Obavijesti

Sport

Komentari 104

Stanić: Kažu da nas vode ulica i orjunaši, još samo fale masoni

Stanić: Kažu da nas vode ulica i orjunaši, još samo fale masoni
2

'Mislim da je Dinamo zabio samo pet golova više od nas. Svi bi voljeli na Poljudu vidjeti Drogbu ili nekog drugog dobrog napadača, ali to tako ne ide i oslanjamo se na ono što imamo', rekao je savjetnik Hajduka Stanić

VIDEO

Na Poljudu je pred novinare izašao savjetnik predsjednika Uprave za sportsku politiku Mario Stanić (47) koji je govorio o zimskom prijelaznom roku u kojem je Hajduk zaradio na posudbi Filipa Bradarića (27), doveo beka iz BiH Nihada Mujakića (21) i Kristiana Dimitrova (22), prodali Svatoka (25) u Dnjipro za 350 tisuća eura, na posudbu poslali Beširovića (25) u Mezõkövesd, Teklića (20) u Varaždin te Delića (21) u Istru, dok su raskinuli ugovore sa Kalikom (22), Dukom (27) i Bulosom (26).

VIDEO KONFERENCIJE S POLJUDA

- Bit ću direktan pa da prijeđemo odmah na pitanja - otvorio je konferenciju Mario Stanić.

U Koprivnici je Hajduk istrčao bez domaćeg igrača u početnih 11.

- Mislim da smo u startu jasno iskomunicirali stavove. Rekao sam da će fokus biti na omladinskom pogonu, to znači da ako je netko mlad i kvalitetan, da će igrati. Kreković je ušao, Blagaić je bio bolestan.

Zatim je savjetnik Stanić objasnio prijelazni rok te zašto Hajduk nije doveo toliko spominjanog napadača.

- Ako se vratimo u nekakvu blisku prošlost, možemo doći do zaključka da je prvi izlazni transfer bio Bradarić (Tudor ga je znao staviti na poziciju stopera na pripremama). Nakon toga u procesu je otišao Svatok, izgubili smo dva stopera i kompletno promijenili sustav igre. Pokrili smo se tamo gdje smatramo da je najvitalnije i tu smo se išli pokriti. Što se tiče napadača, rekli smo da nećemo dovoditi napadača tek toliko da bi ih dovodili. Možda su nam kriteriji previsoki, a možda je i iz financijskih razloga. Napadači su izuzetno skupi, a ozbiljne napadače iz ozbiljnih klubova ne puštaju, osim za velike količine novaca. Potrošili smo puno energije u širenju kadra, ali u napadu se ništa nije dogodilo. Preuzeli smo odgovornost da ne zatvaramo mogućnost određenim mlađim igračima. Mislim da je Dinamo zabio samo pet golova više od nas. Jairo je provjeren i ovdje se adaptirao. Imali smo ozbiljnu ponudu, ali struka je zaključila da je puno manji rizik da ostanemo sa onim što znamo da ima kvalitetu - objasnio je Stanić i dodao: 

- Tko ovdje ne bi volio vidjeti Drogbu ili nekog drugog kvalitetnog napadača, ali odlučili smo da nećemo dovoditi napadača - objasnio je savjetnik Hajduka.

Stanko Jurić (23) dobio je crveni karton u Koprivnici u porazu od Belupa (2-1), koji je igrao na njemu neprirodnoj, stoperskoj poziciji.

Koprivnica: Slaven Belupo i HNK Hajduk sastali se u 22. kolu HT Prve lige

- Ivan i ja puno razgovaramo sa stručnim stožerom te smo uspostavili dobru energiju. Po pitanju Tudorove odluke da stavi Jurića u obranu, ne smatram to greškom. To se događa u nogometu, od prevelikih zahtjeva u igri napravite potez koji nije očekivan, dobijete dva žuta kartona. Postat će iskusniji to mu se više neće događati, zato ga ne treba 'pribijati na križ'. Mi smo tu da budemo kraj njih i bodrimo ih, a ne da im podilazimo - objašnjava Mario Stanić.

Darko Nejašmić (21) zadnju je utakmicu odigrao u prosincu protiv Istre, a od onda ga 'nema na mapi' kod trenera Tudora.

- Što se tiče Nejašmića, moramo biti otvoreni i reći da neke stvari nisu jasne. Toliko je članaka o njemu izašlo kao o cijelom Hajduku. Očito postoje neki lobiji koji rade medvjeđu uslugu tom dečku. Ponovit ću frazu koja je možda izlizana: 'Teren je jedino mjerilo'. Dobro poznajem Igora i nitko se na drugi način neće nametnuti u momčadi. Kao i mali Čolina, isti slučaj.

Igor Tudor promijenio je sustav igre Hajduka, a igrači su još uvijek u procesu prilagodbe.

- Cijela liga igra nogomet koji je poprilično spor i mi nismo konkurentni. Mi pokušavamo izvući određene igrače iz komfornih zona, da se nametnu ritmom. Ne znam ni ja trenutno koji su ti igrači, ali to je novi sustav, nova vizija, dajte da vidimo. Ima kvalitetne robe, a to da Hajduk mora prodati je neka vrsta fame. Mogli smo prodati Jaira, ali nismo. Na nama svima je odgovornost da procijenimo što je najbolje za Hajduk.

Klub je u pregovorima s Hamzom Barryjem (25) s kojim još nisu dogovorili nastavak suradnje. Ako produži ugovor s Hajdukom, kako je tu već duže vrijeme, mogao bi biti jedan od igrača oko kojih će se graditi 'novi' Hajduk. 

- Što se tiče dugoročnih vizija, planova, moram reći da će puno toga ovisiti o tome na kojem ćemo mjestu biti do kraja sezone. Stvari se mijenjaju iz utakmice u utakmicu. Čak se ne bih usudio i previše se zalijetao, pa ne bih ni govorio što će biti na ljeto. Mi smo tu tek neka dva mjeseca, treba nam vremena da shvatimo neke stvari, a mnogo će se toga nama otvoriti.

Hajduk u gostima nije pobijedio od srpnja prošle godine kad je slavio u Varaždinu (3-0) pa sve do početka veljače kad je opet pobijedio posljednjeplasiranu momčad lige (3-0).

- O gostovanjima, rekao sam vam i problem Poljuda i problem pritiska rezultata. Stječe se dojam da nemamo mentalnu snagu. Trebalo bi se vratiti par godina unazad i vidjeti o čemu se konkretno radi. Jednostavno, čini mi se da taj mentalni aspekt malo 'šteka', a kad se to promijeni, bit će to puno bolje. Naravno, pokraj promjena u Tudorovoj igri. To se događa diljem Europe i većim klubovima te svi podjednako trebamo dati doprinos.

Nakon skoro dva mjeseca u Hajduku, Stanić objašnjava svoje viđenje Hajduka, odnosno slike kluba koja je stvorena.

- Kada sam dolazio ovdje, došao sam sa jednom vrstom grča. Pod dojmom medija i nekakvih stvari koje nisu ni blizu istini. Znači nema što se nije vezalo za Hajduk - od toga da ga vodi ulica, orjunaši, još samo fale masoni za cijeli komplet. Siguran sam da je situacija bolja nego li se prezentira u medijima. Neki mediji imaju potrebu da destabiliziraju klub, a slika nije ni približno takva. Hajduk je klub velike povijesti sa trofejima koji ima svoje probleme i veliki potencijal za rast. To silno 'dilanje' informacija koje nemaju veze sa zdravom pameću je zatrovalo mišljenje ljudi unutar ovoga grada, ali i Hrvatske. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi