Obavijesti

Sport

Komentari 201

Manchester City i Real odigrali uspavanku: Završilo bez golova

Manchester City i Real  odigrali uspavanku: Završilo bez golova
6

Real Madrid je večeras bio bitno oslabljen ne igranjem najboljeg igrača Cristiana Ronalda, koji je susret sa Cityjem odgledao s tribina. Unatoč tome, kraljevski klub je za nijansu bio bolji

VIDEO

Nogometaši Manchester Cityja i Real Madrida odigrali su vrlo blijedu utakmicu s vrlo malo pravih prilika. Uzevši u obzir da se ovdje radi o polufinalu Lige prvaka, svi nogometni obožavatelji imaju razloga biti nezadovoljni utakmicom koja je završila bez golova 0-0. Cristiano Ronaldo je utakmicu odgledao s tribina zbog ozljede.

Iako je susret počeo u visokom tempu, gledali smo zaista razočaravajuću izvedbu antinogometa u prvom poluvremenu. Bez pravih prilika, bez udarca na gol u prvih pola sata... Utakmica s dosta prekida (korektnih, mora se priznati, ali opet - dosta prekida), igra bezidejna i uglavnom na sredini terena.

Može se reći da je highlight prvog poluvremena bio okršaj Davida Silve i Garetha Balea zbog kojeg je Španjolac dobio žuti karton i tri minute kasnije morao napustiti igru zbog ozljede. Prvo poluvrijeme obilježit će i udarac Otamendija u 27. minuti - bio je to prvi službeni udarac na utakmici. Bila je ovo tek četvrta utakmica u ovogodišnjoj Ligi prvaka bez udarca u okvir u prvom poluvremenu i prva koja je nije imala udarac uopće u prvih 25 minuta.

Real bolji u nastavku

Karim Benzema ostao je u svlačionici u nastavku, a zamijenio ga je Jese Rodriguez. Ponovo smo gledali bezidejan nogomet, uspavanku na Etihadu punih dvadeset minuta. Nitko ništa konkretno nije napravio, ali onda je Real preuzeo stvari u svoje ruke. Prvo je Jese nadskočio Fernanda i pucao glavom, a lopta je odsjela na prečki. Zatim je Luka Modrić, koji je večeras odigrao jako dobru utakmicu i imao nekoliko sjajnih dubinskih proigravanja, onako u svom stilu, vanjskim dijelom stopala, probao udarac s kojih 25 metara, ali je bio neprecizan.

Manchester City v Real Madrid - UEFA Champions League Semi Final First Leg

Probao je i Gareth Bale u 75. minuti nakon što se oslobodio Vincenta Kompanyja, ali je zamalo promašio donji desni kut Hartova gola. Četiri minute kasnije, Casemiro je sjajno pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali je Joe Hart još bolje reagirao i obranio udarac Realova zadnjeg veznog.

Definitivno najbolja prilika na utakmici bila je ona Realova stopera Pepea u 82.minuti. Portugalac je nakon kornera ostao sam na četiri metra od gola 'građana', primio je loptu i pucao silovito - ravno u golmana. Nevjerojatan promašaj temperamentnog Pepea, mogao je svojoj momčadi donijeti pobjedu i veliku prednost pred uzvratom.

No u uzvratnoj utakmici, koja će se održati sljedeći tjedan u srijedu, malu prednost sada će imati City. Samo zato što Real nije uspio dati gol u gostima. Ako City, kojim slučajem, uspije zabiti na Santiago Bernabeuu, sve se mijenja iz temelja.

 

KRONOLOGIJA:

UŽIVO: Manchester City - Real Madrid 0-0


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAJ City i Real su u prilično nezanimljivoj utakmici odigrali blijedih 0-0.

90+2' Carvajalu žuti karton zbog faula na De Bruyneu.

90+1' Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

90' Igru napušta Toni Kroos, a ulazi Isco.

82' Najbolja prilika na utakmici! Lopta je, nakon kornera, došla do Pepea, koji je stajao sam samcat ispred Joea Harta na nekih tri, četiri metra. No Portugalac je pucao ravno u golmana Cityja.

79' Sjajna prilika za Real. Pucao je Casemiro glavom iz kornera, ali sjajno se na golu Cityja snašao Hart i obranio udarac.

77' Iz igre izlazi Jesus Navas, a mijenja ga Raheem Sterling.

75' Pressing Reala traje. Gareth Bale se oslobodio svojeg čuvara Kompanyja i i pucao u donji desni kut Hartova gola, ali je zamalo bio neprecizan.

73' Luka Modrić se namjestio na udarac s kojih 25 metara, ali je pucao visoko iznad gola. Uskoro ćemo u igri vidjeti Raheema Sterlinga.

71' Prva prava prilika na utakmici u 71. minuti. Carvajal je centrirao na Jesea, koji je nadskočio Fernanda. Krilni napadač Reala je pucao glavom, ali pogodio prečku.

66' Probao je Toni Kroos svoj udarac s kojih 25, 26 metara, ali je pucao slabo po podu pored gola. Joe Hart se bacio reda radi.

