Obavijesti

Sport

Komentari 48

Tyson vs Jones: Stari majstori ušli u ring, završilo neodlučeno

Tyson vs Jones: Stari majstori ušli u ring, završilo neodlučeno
16

Meč velikana u Los Angelesu - Mike Tyson vratio se boksu nakon 15 godina protiv boksačkog anarhista Roya Jonesa Jr. Meč je bio egzibicijski, ali je ponudio dosta dobrog boksa

Da su okolnosti bile uobičajene, Mike Tyson (54) pobijedio bi u povratničkom boksačkom meču nakon 15 godina protiv Roya Jonesa Jr-a (51).

Dominirao je Iron Mike tijekom osam rundi po dvije minute, ali mu je samo jedan od tri suca dao prednost. Drugi je, bizarno, išao u korist Roya, a treći je rekao da je neodlučeno pa službenog pobjednika, kako su najavljivali, nije bilo.

POGLEDAJTE VIDEO: Tyson se vratio boksu

Pokretanje videa...

Mike Tyson u borbi veterana 01:47

- Zadovoljan sam s tim. Zabavio sam publiku i bitno da su oni sretni - rekao je bivši svjetski prvak Tyson nakon meča.

- Ne boksam na neodlučeno, čovječe. Ali kako on udara u glavu i tijelo, kako baca te ruke... Nebitno je, sve boli - kazao je Roy Jones i dodao kako bi volio da ovakav događaj ponove.

Boxing: Tyson vs Roy Jones Jr Boxing: Tyson vs Roy Jones Jr Boxing: Tyson vs Roy Jones Jr

Mike nije bio baš tako entuzijastičan.

- Bojao sam se da bi me mogao ozlijediti. Pa završio je karijeru prije samo tri godine. Zašto nitko ne brine za moju gu*icu? Nisam se borio 15 godina, a svi pričaju samo o tome kako je onm prošao. Nisam više div, sad sam početnik - zaključio je Tyson koji je ipak pokazao zavidnu razinu spremnosti duboko u pedesetima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Tyson vs. Jones Jr. OKO 4 UJUTRO , Los Angeles, SAD
Sortiranje događaja
NEMA POBJEDNIKA

Meč između legendarnog Iron Mikea i Roya Jonesa Jr. završio je neodlučeno nakon osam rundi.

Iako su se trudili pokazati da su u nekadašnjoj formi, dva velika borca su tijekom meča često ostajala bez snage. Nakon isteka zadnje runde Tyson je bio ljutit, ali brzo se primirio.

- Zadovoljan sam. Runde su trajale dvije minute, ali je izgledalo kao da traju tri. Ovo ću ponoviti - rekao je Mike Tyson nakon meča.

TYSON RAZVALJUJE

Tyson dominira i baca serije udaraca, a Jones često traži klinč. Meč je potpuno jednosmjeran i runde brzo prolaze jer su skraćene s tri na dvije minute za dvojicu veterana. Spektakularno izgleda Iron Mike u ringu i podsjeća na izdanja zbog kojih je bio svjetski prvak.

KREĆE SPEKTAKL

Tyson ulazi u ring Staples Centra kao dječarac i izgleda fantastično. Jones nije previše impresioniran, ali mogao bi primiti dobru porciju udaraca. Vidjet ćemo što nam nudi 16 minuta boksa. Ili možda ipak manje?

PRAVILA MEČA

Riječ je o ekshibicijskom meču s osam rundi po dvije minute, ali mnoge su uoči borbe šokirala pravila. Nije dopušten nokaut i čim se pojavi krv na nekome od boraca, borba se prekida. Ali bit će tako lijepo još jednom vidjeti ovu veličinu na djelu.

Osim Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. na glavnom programu večeri bit će još jedan zanimljivi egzibicijski meč.

Riječ je o okršaju NBA velikana Natea Robinsona, legende New York Knicksa i trostrukog pobjednika NBA Dunk Contesta, te YouTubera Jakea Paula, mlađeg brata popularnijeg Logana Paula, koji zadnjih dana vodi Twitter rat s Floydom Mayweatherom oko potencijalnog meča.

MAIN CARD:

Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. -- WBC Frontline Championship (8 rundi)
Jake Paul vs. Nate Robinson -- kruzer kategorija (6 rundi)
Badou Jack vs. Blake McKernan -- poluteška kategorija (8 rundi)
Viddal Riley vs. Rashad Coulter -- kruzer tategorija (6 rundi)

NAJAVA

Mike Tyson će se u Los Angelesu boriti protiv Roya Jonesa Jr. (51), a to će mu biti prvi meč nakon 2005. godine kada je izgubio od Kevina McBridea.

Tyson je ovaj meč shvatio dosta ozbiljno pa je imao pripreme baš kao prije tridesetak godina kada je dominirao u teškoj kategoriji. Iako su mu 54. godine, Iron Mike izgleda veličanstveno.

Objavljivao je na Instagramu svoje treninge, a sve je oduševio nevjerojatnom transformacijom. Pretvorio se u pravi dinamit. Baš ono po čemu ga i pamtimo.

I pokazao je Royu Jones što ga čeka. Za razliku od Tysona koji se posljednji put borio 2005. godine kada je izgubio od Kevina McBridea, tri godine mlađi Jones je itekako aktivan u ringu.

U karijeri ima 66 pobjeda i samo devet poraza, prvi put se borio 1989. godine, a posljednji put 2018. godine. U posljednjih pet godina imao je čak osam borbi i to je nešto što bi moglo utjecati na ishod meča.

Pravila će za ovaj meč biti nešto drugačija nego uobičajena.

Komentari 48