gola.

'Škarice' Obregona, prva prijetnja Varaždina u 71. minuti

U nastavku susreta usprkos brojnim izmjenama na obje strane nismo vidjeli previše od nogometa. Rijeka je pokušavala probiti gostujući zid, no usprkos inicijativi nije uspijevala ozbiljnije ugroziti varaždinska vrata.

Prvu zanimljivu situaciju vidjeli smo u 60. minuti kada je Obregon prsima primio dugu loptu na rubu kaznenog prostora i 'škaricama' pokušao iznenaditi suparnička vrata, ali je lopta prošla pored gola. Varaždin je tek u 71. minuti uputio prvi udarac prema vratima Rijeke, no Michele Šego je pogodio vanjski dio mreže.

Galešić opet zabio

Rijeka je defenzivni blok Varaždina prvi put uspjela probiti u 80. minuti. Pašalić je izveo korner, Hodža vratio loptu pred gol, a Galešić glavom poentirao za 1-0. Točku na "i" domaćin je stavio u 90. minuti. Pašalić je ubacio, Galešić glavom prenio do drugog stopera Mateja Mitrovića koji je pogodio za 2-0.

Galešić je, tako, riješio drugu utakmicu zaredom. Dao je prekrasan gol Rudešu u srijedu u Kupu. A Rijeka se ovom pobjedom vratila na čelno mjesto prvenstva ispred Hajduka.

>> SITUACIJE I GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
25. kolo HNL-a 15:00 , Stadion Rujevica, Rijeka
Rijeka
Galešić 80', Mitrović 90'
2 : 0
Varaždin
Sortiranje događaja

KRAJ! Rijeka je slavila protiv Varaždina u finišu utakmice i drugi susret zaredom pobjedu su joj donijeli stoperi.

Niko Galešić je u srijedu u Kupu zabio krasan gol Rudešu u pobjedi 1-0, a danas je ponovno bio strijelac. Prvo je zabio, a potom asistirao kolegi stoperu Mateju Mitroviću.

Igrat će se najmanje tri minute sučeva dodatka.

90'

GOOOOOL! Evo novog gola Rijeke i vjerojatno je to kraj priče na Rujevici. Galešić je sada asistirao kolegi, proslijedio loptu nakon ubačaja Pašalića iz slobodnjaka, a Mitrović je u padu ugurao loptu u mrežu.

87'

Rijeka se povukla nakon gola i ne planira previše riskirati do kraja. Varaždin je dao sve u napad, povukao linije prema naprijed i pokušat će u preostalom vremenu stići do izjednačujućeg pogotka.

80'

GOOOOOOOL! Dugo je Rijeka čekala i tražila pogodak za vodstvo. Varaždin je odolijevao, odlično se branio, ali nije izdržao do kraja.

Galešić se najbolje snašao u gužvi pa glavom iz blizine pospremio loptu u mrežu. Zabio je i Rudešu tijekom tjedna, a to je bio zaista spektakularan gol iz slobodnog udarca.

Komentari 361