Obavijesti

Sport

Komentari 7

Isprobali smo skokove u vodu, sport u kojem smo 1. put na OI

Isprobali smo skokove u vodu, sport u kojem smo 1. put na OI
3

Dudi olimpijac na bazenima na zagrebačkoj Šalati otkrio je što je potrebno da bi se plasirali na Olimpijske igre u skokovima u vodu što je pošlo za rukom mladoj Marceli Marić...

VIDEO

Težak sportski dan Dudi olimpijac zaključio je na bazenima na zagrebačkoj Šalati gdje je pokušati saznati tajne sporta u kojem po prvi put nastupamo na Olimpijskim igrama - skokovima u vodu. 

Hrvatska predstavnica na Igrama u Rio de Janeiru je Marcela Marić. Mlada 20-godišnja Zadranka u Riju će skakati s trometarske skakaonice, a kvalifikacije su na rasporedu 12. kolovoza od 20.30 sati. U skokovima s tri metra okušao se i Dudi.

U svijet skokova u vodu uvela nas je gospođa Biserka, bivša prvakinja Jugoslavije u skokovima u vodu s 10 metara, sutkinja, predsjednica Medveščaka...

- Marcela skače s tri metra, a sve skokove koje skačete, bilo s tri, pet ili 10 metara, prvo naučite na skakaoni s jednog metra. jako sam ponosna što je netko iz našeg sporta izborio Olimpijske igre - rekla je predsjednica kluba, a na skakaonicu od tri metra krenuo je Franjo, Medveščakov skakač.

- Razlika je skakati u more i u bazen, mi smo ipak naviknuti skakati u bazen - rekao je Franjo i skočio skok naprijed na glavu zgrčeno.

Nakon njega skinuo se i Dudi olimpijac pa krenuo na dasku. No strah je učinio svoje, Dudi je došetao do ruba, promijenio boju lica i - vratio se. 

- Pa ovo se previše ljulja, klima, trese, ma bježi, ovo je previsoko. Ima nešto niže? Ima koja nagrada ako ovo skočim? Radije ću ja s betonske skakati - rekao je Dudi sa strahom u očima, puno većim no što je to bilo na judo treningu i krenuo na betonsku skakaonu s iste visine (3 metra).

Ovoga puta skočio je bez problema na glavu. Vrlo dobro za jednog amatera.

- Sve je dobro dok ne puše vjetar. Strah početnika? Klinci to vježbaju od početka, no treba proći neko vrijeme dok djeca ne počnu slušati trenera. 

- Jako smo ponosni na Marcelu, a ovo nam je očito plodna godine jer smo ove godine na juniorskom EP-u smo osvojili srebra. To znači da dobro radimo. I Rusi nam se čude kako imamo takve rezultate u takvim uvjetima. To je samo još jedan znak koliko smo mi Hrvati talentirana nacija - završila je gospođa Biserka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...