63' Real je preuzeo posjed lopte i čini se kako je City odlučio prijetiti preko kontra napada. Za sad nema neke akcije, igra se uglavnom na sredini terena i s dosta prekida. Ali untaoč prekršajima, utakmica je i više nego korektna.

54' Igra iz prvog poluvremena preslikala se u drugo. Iako je tempo dobar, napadači obje momčadi ne mogu proći protivničku obranu i napraviti nešto konkrentije.

47' Probao je svoj udarac Agüero s nekih 20-ak metara, ali pucao je iznad gola Reala.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Karim Benzema je napustio igru, a ušao je Jese.

POLUVRIJEME Sudac Çakır svirao je kraj prvog poluvremena jedne prilično nesadržajne utakmice. Bez pravih šansi odlazi se na poluvrijeme.

Igrat će se dvije minute sučeve nadoknade u prvom poluvremenu.

40' Samo tri minute nakon starta nad Baleom, David Silva napušta igru zbog ozljede. Zamijenio ga je Kelechi Iheanacho.

37' David Silva dobio je žuti karton nakon prekršaja na Garethu Baleu. Sada obje momčadi imaju po jedan. I dalje je previše respekta između Cityja i Reala, nije bilo ni jedne prave prilike.

30' Prvi službeni udarac na utakmici pripao je Cityju. Pucao je Fernandinho glavom, ali vrlo neprecizno i pored gola. Utakmica je prilično razočaravajuća za sad.

24' Real se malo probudio i preuzeo loptu, ali City je i dalje konkretniji. De Bruyne se sjurio u jednom napadu s desne strane, a pokosio ga je Pepe. Dobio je žuti karton za faul.

19' City je malo odlučniji i konkretniji u svojim napadima. No teško je proći Realovu obranu, kao i Realu Cityjevu. Još uvijek nitko nije zaprijetio!

10' Još uvijek nema pokušaja na utakmici. Igra se malo uozbiljila, startovi su postali agresivniji i sve je više prekida. Ipak, City ima malo više loptu u svojim nogama (60-40).

5' I jedna i druga momčad su krenule u vrlo visokom ritmu, ali ništa konkretno se nije dogodilo u prvih pet minuta. Još uvijek nema udaraca ni s jedne ni s druge strane.

1' Utakmica između Manchester Cityja i Real Madrida je počela! City ima prvi napad.

Još koji trenutak i utakmica će početi.

20:34 Čak 77 % svih Realovih golova u ovogodišnjoj Ligi prvaka (20 od 26) zasluga su Cristiana Ronalda, što znači da je Portugalac zabio ili asistirao za 20 golova 'kraljeva'.

20:24 Posljednji put je Ronaldo utakmicu u Ligi prvaka propustio 8. travnja 2014. godine protiv Borussije Dortmund kada je Real izgubio 2-0. Ancelotti ga je tada odmarao pošto je Real u prvoj utakmici pobijedio 3-0.

19:42 Cristiano Ronaldo će propustiti prvu polufinalnu utakmicu zbog ozljede. Portugalac je propustio i ligaški ogled s Rayom Vallecanom (3-2 za Real) te se još nije uspio oporaviti do kraja. Najbolji igrač Reala neće biti ni na klupi u večerašnjem ogledu.

SASTAVI

STATISTIKA (u ovogodišnjoj Ligi prvaka)

SUDAC 

Glavni sudac na večerašnjoj utakmici bit će Turčin Cüneyt Çakır. Linijski suci bit će Çem Satman i Tarik Ongun.

NAJAVA

Manchester City je po prvi put u svojoj povijesti ušao u polufinale Lige prvaka izbacivši PSG ukupnim rezultatom 3-2. No pred 'građanima' je veliki ispit - deseterostruki osvajač uhatog trofeja Real Madrid, kojem će ovo biti šesto uzastopno polufinale.

Real je i otprije poznat menadžeru Cityja Manuelu Pellegriniju pošto je Čileanac vodio 'kraljeve' u sezoni 2009./10., ali je dobio otkaz unatoč rekordnom broju osvojenih bodova u jednoj sezoni. Real je tada osvojio 96 bodova u prvenstvu, ali je završio drugi iza Barcelone. Ispao je u 1/8 finala Lige prvaka od Lyona, a u Kupu Kralja ga je zaustavio trećeligaš Alcorcón.

Pellegrini je itekako upoznat s jednim dijelom Reala, trenirao je Sergija Ramosa, Pepea, Marcela, Cristiana Ronalda, Karima Benzemu i Alvara Arbelou. Zna dobro odakle opasnost dolazi, ali napominje kako Ronaldo nije jedini igrač Reala.

- Ronaldo je jedan jako dobar nogometaš, ali mi se trebamo brinuti o cijelom Realu, ne samo o Ronaldu. Trebamo raditi kao momčad. Trebamo užareno srce, strastvenu igru i hladnu glavu - rekao je Pellegrini uoči utakmice.

Kraljevski klub za poraz ne zna pet utakmica zaredom, od kojih su svih pet pobijedili dok je City sedam utakmica bez poraza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 201
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'