Obavijesti

Sport

Komentari 134

VIDEO Rudeš - Rijeka 0-3: Sopić ubacio asove i sredio fenjeraša. Bijeli pobjegli na vrhu ljestvice

VIDEO Rudeš - Rijeka 0-3: Sopić ubacio asove i sredio fenjeraša. Bijeli pobjegli na vrhu ljestvice
9

Lider HNL-a bježi najvećim rivalima uoči derbija na Poljudu. Marco Pašalić prekinuo je petomjesečni post, bijeli su se nakon toga dosta mučili sve dok Sopić nije uveo Marića i Pjacu početkom nastavka

Nogometaši Rijeke potvrdili su prvo mjesto na ljestvici HNL-a, u gostujućem dvoboju 28. kola, u Kranjčevićevoj ulici, pobijedili su Rudeš s 3-0 (1-0). Prvi pogodak riječka momčad je dala u devetoj minuti, a strijelac je bio Marco Pašalić. Novi golovi su uslijedili početkom drugog poluvremena. Prvo je Mirko Marić u 54. povećao na 2-0, dok je Lindon Selahi u 56. minuti bio strijelac za 3-0.

Golove s utakmice Rudeš - Rijeka možete pogledati OVDJE.

Statistika utakmice Rudeš - Rijeka

Vodeća Rijeka sada ima 62 boda. Na drugom je mjestu Hajduk s 55 i utakmicom manje, dok treći Dinamo ima 54 boda i dvije utakmice manje. Rudeš je i dalje uvjerljivo posljednji s tek sedam skupljenih bodova.

Od samog početka se Rijeka nametnula na travnjaku, a ujedno je i povela vrlo brzo. U devetoj minuti su Fruk i Pašalić kombinirali, a potonji, reprezentativac Hrvatske, pogodio je u donji kut s vrha šesnaesterca.

Unatoč pogotku Rijeka je nastavljala potpuno dominirati u Kranjčevićevoj ulici. Domaći sastav vrlo teško je dolazio i do polovice terena, a Rijeka je napadala sa svih strana i tražila drugi pogodak. Gosti su do odmora isključivo promašivali prilike, pokušavali su Pašalić, Janković i Selahi, ali je Rudeš nekako preživio taj dio susreta i prvo poluvrijeme okončao s golom zaostatka.

Rudeš i Rijeka sastali se u 28.kolu SuperSportHNL-a

Odmah na startu drugog dijela Rudeš je napokon zaprijetio, ali bio je to tek kratkotrajni trzaj domaćina. Ubrzo je utakmica riješena jer je u 54. minuti Rijeka povećala na 2-0. Pašalić je pogodio okvir vrata, a na odbijenu je loptu najbolje reagirao Marić i pospremio je u mrežu. Marić je tek koju minutu ranije ušao u igri.

Već u 56. minuti bilo je 3-0, a strijelac je bio Selahi koji je natrčao na odbijenu loptu te je s vrha šesnaesterca pospremio u domaću mrežu.

Potom su gosti s Rujevice potpuno smirili ritam susreta. Zadovoljili su se vodstvom te odlučili čuvati snagu za ono što im slijedi idućeg tjedna, a to je prvo polufinalni dvoboj Kupa protiv Lokomotive te veliki prvenstveni derbi na Rujevici protiv Hajduka.

U nastavku dana još će se odigrati najveći hrvatski derbi. Na Poljudu se sastaju Hajduk i Dinamo. U petak su odigrane dvije utakmice. Bez pogodaka su u Puli odigrali Istra 1961 i Lokomotiva, dok je Osijek u Koprivnici svladao Slaven Belupo 1-0. Jedini pogodak dao je Argentinac Mierez u šestoj minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 28. kolo 17.00 , Kranjčevićeva; sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)Zagreb)
Rudeš
0 : 3
Rijeka
Pašalić 9', Marić 53', Selahi 56'
Sortiranje događaja
90'

Još malo promašaja Rijeke u završnici. Prvo Mirko Marić, čiji je udarac iz daljine obranio Ciban, a onda i Pašalić čiji je udarac završio umalo u autu. To je to, Rijeka je slavila 3-0 i pobjegla Hajduku na sedam, a Dinamu na osam bodova na vrhu ljestvice!

84'

Rijeka mirno čeka kraj i okreće se polufinalu Kupa koji će igrati na istom ovom stadionu, u srijedu od 16 sati protiv Lokomotive uz besplatan prijenos na YouTube kanalu MAXSporta. Nakon toga, iduću nedjelju, dočekuje Hajduk u Jadranskom derbiju.

81'

Tihomir Pejin nije imao previše posla u povratničkoj utakmici, sad je dao prvi žuti karton Aleksi Latkoviću iz Rudeša. On će propustiti spomenutu utakmicu protiv Osijeka.

75'

Raspored je Rudešu donio čak pet uzastopnih domaćih utakmica u HNL-u zbog ranijih zamjena domaćinstava, ovo je druga nizu, a petak će biti poseban za sve poklonike tog kluba jer će prvi put biti domaćini prvenstvene utakmice na svom matičnom stadionu. Protivnik je Osijek, a do kraja sezone slijede mu domaće utakmice protiv Slavena, Varaždina, Istre i Lokomotive. Ako se oni slože, i ti dvoboji igrat će se u ŠC-u Rudeš.

64'

Iako je glasno u Kranjčevićevoj, službeni podatak govori o 920 gledatelja. Od toga bi oko 700 moglo biti iz Rijeke.

Komentari 134